Reklama

Reklama

Zlatá Sindibádova cesta

  • Velká Británie The Golden Voyage of Sinbad (více)
Trailer

Sindibád se vydává na nebezpečnou plavbu, aby našel zlatou desku, která může vrátit na trůn sesazeného panovníka. Setkává se s jednookým kentaurem, šestirukou bohyní Kálí a řadou dalších bájných bytostí. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $982,351Tržby USA $11,000,000Tržby Celosvetovo $-║ Tvorba postavičiek a trikov od Ray Harryhausena sa proste nazaprie a tento dobrodružní film povyšuje na viac než by sa mohlo v konečnom výsledku čakať. /80%/ ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Já jsem se tedy rozhodně nenudil. Děj je sice k jisté škodě filmu ve stylu „chceme získat poklad a zlý černokněžník ho chce získat taky“, ale tohle není politický thriller a kvůli zápletce a pointě ho asi sleduje málokdo. Epická orientální fantasy, ve které padají libozvučná slova jako Marábie a Lemurie, nechávající na jazyku exotickou chuť dobrodružství, v němž existují tvorové uctívaní jako božstva a ožívají neživé věci. Když se poprvé pohne lodní socha, tají se z toho dech, stejně jako když se roztančí bohyně Kálí. Film vypráví o soupeření s magií a sám je jí utvořen – ve filmu bytosti oživuje princ Koura, ale je to vlastně Ray Harryhausen... Jediné, co jeho výtvorům konkuruje, je krásná Caroline Munro. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Malej okřídlenej ďáblík, šestiruká bohyně Kálí nebo bitka mezi jednookým Kentaurem a okřídleným zvířetem s orlí hlavou. Opět překrásná trikařská práce Raye Harryhausena. K tomu okouzlující Caroline Munro s nádherným poprsím a pompézní hudba Miklóse Rozsa, která jede skoro nepřetržitě po celou stopáž snímku. Ze známých tváří se objeví i Doyle z Profesionálů. Dobrodružství se meze nekladou a fantastická cesta do bájné země Lemurie může začít..... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Už minulé Sindibádovo dobrodružství jsem kritizoval za slabý scénář a stěží průměrné herce. Tehdy dojem zachránily triky a kouzelná výprava. Volné pokračování se opřelo o atmosféru a příběh, což se ukázalo jako špatná volba. Stopáž je neúměrně dlouhá, atrakcí je jen pár a divák se k nim musí pronudit dlouhými minutami jalových dialogů a nezáživného děje. Když už Ray Harryhausen konečně vytáhl trumfy z rukávu, bylo pozdě něco zachraňovat. Souboj s Kálí a nebo obří kentaur vypadají impozantně a na youtube by z nich byl dobrý sestřih, jenže je to málo. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nejhorší "Harryhausenův" Sindibád. Ze 105 minut délky zabírá tak hodinu a půl nuda. Neskutečná, prázdná, otravná a nečekaná nuda. Nebýt triků výše zmíněného RH, zejména oživlé dřevěné sochy (jeden z mistrových vrcholů, podívejte se, jak realisticky vypadá) a šavlovačky s šestirukou bohyní Kali (že by inspirace pro hochy z ILM a jejich generála Grievouse ve třetích Star Wars?), nenabídl by tenhle film nic moc extra. Závěrečný souboj monster už mi do snímku vůbec nepasoval a Sindibádova potyčka s neviditelným záporákem sice nebyla špatná, ale popravdě jsem na ni po tom všem ani nebyl příliš zvědavý. Dvě hvězdy dávám jen za triky a Rózsovu hudbu (ačkoliv na Herrmanna nemá). ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy Margiana (Caroline Munro) čeká na příchod jednookého kentaura, může divák vidět, jak se při střihu pokaždé mění její šaty. Nové šaty pak má i ve chvíli, kdy ji v jeskyni najde Sindibád (John Phillip Law). (Jimmy15)
  • Model Kentaura byl 13 centimetrů vysoký. (Terva)
  • Hroty mečov, ktoré vo svojich rukách drží Kali, sú v záberoch zblízka úplne iné. (beso74)

Související novinky

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

13.04.2005

Režisér Rob Cohen (na obr.) prezradil, že po Stealth bude jeho ďalším projektom THE 8TH VOYAGE OF SINBAD, odohrávajúci sa v ére liteajúcich kobercov a aladdinových lámp - v Číne 8. storočia.… (více)

Reklama

Reklama