Reklama

Reklama

Dolores Claiborneová

  • Česko Podezřelá (více)
Trailer 1

Dolores Claibornová pracuje jako služka na ostrově Maine. Jednoho dne, její paní, Vera Donovanová spadne ze schodů a těžce se zraní. Když do domu přichází pošťák, nachází Dolores, jak napřahuje kuchyňský váleček a chce udeřit ležící Veru. Zastaví ji, ale přivolaná policie konstatuje ženinu smrt. Ambiciózní novinářka Selena St. Georgesová dostává zprávu, že je její matka podezřelá z vraždy... (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (178)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Tímto filmem se prokázalo, že King a Batesová k sobě patří. Po povedené Misery přišla na svět další dobrá kingovská adaptace. A opět to není film pro vegetariány, protože v některých pasážích je to celkem hodně MASO. Neubráním se srovnávání. Tento film mě vyděsil ještě trošku víc než Misery, poněvadž původcem Zla (a po pár románech od Kinga si při popisování jeho knih skutečně zvyknete psát Zlo s velkým ,,Z") zde není jen jedna psychicky narušená osoba. Je tu hned několik hajzlů a mrch, kteří jsou ,,normální". A zatímco fanatické Annie tu násilnou smrt ze srdce přejeme, u tohoto filmu není tak jednoduché někoho jednoduše odsoudit. O to je to celé znepokojivější. Pokud mám srovnat s další Kingovou adaptací - Zelenou mílí, třeba po mně hoďte šutrem, ale Dolores mi přišla méně vykalkulovaná, lépe promyšlená a mnohem skutečnější. Tohle se totiž, na rozdíl od Míle či Misery, mohlo v nezměněné podobě dost dobře stát i vám. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zase jednou jsem musel jen v úctě smeknout. Drama, psychologická hloubka, napětí, tajemství, zajímavě vyprávěný příběh, všechno jsem tu našel, včetně skvělých hereckých výkonů. Režisér vede příběh v několika časových rovinách, ovšem nikoliv proto, aby se předváděl, ale pokorně vše podřizuje stavbě příběhou a současně jeho srozumitelnosti. Během minuty se dvakrát přenese o několik let zpátky a zase zpět do současnosti, aniž to divákovi cukne okem. Opravdové pochutnání. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Strhující drama podle Kinga, kterého jsem nečetl a zároveň asi největší překvapení v rámci jeho adaptací, které jsem prozatím viděl. Dolores Claibornová je film, který prostě nemůže zklamat. Má působivou atmosféru, naprosto dokonale napsané postavy a vzájemné vztahy mezi nimi, výtečný příěh a další herecký koncert úžasné Kathy Bates a neméně skvělé Jennifer Jason Leigh. Od začátku do konce perfektní chuťovka, která je psychologicky nesmírně silná a obsahuje flashbacky, které jsou možná ještě o chlup zajímavější. A finále pak všemu nasadilo korunu. Nemám co vytknout, jediná škoda je snad jen to, že ho naše televize už léta nedávali. 100%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha kvalitně zfilmovaných románů Stephena Kinga s působivě tíživou atmosférou, pochmurnými exteriéry a zvláštními existencemi. Skvělý casting, ve kterém dominuje těžko překonatelná Kathy Bates, spletitý, dobře uchopený scénář a místy téměř hororové momenty (podobné Misery), které ještě umocňuje skvělá práce se světlem a kamerou. Málo znamý thriller, který zřejmě tak trochu visí v závěsu známějších, ikoničtějších a divácky lépe přijatých "Kingovin" typu Shawshank, či Green Mile. Dolores Claiborne je však v mnoha ohledech neméně působivá záležitost. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pochroumaný vztah odcizené dcery s rázovitou matkou (fantastická Kathy Bates), obviněnou z vraždy (vražd), představuje trnitou půdu pro chladné psychologické drama znovushledání a nalézání vzájemné cesty. Jelikož s sebou obě vláčí traumata rodinné minulosti s otcem alkoholikem (a hůř), bude to těžké, nepříjemné, zraňující, kdy skrz hutnou deku deprese slunko neprosvítí (nejenom při zatmění). Nešustit závěrečné "předsoudní vyříkání" hollywoodským papírem víc, než by bylo záhodno, mají to Dolores a Selena za 5*. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Trajekt objevující se ke konci filmu nese jméno "Joshua Slocum", podle prvního člověka, který sám obeplul zeměkouli. (D3VIL)
  • Společnost Castle Rock koupila od Stephena Kinga práva k natáčení za $1.500.000. (D3VIL)
  • Natáčení probíhalo na mnoha místech Nového Skotska. Filmaři navštívili ostrov Brier a města Westport, Digby, Chester, Lunenburd nebo Mahone Bay. (Terva)

Reklama

Reklama