Reklama

Reklama

VOD (1)

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (301)

POMO 

všechny recenze uživatele

Dejovú štruktúru s pointami to má, ale je bez šťavy, nezaujato zrežírovaná. S diskutabilnou voľbou soundtrackových songov. Filmu by prospel obratnejší, sviežejší štýl rozprávania. Iskra, akú mal American Hustle (filmy sa pohybujú na podobnom, americkom retro teritóriu). ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

super příběh,který udrží pozorost bez problemů.K tomu všemu navíc standardně výborný McConaughey a...a víc nic.Gold není v jádr vůbec špatný film,ale chybí mu z mého pohledu větší tah na bránu a lepší dynamika.Gaghan má sice za sebou solidní Syrianu,ale tady tím filmem vyloženě proplul a nenabídl jediný moment kůli kterému bych chtěl vidět znova...60% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film drží nad vodou len vynikajúci výkon McConaugheyho, ktorý už presvedčil o svojich schopnostiach každého, a dobrých posledných 15 minút. Neznamená to však, že vám hlavná postava bude sympatická. Naopak, ide o hnusného sebeckého zmrda, nezaslúži si žiadny súcit, až na to finále. Je určite na uváženie diváka, či ide o výnimočný snímok, keď jeho posledná fáza je stokrát silnejšia než celý zvyšok filmu. U mňa to nestačí. Ale zaujme tým, že ide naozaj o skutočné udalosti, o ktorých sa dá dočítať tu: https://en.wikipedia.org/wiki/Bre-X ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tyhle napůl životopisná dramata mám hodně rád, obzvláště s takto sympatickým obsazením. Tlouštík McConaughey opět prošel naprosto neuvěřitelnou proměnou (Christian Bale approves) a dublérka Jessicy Chastain je jako vždy prostě neuvěřitelná. O příběhu jsem vůbec nic nevěděl, Zlato celkově prošumělo neuvěřitelným způsobem a hodně doufám, že oscarový Matthew s těmihle rolemi ještě neskončil. Spíš bych sice raději viděl v nějaké akčnější roli na způsob Sahary, ovšem filmy jako Free State of Jones nebo právě Gold mu po zrestartování kariéry herecky taky neuvěřitelně svědčí. Skvělá jednohubka, o které jsem za těch 120 minut ani chvilku nenudil a poslední půlhodina mě odrovnala úplně...8/10 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvělý Matthew McConaughey v bezzubém, místy i nudném filmu, který při podrobnějším zkoumání odhalí i nedotažený scénář a velmi podivný soundtrack. Gold má ve své podstatě velmi zajímavý příběh, nicméně režisér Stephen Gaghan ho podává velmi rozvláčnou, chce se říci, že až odfláknutou režií, které "vévodí" občasné plytké dialogy a dějově prázdná místa. Toto všechno vytváří velmi rozporuplný divácký zážitek, který, jak už zde někteří naznačují, ocení jen lidé, jež se o tuto kauzu hlouběji zajímají. Události neznalý divák by zde vážně ocenil kratší stopáž a dynamičtější scénář, což by výrazně pozvedlo atraktivitu celého snímku na reprezentativní úroveň. Takhle ovšem Gold zůstává jen dalším projektem, jehož velké ambice dalece přesahují tvůrčí možnosti a schopnosti. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno