Reklama

Reklama

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (300)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tyhle napůl životopisná dramata mám hodně rád, obzvláště s takto sympatickým obsazením. Tlouštík McConaughey opět prošel naprosto neuvěřitelnou proměnou (Christian Bale approves) a dublérka Jessicy Chastain je jako vždy prostě neuvěřitelná. O příběhu jsem vůbec nic nevěděl, Zlato celkově prošumělo neuvěřitelným způsobem a hodně doufám, že oscarový Matthew s těmihle rolemi ještě neskončil. Spíš bych sice raději viděl v nějaké akčnější roli na způsob Sahary, ovšem filmy jako Free State of Jones nebo právě Gold mu po zrestartování kariéry herecky taky neuvěřitelně svědčí. Skvělá jednohubka, o které jsem za těch 120 minut ani chvilku nenudil a poslední půlhodina mě odrovnala úplně...8/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jasná ukážka toho, aký výborný herec je M. McConaughey. Opäť raz výrazne potiahol jeden film, ktorý bol svojim spracovaním a obsahom skôr hlboko priemerný. A jeho hereckej charizme tu neubrali ani kilá navyše a plešina. S dejovou linkou to bolo podstatne horšie. Niežeby ma téma nezaujala to nie, len tu bolo na môj vkus dosť politikárčenia a burzovných rečičiek, pričom réžia mohla byť tiež trocha divácky atraktívnejšia a zaujímavejšia. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisér Stephen Gaghan očividne vedel, čo robí a svoju prácu neodflákli ani scenáristi. Zlato prekvapí a neprestane prekvapovať až do konca, či už sa jedná o dej, alebo podarené vtipy. Zaujímavý pohľad do zákulisia fungovania špecifického priemyselného odvetvia a politických machinácií nehovoriac. McConaughey tu nie je práve v úlohe, kedy by divákov uchvátil šarmom alebo príťažlivosťou. Práve naopak, prinajmenšom vonkajšia schránka hlavného hrdinu skôr odpudzuje. Avšak herecký výkon ťahá perfektne. Skvelý príbeh o poslednej nádeji opilca v stredných rokoch, ktorý sa nebojí zamazať sa od bahna, aby si obhájil svoj najdôležitejší sen: získať zlatý krompáč pre najlepšieho zlatokopa a aby zachránil rodinný biznis. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Poslední karta, kterou otočíte, je ta jediná, na které záleží. Film o hledání, nikoliv nacházení, o nevzdávání se, nikoliv vyhrávání. Film o závislosti - o vnitřní síle hnát věci za hranu možného. Zázrak se dějí, no a když ne, tak se prostě vytvoří. Matthew McConaughey vykouzlil hereckým umem neskutečný výkon. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Ono koukat na herectví Matta McConaugheyho je samo o sobě zážitek. Protože podobně jako Jeff Goldblum má velmi jedinečnou pohybovou mimiku a řeč jeho těla je prostě koncert. Když k tomu přidáte vynikající "životopisný" příběh, který není nepodobný takovému Vlku z Wallstreet + třeba War Dogs, máte tu zaděláno na velmi zábavný biják. Výborná retro věc! ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Fiktívna filmová americká ťažobná spoločnosť Washoe Mine, bola v skutočnosti kanadskou spoločnosťou Bre-Ex. (MikaelSVK)
  • Ve zprávách, které sleduje Kenny Wells (Matthew McConaughey) v televizi, ukazuje moderátor výtisk časopisu Forbes, na jehož titulní straně je hlavní hrdina filmu a titulek „Fool's Gold“. Ve stejnojmenném filmu - Fool's Gold (2008) si zahrál Matthew McConaughey hlavní roli. (Snake.Charmer)

Reklama

Reklama