Reklama

Reklama

Dolores Claiborneová

  • Česko Podezřelá (více)
Trailer 2

Dolores Claibornová pracuje jako služka na ostrově Maine. Jednoho dne, její paní, Vera Donovanová spadne ze schodů a těžce se zraní. Když do domu přichází pošťák, nachází Dolores, jak napřahuje kuchyňský váleček a chce udeřit ležící Veru. Zastaví ji, ale přivolaná policie konstatuje ženinu smrt. Ambiciózní novinářka Selena St. Georgesová dostává zprávu, že je její matka podezřelá z vraždy... (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (177)

Machrovic 

všechny recenze uživatele

SPOILEROIDNÍ HLÁŠKY Z FILMU, KTERÉ SE MI PODAŘILY ZACHYTIT: "Ani nevíš, co potřebujeme." "Předpokládám, že všechno." // "Paní Dolores zabila jste (už) dneska někoho?" "Ne, ale teď vím, u koho začnu nejdřív." // "Ranní procházka?" "Ne, sháním člun pro svůj velkolepý útěk." // "Z tohohle chapa by sis nepřítele dělat neměla." "Já si ho nedělám, on už můj nepřítel je." // "Doufám, že bude pršet, že bude lejt a všichni se utopěj." // "Nehoda, Dolores, bývá nejlepší přítelkyní nešťastné ženy." // "Někdy musíš bejt ta největší mrcha na světě, abys přežila." (viděno: 12.10.2006 na Primě pozdě večer/časně ráno) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neprečítal som žiadnu z kníh Stephena Kinga a nemám z toho traumu. Doteraz som videl sedem filmov nakrútených podľa jeho kníh a som rád, že k päťhviezdičkovým (Shawshanku, Misery a Osvieteniu) pribudla Dolores Claiborne. Rozdiel medzi štvor- a päťhviezdičkovým filmom je v emociálnom účinku. Film s najvyšším ohodnotením ma musí svojim spôsobom uchvátiť, vtiahnuť do seba a u Dolores sa to podarilo. Nemá zmysel vymenovávať čo všetko sa poskladalo na úžasnom celkovom dojme, ale kreácia Kathy Bates bola neskutočná a ako som si pozrel aj neocenená. Nemá rovnako zmysel zamýšľať sa, ako to robia Kingológovia, nad odchýlkami predlohy a filmu. Nemá vlastne zmysel nič iné, ako si vychutnať tento dramatický skvost vo všetkých jeho nuansách. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Dramatický život Dolores, okolo které se docela točí vraždy, neb je obětí životních cyklů - obětí různých tyranů, které sama na sebe vábí jak magnet a když je myš zahnána do kouta, co udělá? Jo. Skočí na Vás, když už není kudy kam, otočí se, sebere zpanikařenou odvahu a napadne Vás. Libovka Kingovka, není to takové to Céčko - ale není to ani Shawshank/Zelená míle/Osvícení. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pochroumaný vztah odcizené dcery s rázovitou matkou (fantastická Kathy Bates), obviněnou z vraždy (vražd), představuje trnitou půdu pro chladné psychologické drama znovushledání a nalézání vzájemné cesty. Jelikož s sebou obě vláčí traumata rodinné minulosti s otcem alkoholikem (a hůř), bude to těžké, nepříjemné, zraňující, kdy skrz hutnou deku deprese slunko neprosvítí (nejenom při zatmění). Nešustit závěrečné "předsoudní vyříkání" hollywoodským papírem víc, než by bylo záhodno, mají to Dolores a Selena za 5*. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Další film podle knížky Stephena Kinga, kterej můžu nezaujatě okomentovat, protože jsem knížku nečetl.. Kathy Bates tu potvrdila, že je to dobrá herečka a tahle role jí sedla.. dál bych pochválil mrazivou hudbu, která se do tohohle filmu hodila a místama dobrou atmosféru, ale jako celek mi to dech nevyrazilo.. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Během natáčení scény na trajektu dostala Jennifer Jason Leigh mořskou nemoc. Jako záskok byla vybrána jedna ze studentek tamní střední školy. (D3VIL)
  • Požár na place způsobil škodu na 1 000 000 amerických dolarů. (Dlee)
  • V konečné verzi filmu nebyla zahrnuat scéna, v níž Dolores (Kathy Bates) rozbije celou sbírku nádobí její tchyně. Dalším rozdílem oproti knižní verzi je také počet dětí Dolores. V knize má 3, zatímco ve filmovém zpracování má pouze jedno. (Dlee)

Reklama

Reklama