Reklama

Reklama

VOD (1)

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (302)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemyslel jsem si, že by mě snímek s tímhle názvem a s Matthewem v podobné roli - hlavně vizuálně - dovedl moc zaujmout, ale nakonec se ukázalo, že ten příběh je herecky skvělý a navíc podán s příjemným nadhledem, že jsem se prostě bavil. Ne přímo od začátku do konce, ale rozhodně mě sledování nemrzelo ani trochu. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Skrz na skrz průměrná story o tom, kterak jeden obtloustlý budižkničemu ke štěstí přišel, opírající se výhradně o další propocenou a zanícenou kreaci mistra Matthewa, který se ale plácá v rozbředlé dvouhodinovce bez výraznějších emocionálních momentů, překvapivých zvratů nebo opravdu originálních režijních nápadů. Zcela to nezachraňuje ani dobře promyšlená struktura scénáře, ani slušivý retro kabátek. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

M. McConaughey sa pred pár rokmi šikovne vyšmykol zo škatuľky hollywoodskeho romantického maznáčika a začal brať serioznejšie roly a svoju kariéru smrteľne vážne. Jeho filmy v posledných rokoch sú zárukou kvality, minimálne tej hereckej. Film Gold nie je tak priamočiary ako by sa podľa názvu mohlo zdať. Občas sa v tom strácal i sám M. McConaughey a divák rovnako s ním, ale v závere musíme všetci uznať, ako to len chytro E. Ramirez vymyslel...70%. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľný námet (zvlášť, keď si o tom človek niečo viac "naštuduje"). Matthew je tak angažovaný herec, že hranica medzi zžitím sa s postavou a prehávaním je veľmi tenká, tu niekoľko krát možno aj prekročená. Film možno nemá dynamiku, ale jeho devíza je práve v detailoch a jednotlivých scénach... a ako inak v Matthewovi:) Soundtrack parádny!!! 3,5*/5 ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem vůbec netušil, jak vlastně funguje celý ten byznys kolem prospektorů a těžařů. Takže mě v tomto indonéském zlatém dole ledacos překvapovalo. Škoda jen, že film nemá nějakou kladnou postavu, protože by se mi pak lépe sledoval. Koukat dvě hodiny na permanentně nalitého chlapa mě prostě moc nebaví, ale jinak dobré (70%). ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Filmovalo sa na autentických miestach v New Yorku, Nevade a Novom Mexiku. Filmový štáb taktiež pracoval aj v Thajsku a Indonézii. (MikaelSVK)
  • Matthew McConaughey, predstaviteľ Kennyho Wellsa, sa v rozhovore pre televíznu stanicu ESPN priznal, že ide doposiaľ o jeho najobľúbenejšiu postavu, akú mohol na filmovom plátne stvárniť. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama