Reklama

Reklama

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (300)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Bože, takovéhle role jsou prostě ušité přímo pro Matthewa. Zamilovala jsem si jeho komicky bizarní chování ve Vlkovi z Wall Street a tady jen potvrdil a ještě zdokonalil své umění. Celý snímek je natočen hrozně poutavě a člověk se vážně nenudí, ale žere to. I když ho důlní průmysl nebo něco s ním spojeného nikdy nezajímalo. Má to své kouzlo. Jen škoda, že je tam ten klasiký americký a až příliš okoukaný románek. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tyhle napůl životopisná dramata mám hodně rád, obzvláště s takto sympatickým obsazením. Tlouštík McConaughey opět prošel naprosto neuvěřitelnou proměnou (Christian Bale approves) a dublérka Jessicy Chastain je jako vždy prostě neuvěřitelná. O příběhu jsem vůbec nic nevěděl, Zlato celkově prošumělo neuvěřitelným způsobem a hodně doufám, že oscarový Matthew s těmihle rolemi ještě neskončil. Spíš bych sice raději viděl v nějaké akčnější roli na způsob Sahary, ovšem filmy jako Free State of Jones nebo právě Gold mu po zrestartování kariéry herecky taky neuvěřitelně svědčí. Skvělá jednohubka, o které jsem za těch 120 minut ani chvilku nenudil a poslední půlhodina mě odrovnala úplně...8/10 ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Gold". Výstižný názov pre tento film. Matthew McConaughey na ceste za svojim veľkým snom za zlatom v roku 1988. Zaujímavý príbeh s dobrými momentkami, no miesto, kde skutočne zažiari je jeho záver. Nebudem klamať, záverečná polhodina filmu je moment, kedy konečne začne film prekypovať tým, čo som od neho čakal a prinesie zaujímavé momentky a ukáže nám ako môže vysoký vzostup spôsobiť aj nečakaný pád na úplné dno. A tento film to ukazuje skvele. Édgar Ramírez je rovnako skvelý a skutočne mám pocit, že sa pre túto rolu absolútne hodil. Nikto iný mi by mi tam lepšie nesedel. Ostatní mám pocit, že sú viac menej len do počtu a trošku posúvajú príbeh. Ale nič moc sa o nich nedozvieme. S výnimkou možno Bryce Dallas Howard, ktorá hrá Kennyho priateľku Kay. Funguje tam dobre. Mám ale pocit, že film trošku spadá do kategórie životopisných filmov, ktoré poznáme a nevedia akosi priniesť niečo moc nové, čo by sme nevideli. Dokonca ani len v posledných 5 rokoch. Robí to z "Gold" zlý film? Nie nutne. Je natočený dobre, nie je moc dlhý, nepôsobí zbytočne obohatený o scénky, ktoré sa mohli vystrihnúť a je slušne zrežírovaný. Povedal by som ale, že všetko balansuje na hrane okey až dobré. S výnimkou spomínaných záverečných 30-tich minút, kde film začne skutočne žiariť a zasluhuje si svoj zlatý lesk. Neviem či by som sa k nemu vrátil, ale som rád, že som si ho pozrel aspoň raz. Ak hľadáte dobrý film na večer, toto nie je zlá voľba. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: B ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to takový Wolf of Wall Street pro příčetné..tozn. že se z toho nevytratila lidskost. Není to oslava dekadence. Nikdo tu filmařsky neonanuje atd.. Kapitolou sama pro sebe je McConaughey který už asi po desáté v řadě předvádí naprosto parádní, civilní, neexhibicionistický a naprosto uvěřitelný výkon...... "Myslel jsem, že hledám zlato a místo toho jsem našel přítele." ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film drží nad vodou len vynikajúci výkon McConaugheyho, ktorý už presvedčil o svojich schopnostiach každého, a dobrých posledných 15 minút. Neznamená to však, že vám hlavná postava bude sympatická. Naopak, ide o hnusného sebeckého zmrda, nezaslúži si žiadny súcit, až na to finále. Je určite na uváženie diváka, či ide o výnimočný snímok, keď jeho posledná fáza je stokrát silnejšia než celý zvyšok filmu. U mňa to nestačí. Ale zaujme tým, že ide naozaj o skutočné udalosti, o ktorých sa dá dočítať tu: https://en.wikipedia.org/wiki/Bre-X ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Matthew McConaughey, predstaviteľ Kennyho Wellsa, sa v rozhovore pre televíznu stanicu ESPN priznal, že ide doposiaľ o jeho najobľúbenejšiu postavu, akú mohol na filmovom plátne stvárniť. (MikaelSVK)
  • Fiktívna filmová americká ťažobná spoločnosť Washoe Mine, bola v skutočnosti kanadskou spoločnosťou Bre-Ex. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama