Reklama

Reklama

VOD (1)

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (303)

tron 

všechny recenze uživatele

Je to tak medzi 40 a 60%, ale čakal som to oveľa horšie, nezáživnejšie a nudnejšie a nakoniec ma to vlastne celkom bavilo, tak prižmurujem oko a dávam až 60. Matthew McConaughey nie je môj obľúbený herec, ale nakoniec hral menšieho kreténa, než akého som čakal. Vo vedľajších úlohách potom zaujmú Édgar Ramírez, Bruce Greenwood, Stacy Keach a Toby Kebbell. V atmosférickej džungli strávime len málo času, ale ani v meste to nie je nezáživné a potešil ma "scenár, plný nečakaných zvratov a prekvapení. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podobne šialený príbeh plný zvratov, koré môže vymyslieť len sám život a asi aj preto pôsobia paradoxne tak málo uveriteľne, by si zaslúžil asi o niečo satirickejšie a inovatívnejšie prevedenie. V prípade Gold sme sa dočkali proste iba ďalšej životopisnej drámy, ktorá sa až príliš bojí využitia humorných prvkov. Pritom McConaugheyho postava a aj samotný herec by si takéto uchopenie zaslúžili. Pokiaľ tohto herca máte posledné roky radi, užijete si ho aj v Gold, pokiaľ vám nesedí, tak tento film možno ani neprežijete, respektíve po pol hodine prepnete v televízii kanál/vypnete DVD. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film se mi zdál být naprosto průměrný, zaujal mě pouze herecký výkon Matthewa McConaugheye, kterého vůbec nemusím, ale tentokrát byl tak slizký, že nebylo možné si ho nevšimnout. Jeho Kenny mi byl zpočátku absolutně ukradený, ale čím déle jsem ho sledoval, tím mi připadal zajímavější. Na Zlato se už asi nikdy znovu nepodívám, ale Kennyho si budu ještě dlouho pamatovat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když všichni bohatnou, každýmu je pravda u prdele." Nikdy jsem se oficiálně nestal Zlatokopem roku, takže jsem nemusel řešit, jestli někde je nebo není zlato, jestli je to zlato moje či někoho jiného a už vůbec jsem se nemusel bát toho, že mi ho někdo ukradne. Kenny s Michaelem si všechny ty vzestupy a pády užili a já si vůbec nejsem jistý tím, jestli jsem jim to přál. Nicméně vždycky přeju kus toho štěstí raději těm, kteří mají hlínu za nehtama než kravaťákům s elitními právníky v zádech. A taky mám rád, když někdo nechce prodat svůj sen. To je tak hezké. Ale já bych ho stejně prodal a pak bych si koupil jiný. Jsem prostě takový, mám rád legendy o hořícím kruhu a ještě radši mám, když mi k tomu zahrají mí oblíbení Pixies, kteří tady byli nepřeslechnutelní. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

McConaughey opět angažovaně táhne celý průměrně odvyprávěný a zrežírovaný film plný nezajímavých telefonátů, sterilních vyjednávání a fádně vylíčených intrik, až k tomu jednomu šokujícímu twistu, no a pak je konec a dvě hodiny v tahu. Tam, kde Vlk z Wall Street přistupoval k divákům jako k úplným dementům a vše jim pečlivě vysvětloval skrze vtipné a absurdní scény, které pak stmelovaly celý film a držely diváka v pozornosti před nástupem toho důležitého, tam Zlato jen zarytě mlčí a vyžívá se v primitivní psychologii a snech hlavní postavy, která je prostě jen věčně ožralá troska, takže se není v čem vyžívat. Gaghan style rozhodně nemá a během kariéry nenatočil ještě nic relevantního, což zde jen potvrzuje obsesí na vylíčení malicherností (především pak vztahy hlavní postavy s přítelkyní, přáteli a flaškou chlastu) a pro pointu filmu to nejdůležitější jen apaticky nastřeluje, aby ihned celý nadšen odběhl za hlavní postavou do hotelového pokoje a tam ji nechal nesouvisle blábolit a exhibovat v alkoholickém oparu. Vlastně ten film není vůbec o zlatě, nějakém dolu v Indonésii a podvodech, je to nudný životopisný film alkoholika Davida Walshe (Kennyho Wellse). 60 % ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama