Reklama

Reklama

VOD (1)

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (301)

Morholt 

všechny recenze uživatele

McConaughey se z té role hezounků vyhrabal už dávno a exceluje i tady, ale nemůžu si pomoct, občas mi toho přehrávání přišlo moc. Nicméně pokud byl předobraz jeho role takovým teatrálním slizounem, jak je tady podáván, beru svou kritiku zpět. Příběh sám o sobě je vlastně jen ukázkou toho, jak se dá snadno a jednoduše vyjebat s celou Wall Street, ačkoliv filmaři se to snaží zamotat do něčeho rafinovanějšího. Nicméně má to celkem solidní tempo, děj dává smysl a vedle McConaugheyho je tu řada dalších výborných herců, takže i když je to v zásadě podvodnická ptákovina, kterých se v posledních letech vyrojilo víc než je zdrávo, dá se na to v pohodě koukat. 70% ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Bože, takovéhle role jsou prostě ušité přímo pro Matthewa. Zamilovala jsem si jeho komicky bizarní chování ve Vlkovi z Wall Street a tady jen potvrdil a ještě zdokonalil své umění. Celý snímek je natočen hrozně poutavě a člověk se vážně nenudí, ale žere to. I když ho důlní průmysl nebo něco s ním spojeného nikdy nezajímalo. Má to své kouzlo. Jen škoda, že je tam ten klasiký americký a až příliš okoukaný románek. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Poslední karta, kterou otočíte, je ta jediná, na které záleží. Film o hledání, nikoliv nacházení, o nevzdávání se, nikoliv vyhrávání. Film o závislosti - o vnitřní síle hnát věci za hranu možného. Zázrak se dějí, no a když ne, tak se prostě vytvoří. Matthew McConaughey vykouzlil hereckým umem neskutečný výkon. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tradičně skvěle přípravený McConaughey, který do své role ždíme jako obvykle svých 100 procent. Jinak ale vcelku nezáživně podaná podívaná inspired by true story, která jde svojí retro stylizací ve stopách American Hustle, avšak je to málo živé a málo vášnivé. Kromě dvou, tří emocionálně povedených situací je to defacto prozívané. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

M. McConaughey sa pred pár rokmi šikovne vyšmykol zo škatuľky hollywoodskeho romantického maznáčika a začal brať serioznejšie roly a svoju kariéru smrteľne vážne. Jeho filmy v posledných rokoch sú zárukou kvality, minimálne tej hereckej. Film Gold nie je tak priamočiary ako by sa podľa názvu mohlo zdať. Občas sa v tom strácal i sám M. McConaughey a divák rovnako s ním, ale v závere musíme všetci uznať, ako to len chytro E. Ramirez vymyslel...70%. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Matthew McConaughey uviedol, že mu trvalo 6 mesiacov, kým pribral 23 kilogramov, aby dosiahol opulentnejšiu postavu. Avšak nejedná sa výsledok kontrolovaného priberania. "Nebol to žiadny plán....ja som iba žil tak, ako Kenny Wells". Ako ďalej uviedol, ďalších 6 mesiacov mu trvalo sa vrátiť na jeho pôvodnú hmotnosť. Matthew je známy tým, ako sa vie oddať svojej postave, dokázal to aj vo filme Klub poslednej nádeje (2013), kde zas rapídne schudol. (Bobek15)
  • Matthew McConaughey, predstaviteľ Kennyho Wellsa, sa v rozhovore pre televíznu stanicu ESPN priznal, že ide doposiaľ o jeho najobľúbenejšiu postavu, akú mohol na filmovom plátne stvárniť. (MikaelSVK)
  • Fiktívna filmová americká ťažobná spoločnosť Washoe Mine, bola v skutočnosti kanadskou spoločnosťou Bre-Ex. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama