Reklama

Reklama

Trabantem do posledního dechu

  • Slovensko Trabantom do posledného dychu (více)
Trailer 2

Patrně nejznámější český cestovatel současnosti Dan Přibáň podnikl svou dosud nejnáročnější expedici. Posádky dvou žlutých trabantů, polského Fiatu neboli malucha, čezety, jawy a dokonce i dvou invalidních vozíků vyrazily z australského Perthu, a během půlroční dobrodružné výpravy projely Východní Timor, Indonésii, Malajsii a Thajsko. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (180)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Přibáň a jeho parta v ďalšom svojom dobrodružstve. Bohovanie, nádavanie, padanie, opravovanie a potom znova zase bohovanie dodáva tejto prazvláštnej expedícií špecifický nádych. Keď som so sériou o Trabantovi začínal, vyčítal som celému konceptu to že sa z neho nedozvieme nič svetoborné o krajinách cez ktoré naši hrdinovia prechádzajú. Možno len to, že aj tam sú úrady na prd a že trabant sa furt kazí. Teraz si ale uvedomuje, že je to o parte kamošov, čo sa bláznia a užívajú si všetko čo cesta podobného razenia prináša. A v zásade môžem hovoriť čo chcem.. aj tak by som najradšej sedel v tom trabante s nimi a kecal nejaké primitívne vtipy a užíval si každú muchu v mojich zuboch počas obrovského úsmevu, ktorý na cestách mávam :) ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Cesta pre cestu. Tá jedna trochu zaujímavá zastávka (Uluru) nezachráni toto prázdne naháňanie sa za ničím. Postavy sú takmer všetky sympatické a je to plné milých momentov a medziľudských vzťahov, ale o ich motiváciách prečo sa vydali na túto náročnú cestu nevieme nič. Divákovi sa teda núka myšlienka, či to nerobia celé iba pre existenciu filmu o tom, ako točia film. Na cestopisné festivaly OK I guess, ale hocikam inam nie. ()

Reklama

maseer2 

všechny recenze uživatele

srovnatelné s Jižní Amerikou, jen mi zde trochu vadil ten odklon od samotného cestování - poslední Trabanti jsou totiž daleko více o lidech a vztazích mezi nimi, než o autech a lokacích, kterými se projíždí.. rovněž se člověk těžko brání pocitu, že vlastně dostává jen takovou ochutnávku "plnohodnotné" seriálové verze.. jinak jsem ale samozřejmě spokojen, na seriál se těším a hlavně jsem už teď zvědav, co nám Přibáň a spol. předvedou příště :) ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslela, že to bude daleko víc nudný a cestovatelský. Kdepak! Tohle byla naprosto skvělá zábava od začátku do konce. Divák může z první ruky vidět, co se na takových cestách děje a to bez cenzury. Sprostá slova, nahý zadky.. Řeknu vám, že pro kino plný pubertálních středoškoláků to bylo pravý vořechový. Navíc ty úžasný záběry přírody doplněný skvělým soundtrackem dokázaly vzbudit takovou atmosféru, že nemůžu jít jinak, než na plný počet. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Mal som pripravený komentár o tom, že tu prvýkrát malo väčší zmysel spracovať Trabantov do filmu, oproti seriálu. Miesto toho som si celý čas hovoril, ktorá scénka bude nasledovať a oni ju tam nedali. Dokonca ani ten záverečný bozk. Celé vyznenie je úplne iné a miestami nedostačujúce. Seriál bol štvorhviezdičkový aspoň v tej ázijskej časti, jeho filmový zostrih pôsobí ako bonus na dvd-čku. Najslabšia časť. Jak seriál, tak film. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (5)

  • Přibáňův tým na své zatím poslední filmové cestě urazil během půl roku 15 291 kilometrů. „Inspirují mě příběhy Alexandra Elstnera, to byl český motocestovatel, říkalo se mu ‚lovec kilometrů'. Před válkou existovalo sportovní cestování, závodilo se, kdo nějakým civilním voze ujede větší vzdálenost v nejkratším čase. Ten jezdil, aby jel," popisuje Přibáň své cestovatelské motivace. (Zdroj: Aerofilms)
  • Film Trabantem do posledního dechu byl natočen výhradně samotnými členy výpravy bez jakéhokoliv doprovodného štábu. (Zdroj: Aerofilms)
  • Zostavu doplnil Marcin Opalek (PL), ktorý chcel obísť svet na starom traktore, Dominika Gawlicziková (CZ), ktorá sa dostala na motorke do Kirgizskej republiky až k hraniciam Číny. A dvaja imobilní vozičkári Kristína Majdalová (SK), ktorá prešla stopom Strednú Ameriku, a Jakub Koucký (CZ). (haffen)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno