Reklama

Reklama

VOD (1)

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (301)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Bože, takovéhle role jsou prostě ušité přímo pro Matthewa. Zamilovala jsem si jeho komicky bizarní chování ve Vlkovi z Wall Street a tady jen potvrdil a ještě zdokonalil své umění. Celý snímek je natočen hrozně poutavě a člověk se vážně nenudí, ale žere to. I když ho důlní průmysl nebo něco s ním spojeného nikdy nezajímalo. Má to své kouzlo. Jen škoda, že je tam ten klasiký americký a až příliš okoukaný románek. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tradičně skvěle přípravený McConaughey, který do své role ždíme jako obvykle svých 100 procent. Jinak ale vcelku nezáživně podaná podívaná inspired by true story, která jde svojí retro stylizací ve stopách American Hustle, avšak je to málo živé a málo vášnivé. Kromě dvou, tří emocionálně povedených situací je to defacto prozívané. ()

Reklama

vteco 

všechny recenze uživatele

Strukturou velmi mdlé a nudné, občas se sice objeví malý záblesk hravosti v podobě přeskakování časových linií, které do sebe na závěr pěkně zaklapnou, ale jede se na tak konstantní tempo, že prakticky žádná část nevynikne a navíc se bohužel nejedná o tempo nijak závratné a ani svižné. Expresivní pupkáč McConaughey se sice snaží, má jiskru a dá se mu věřit i ten velký výrazný zub, ale potřeboval by více ujetější, šílenější a hlavně živější scénář, který by byl schopný jeho herecký výkon vystřelit až na hranici Oscarové nominace. To se bohužel nekoná, avšak díky tomu vystupuje do popředí skvělá postava zahraná lehce obtloustlou Bryce Dallas Howard, která není hloupá, není klišovitá a v celkovém vyznění snímku má větší roli, než se zdá. Což se po opravdu skvělé závěrečné dvacetiminutovce dá říci i o celé myšlence filmu a příběhu jenž předkládá. Škoda, že se více nešlape na plyn a kreativita se společně s příliš obyčejným soundtrackem uzavírá do hlubokého pralesa nevyužitých příležitostí. Zlato je tak pouze dvouhodinovou povinností pro všechny zaryté fanoušky charismatického Matthewa. [55%] | Kino ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Typický príklad ako človek dokáže vyletieť vysoko do obrovských výšok a rovnako rýchlo aj padnúť na holú prdel.McConaughey si musí kurva silne veriť ked si vyberá takéto ťažké charaktery postáv...Zasa som sa raz na neho namotala a nemohla ,,vynadívať".Nuž i napriek tomu ak by chýbal v obsadení postáv z väčšou pravdepodobnosťou by som tento ničím pre mňa pútavým skut.príbeh vypla,pretože ,,nie je všetko zlato čo sa bliští". ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Ono koukat na herectví Matta McConaugheyho je samo o sobě zážitek. Protože podobně jako Jeff Goldblum má velmi jedinečnou pohybovou mimiku a řeč jeho těla je prostě koncert. Když k tomu přidáte vynikající "životopisný" příběh, který není nepodobný takovému Vlku z Wallstreet + třeba War Dogs, máte tu zaděláno na velmi zábavný biják. Výborná retro věc! ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Ve zprávách, které sleduje Kenny Wells (Matthew McConaughey) v televizi, ukazuje moderátor výtisk časopisu Forbes, na jehož titulní straně je hlavní hrdina filmu a titulek „Fool's Gold“. Ve stejnojmenném filmu - Fool's Gold (2008) si zahrál Matthew McConaughey hlavní roli. (Snake.Charmer)
  • Matthew McConaughey uviedol, že mu trvalo 6 mesiacov, kým pribral 23 kilogramov, aby dosiahol opulentnejšiu postavu. Avšak nejedná sa výsledok kontrolovaného priberania. "Nebol to žiadny plán....ja som iba žil tak, ako Kenny Wells". Ako ďalej uviedol, ďalších 6 mesiacov mu trvalo sa vrátiť na jeho pôvodnú hmotnosť. Matthew je známy tým, ako sa vie oddať svojej postave, dokázal to aj vo filme Klub poslednej nádeje (2013), kde zas rapídne schudol. (Bobek15)

Reklama

Reklama