Reklama

Reklama

Smrtgasmus

  • Nový Zéland Deathgasm
Trailer 1

Brodieho, který je ve městě nový, rychle sblíží společná láska k metalu s místním outsiderem Zakkem. Když ale tihle dva metaloví nadšenci nevědomky přivolají zlovolné síly, jejich sny o slávě nejspíš budou muset jít stranou. Střední škola je peklo! Metalista Brodie je vyvrhelem v moři sportovců a roztleskávaček, dokud ovšem nepotká spřízněnou duši v dalším metalovém fanouškovi Zakkovi. Když si Brodie se Zakkem založí vlastní metalovou kapelu, jejich odpor k předměstské pustině je zavede k záhadné partituře, která prý poskytne neomezenou moc každému, kdo ji zahraje. Jenže hudba přivolá také prastarého pekelného démona, který ohrožuje samotnou lidskou existenci. Jejich spolužáky i příbuzné posednou démonické síly, které jim vyrvou oči a promění je ve vraždící maniaky... a to je jenom začátek! Brodie, Zakk a jejich partička přátel teď musí zastavit síly čistého zla dřív, než pohltí celé lidstvo. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Pozrel som si to v eufórii po fantastickom Guns Akimbo, ale ostalo len sklamanie. Milo Cawthorne je úplne parádny metlák, presne taký, akého si pamätáte z puberty. Zápletka s novým domovom, drbnutým bratrancom a kresťanskými rodičmi je tiež výborná, ale ostala takmer nevyužitý. Miesto pracovania s ich dynamikou, sa po asi pol hodine film zmení na priemerný zombie/démonický gorefest, akých sme už videli stovky. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakaný nárez. Zo začiatku to síce vyzeralo na príšernosť, ale našťastie sa snímok zvrtol na veľmi zábavnú splatterovú jazdu s častými humornými hláškami a poznámkami. Atmosféra síce nebola ktovieaká silná, zato tu však bola slušná muzika a trefný čierny humor s akýmsi morálnym ponaučením. Samozrejme nemôžem zabudnúť ani na parádne gore, na jeho nedostatok sa tu rozhodne sťažovať nedá, pričom bolo i výborne zvládnuté. Film treba brať s rezervou a hlavne len ako oddychovú zábavu, v tom prípade sklame len málokoho. 80/100 ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Bolestivé zklamání, a to nejsem zrovna typ hororového fanouška, který by se nějak extra těšil na metalový demon-splatter. Podle festivalových ohlasů se nicméně zdálo, že se Deathgasm líbí všeobecně všem a Nový Zéland loni nastavil komediálně hororovou laťku poměrně vysoko (Housebound, What We Do In the Shadows), takže jsem v podstatě na tuty počítal alespoň se zábavnou a bez problémů sledovatelnou kravinkou. Ale kdeže! To bylo TAK trapný! A předvídatelný! Jako vážně, já se za celou stopáž snad ani jednou nezasmál, a když jsem si sem tam snažil nudu ukrátit tím, že jsem tipoval, jaký další trapný pokus o humor by mohli tvůrci v příští minutě vytasit, tak jsem se několikrát strefil. Gore a masky jsou sice docela v pohodě (za to alespoň jednu hvězdu), ale působí to nudně a repetetivně. Všichni posedlí vypadají stejně, pak jsou probodeni / podříznuti / přeříznuti motorovkou, cákne vědro krve a znova to samý. Nuda, trapno, nevkus, nebrat. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nějak mě ty horrory často zklamávají, tak jsem to zkusil s horrorovou komedií a nechybil jsem. Dostal jsem nepřebernou spoustu skvělých scén a hlášek, jejichž síla i hustota sice postupně poněkud slábla, ale i přesto si v rámci žánru udržel tenhle film vysoký nadprůměr zábavnosti až do konce. Je znát, že ho vyráběli fandové do béček. Přemýšlím, co se mi v něm tak líbilo nejvíc... No třeba umlátit někoho jeho vlastní utrženou rukou je fajn gag a potěšila mě samozřejmě i obouruční práce motorovkami, ale asi ještě nezapomenutelnější bylo likvidování démonů umělými pyji a venušinými kuličkami... tedy spíš koulemi. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Démonická nálož utopená v krvi a vnitřnostech, podbarvená říznými metalovými rify. Slušní herci, solidní gore a sem tam se člověk i zasměje. První polovina sice občas mírně haprovala, ale ve chvíli, kdy se zjevili pekelní vyslanci, které začnou hlavní hrdinové krosit vším, co mají po ruce, jsem se bavil na výbornou. Celkem příjemné překvapení. 70% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Jason Lei Howden se inspiroval svým dospíváním, kdy byl společenským vyděděncem a fanouškem heavy metalové hudby. (Homerking)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (fisus)
  • Dne 16. prosince 2015 byla uveřejněna informace o práci na pokračování s názvem „Deathgasm Part 2: Goremageddon“. 31. ledna 2021 ale režisér Jason Lei Howden uvedl, že film byl zamítnut radou Novozélandské filmové komise, takže produkce nebude pokračovat. (Homerking)

Reklama

Reklama