Reklama

Reklama

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (301)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podobne šialený príbeh plný zvratov, koré môže vymyslieť len sám život a asi aj preto pôsobia paradoxne tak málo uveriteľne, by si zaslúžil asi o niečo satirickejšie a inovatívnejšie prevedenie. V prípade Gold sme sa dočkali proste iba ďalšej životopisnej drámy, ktorá sa až príliš bojí využitia humorných prvkov. Pritom McConaugheyho postava a aj samotný herec by si takéto uchopenie zaslúžili. Pokiaľ tohto herca máte posledné roky radi, užijete si ho aj v Gold, pokiaľ vám nesedí, tak tento film možno ani neprežijete, respektíve po pol hodine prepnete v televízii kanál/vypnete DVD. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmů nemám extra v lásce, ale tohle byl jeden z těch lepších. Příběh podle skutečné události je určitě zajímavý a já jsem rád, že jsem se o tomhle podvodu dozvěděl. Jsou tam zajímavé pasáže a konec je překvapivý. Ale ve filmu se vyskytují i nudnější pasáže, a to mě nakonec donutilo dát 3,5 hvězdy. Jinak McConaughey, Ramírez a B. D. Howard do filmu pasovali a především první dva zmiňovaní své role skvěle zahráli. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Neskutečně nudná a fádní variace na Vlka z Wallstreet, která s ním ale nemá nic společného, což je prostě divné. Odpudivý maník má sen a neváhá div prodat manželku a matku do otroctví, jen aby businessoval a hledal zlatou žílu. Najde žílu, seberou mu ji, on si ji vydupe zpět a pak je stejně za vola. Má to asi tak o hodinu přestřelenou stopáž a věrtel nudy k tomu. Matthew se hodně snažil a za to jsou ty **, jinak to nestálo bohužel příliš za pozornost. V podstatě jsme u toho usínali. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁME ZLATÝ DŮL!“… /// Vyprávění o „volání“ zlata. A další film o pádu, vzestupu (a tím pádem o šíleným bohatství) a následným … prostě o Bre-X Mineral Corporation. Zlato a štěstí. McConaughey předvádí další nezapomenutelnou postavu a díky jemu uvěříte, že tyhle dvě slova k sobě patří. Jinak jde o „kus“ na jedno vidění. Díky dobrodružnýmu příběhu, kterej byl pro filmový účely přikrášlen a ožralovi i klaunovi Matthewovi získáte celkem jasnej přehled o tomhle těžebním skandálu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy posle skutečnosti. 2.) Nevím, jak vypadá člověk, kterej má sen. 3.) Thx za titule „cybero75“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Matt se vyžral, znechutněl a předvedl další herecký gala v jinak slušný, ale ničím jiným vynikající honbě za zlatem. Jeho verze svým způsobem kouzelnýho shady hustle snílkovskýho archetypa, což je zároveň pocta jeho otci i dělo nudný kravaťácký uprděnosti, tu je sice jedinou peckou, ale ono to bohatě stačí. Mám pro tyhle starosvětský střelce slabost. O chlup lepší na podobnou notu teď ale Keatonův mekáčový FOUNDER. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Matthew McConaughey, predstaviteľ Kennyho Wellsa, sa v rozhovore pre televíznu stanicu ESPN priznal, že ide doposiaľ o jeho najobľúbenejšiu postavu, akú mohol na filmovom plátne stvárniť. (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa na autentických miestach v New Yorku, Nevade a Novom Mexiku. Filmový štáb taktiež pracoval aj v Thajsku a Indonézii. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama