Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek Anthropoid vychází z výjimečného skutečného příběhu vojenské operace za druhé světové války, jejímž cílem byl atentát na obergruppenführera SS Reinharda Heydricha. Heydrich byl po Hitlerovi a Himmlerovi třetím nejvýznamnějším mužem Třetí říše, hlavním strůjcem Konečného řešení a vůdcem nacistických okupačních sil v Československu. Vražedná a brutální vláda tohoto muže, přezdívaného "pražský řezník", přiměla spojenecké síly v Londýně k naplánování přísně tajné mise s kódovým označením Operace Anthropoid, která se měla navždy zapsat do historie... Film sleduje osudy dvou vojáků českého zahraničního odboje, Josefa Gabčíka (Cillian Murphy) a Jana Kubiše (Jamie Dornan), kteří provedou v prosinci 1941 výsadek do své okupované vlasti. Vybaveni jen omezeným množstvím informací a minimální výstrojí musejí v nacisty okupovaném a uzavřeném městě přijít na způsob, jak spáchat atentát na Heydricha, muže, kterého řada lidí vnímala jako Hitlerova přirozeného pokračovatele a nástupce. (Falcon)

(více)

Diskuze

vizek1984

vizek1984 (hodnocení, recenze)

Larrysbride

O tom dost pochybuju natáčet se začne 18.7. a celé natáčení má trvat 40 dní v průběhu prvních 14 dní bude na dva dny kvůli natáčení uzavřena Reslova ulice. C

Tristan Rafael

Tristan Rafael (hodnocení, recenze)

DaViD´82

To bylo nadnesený tvrzení. Samozřejmě, že Wohanku znám, viděl jsem s ním X věcí, ale v kontextu s Geislerovou ho nezná nikdo. Tudíž by se dalo říct, že talent nemá on. Já vnímám jako jeden aspekt hereckého talentu schopnost zaujmout a přitáhnout lidi ke své osobě, což Geislerová bezesporu splňuje, Wohanka nikoliv. Jako indikátor může posloužit počet fanoušků  tady na csfd - Geislerová 2 836 fanoušků, Wohanka - 1 fanoušek. Samozřejmě to nevystihuje míru hereckého umu, to nebudu tvrdit, ale o něčem to dost vypovídá.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Tristan Rafael

Říct že Wohanku nikdo nezná, je asi stejně tak mimo jako říct, že Geislerka "nemá žádný talent"; což možná nemá, ale hrát umí. Uměl bych si z našich hereček v té roli představit i jinou, ale zároveň nemám pochyby, že by to Aňa nezvládla; navíc u Ellise je snad šance, že jí na rozdíl od našich tvůrců nebude tlačit do opět stejné polohy.

 

 Lottr: Obsazení ústředního dua sedí, oba navíc nesporně hrát umí a navíc ten jeden k tomu přitáhne nemalou pozornost. Když se k tomu přičtou Ellisovi pisatelské/režijní kvality a jeho zaujetí pro věc (viz rozhovor z loňské LFŠ níže v diskuzi), tak já pochyby zase až tak moc nemám. Spíše se bojím, aby to nebylo až zbytečně moc oslavné, vůbec bych se nezlobil, kdyby tam ta linie "hrdinové, ale stálo to vůbec zato?" byla.

na příspěvěk reagoval Tristan Rafael

Tristan Rafael

Tristan Rafael (hodnocení, recenze)

Petrasuvicka

Tisíc lidí, tisíc názorů.. Ale jestli říká nějaký Wohanka, kterýho nikdo nezná, že Geislerová nemá žádný talent, tak v tom případě on není ani herec. Přijde mi to spíš jako tvrzení nějakého průměrného herce, který v životě nedosáhne rolí a věhlasu jako Geislerka. Myslím si, že je dost známo, že v herecký branži jsou závist a intriky na předních místech. Raději si udělám názor sám.

na příspěvěk reagoval DaViD´82, Petrasuvicka

Lottr

Lottr (hodnocení, recenze)

Aňa Geislerová je v pohodě, ale Jamie Dornan v roli Kubiše, nebo Gabčíka? To si opravdu nedovedu představit a jako člověka s vlasteneckým cítěním mě to snad i uráží. A silně pochybuju, že film překoná můj oblíbený Atentát (1964) s Radoslavem Brzobohatým. Každopádně, určitě se podívám a rád se nechám případně překvapit. Ale jsem silně skeptický

na příspěvěk reagoval Petrasuvicka, Martin741

Petrasuvicka

Petrasuvicka (hodnocení, recenze)

Tristan Rafael

já jí strašně nemůžu, přide mi, že hraje pořád stejně a vlastně dohromady nijak, měla jsem tu možnost mluvit s Jiřím Wohankou, který mi řekl, že vlastně ani žádný talent nemá

na příspěvěk reagoval Tristan Rafael

Petrafik

Petrafik (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Myslela jsem to spíš tak, aby zkusili ohlídat tu historii a nebyly tam ty průšvihy, které se vytýkají předchozím filmům na stejné téma :-)

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Petrafik

Nejlépe ať se k němu v tomto ohledu Češi vůbec nepřibližují, natož aby si něco hlídali. To by to dopadlo. Jen ať to má Ellis pevně a jen a pouze ve svých rukou; scénářem i režijně.

na příspěvěk reagoval Petrafik

Uživatel Petrafik smazal svůj příspěvek.

nathalee

nathalee (hodnocení, recenze)

Petrafik

Jo to ako netvrdim ze sa nic okolo nedeje, len som myslela ze nenatacaju herci v hlavnych ulohach :) a kedy vo varoch budu s reziserom sa vie?

na příspěvěk reagoval Petrafik

Petrafik

Petrafik (hodnocení, recenze)

nathalee

To určitě!!!

Věřím tomu, že kolem tohohle filmu už určitě spousta lidí dělá spoustu věcí. Každopádně zatím bez Jamieho. Tipuju, že dorazí těsně před festivalem ve Varech a pak už hurá točit :-) Každopádně jeho fandové jsou mu v patách neustále :-) 

na příspěvěk reagoval nathalee

nathalee

nathalee (hodnocení, recenze)

Petrafik

Dufam ze sa budu objavovat informacie aj ked sa bude natacat v Prahe :) jo ja som ich taky videla na instagrame takze mozeme spokojne povedat ze natacanie este nezacalo :-D

na příspěvěk reagoval Petrafik

Petrafik

Petrafik (hodnocení, recenze)

nathalee

No, právě proto tady ironicky rýpu... Na netu se to dá dobře zjistit, že Jamie natáčí, ale právě teď  zrovna Jadotville... Zrovna včera se objevily včerejší fotky z JA. Tak mi to nedalo a zapojila jsem se.... Stejně tak s přidáním Jadotville do databáze :-)

na příspěvěk reagoval nathalee

Petrafik

Petrafik (hodnocení, recenze)

Tak nevím, co si myslet o tom Dornanovi.... Neumí on se třeba naklonovat?

Od začátku května totiž natáčel v jižní Africe film Jadotville (o kterém se tady zatím nikdo nezmínil) ... Tak jestli tou dobou začal točit i v Praze, tak je to fakt borec!

Knírek si ale vypěstoval právě kvůli roli Pata Quinlana, kterého hraje v Jadotville....

Pokud se tvůrci budou držet historie, tak ty knírky herci pro Anthropoid potřebovat nebudou... Kubiš i Gabčík jsou na dobových fotkách vždy oholení....

http://www.imdb.com/title/tt3922798/

http://muzeum-beroun.cz/06/2013/operace-anthropoid/

Petrasuvicka

Petrasuvicka (hodnocení, recenze)

nathalee

dám vědět, pokud něco seženu :) snad se ptáček cvrlikáček zastaví na parapetu a podá informace :D 

Mě spíš vadí, co způsobilo 50 shades blbostí :/

nathalee

nathalee (hodnocení, recenze)

Petrasuvicka

No veru asi budu po prvy krat sledovat bulvar a snad sa nieco dozviem :-D jo je to skoda ze tak skvely herec je v tieni ineho len kvoli jednemu "kasovemu trhaku", ja teda Jamieho zeriem se vsim vsudy ale kvoli inemu projektu, keby si ziskala nejake informacie o natacani, prosim napis mi :)

na příspěvěk reagoval Petrasuvicka

Petrasuvicka

Petrasuvicka (hodnocení, recenze)

nathalee

no právě, četla jsem někdye článek, že tu mají natáčet a Cilianovo jméno nepadlo ani jednou, jen že "záporák z Batmana" a to bylo všechno, mluvilo se především o Jamiem, takže to bude ještě zajímavý

na příspěvěk reagoval nathalee

Související novinky

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

24.04.2017

Produkční dům Davida Ondříčka Lucky Man Films má za sebou práci na celovečerních trhácích, jako jsou Samotáři, Jedna ruka netleská nebo Anthropoid. Novinkou v už tak pestrém portfoliu je seriál… (více)

24. Český lev - výsledky

24. Český lev - výsledky

04.03.2017

Filmovým králem Českých lvů za rok 2016 se stal film Masaryk, který si odnesl rekordních 12 lvů. Tento film ovládl naprosto dominantně předávání Českých lvů za rok 2016. Ambiciozní film Anthropoid… (více)

Nominace pro 24. ročník cen Český lev

Nominace pro 24. ročník cen Český lev

18.01.2017

České lvy letos budou velkým česko-britským duelem. Masaryka se 14 nominacemi totiž vyzve na souboj Anthropoid s 12 nominacemi, jimž v hlavní kategorii sekunduje Rodinný film, Hřebejkova Učitelka a… (více)

51. MFF Karlovy Vary

51. MFF Karlovy Vary

09.07.2016

51. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech před chvílí vyhlásil vítěze cen. A tak nezbývá než se ohlednout za již proběhnutým festivalem, který navštívilo přes 13 tisíc… (více)

Reklama

Reklama