Reklama

Reklama

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (301)

emma53 

všechny recenze uživatele

Jsem v rozpacích, z které strany na tenhle film jít a jak ho hodnotit. Já mám Matthewa ráda, jeho filmy jsou vždy něčím poutavé, ale tady jsem to nějak nemohla vstřebat. Téma mně bylo bytostně neznámé, ale dobře, zase jsem o vlas chytřejší. Problém byl v tom, že jsem se místy nudila a to je něco špatně. Buď ve mně a nebo je to filmem. Abych se přiznala, tak mě nebavilo stále zírat na věčně zlitého Matthewa i když to hrál wow. Jak sebou plácnul do toho bláta, to bylo super, zub už byl horší, ale snaha o podobu je chvályhodná. Asi se na to budu muset mrknout ještě jednou jinýma očima a bez chřipky. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

super příběh,který udrží pozorost bez problemů.K tomu všemu navíc standardně výborný McConaughey a...a víc nic.Gold není v jádr vůbec špatný film,ale chybí mu z mého pohledu větší tah na bránu a lepší dynamika.Gaghan má sice za sebou solidní Syrianu,ale tady tím filmem vyloženě proplul a nenabídl jediný moment kůli kterému bych chtěl vidět znova...60% ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľný námet (zvlášť, keď si o tom človek niečo viac "naštuduje"). Matthew je tak angažovaný herec, že hranica medzi zžitím sa s postavou a prehávaním je veľmi tenká, tu niekoľko krát možno aj prekročená. Film možno nemá dynamiku, ale jeho devíza je práve v detailoch a jednotlivých scénach... a ako inak v Matthewovi:) Soundtrack parádny!!! 3,5*/5 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Matt patří do kategorie herců, které prostě chci vidět na plátně. Spoléhám na to, že on sám si vybere kvalitní scénář a má mou plnou důvěru a vrací mě to vynikajícím zážitkem z jeho herectví. Kdyby se z Oscara nestala záležitost pro uspokojování černé menšiny, Matt by byl minimálně v nominace, protože opět předvedl 100% sžití se s postavou, opět po dobu natáčení zrušil Matta a přeměnil se v Kennyho a předvádí dokonale vybroušený herecký výkon. Edgar Ramírez hraje jednu z nejsympatičtějších rolí ve své kariéře a charismá z něj srší do všech světových stran. Samotný příběh vyžaduje trošku větši pozornost v některých "obchodních" částech by mohl být vyprávěn lehčeji a srozumitelněji, ale celý příběh je na tolik zajímavý a poutavý, že spapáš každou minutu, kterou Stephen uvařil. Tohle je absolutní čistokrevná filmařina, která má daleko k tomu co se dneska valí do multikin, ale v mých očích je to zkrátka Gold a poslední tři sekundy pohladily u srdce jako už dlouho nic, je krásný, že v tomhle světě ještě existují takovýhle hodnoty. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí projekce nechápu, proč ze všech stran znějí hlasy o průměrném filmu, neboť já osobně byl nadšený. Nemohu si pomoci, ale tak trošku mi některé pasáže připomněly výborného Vlka z Wall Streetu. Příběh, ve kterém McConaughey projde opět neskutečnou transformací své osoby je neuvěřitelná a herecky film neskutečně táhne. Podnikatel, jenž si sáhne na samotné dno, aby se následně vyšvihl na samotný vrchol a opět padl na kolena. Líbil se mi samotný příběh, jeho odvyprávění plných zvratů a zábavných momentů. V zápletce je pořád něco, co dokáže pobavit, překvapit a jako samotný životopis se nepodobá rutinním záležitostem. Film vyvolá na konci dost otazníků a za mě rozhodně jeden z nejzajímavějších životopisů za poslední dobu.......8/10 ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Ve zprávách, které sleduje Kenny Wells (Matthew McConaughey) v televizi, ukazuje moderátor výtisk časopisu Forbes, na jehož titulní straně je hlavní hrdina filmu a titulek „Fool's Gold“. Ve stejnojmenném filmu - Fool's Gold (2008) si zahrál Matthew McConaughey hlavní roli. (Snake.Charmer)
  • Filmovalo sa na autentických miestach v New Yorku, Nevade a Novom Mexiku. Filmový štáb taktiež pracoval aj v Thajsku a Indonézii. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama