Reklama

Reklama

Labyrint - Série 2

(série)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, 2017, 6 h 45 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Jan Hájek, Tatiana Dyková, Zuzana Kajnarová, Michal Dalecký, Miroslav Donutil, Jiří Dvořák, Radomír Švec, Alois Švehlík, Viktor Preiss (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V druhé řadě kriminálního seriálu režiséra Jiřího Stracha podle scénáře Petra Hudského bude tým majora Remeše řešit další rozsáhlý a komplikovaný případ série vražd. Detektivové nacházejí v lese nedaleko Brna tělo mladé atraktivní dívky, která zemřela obzvlášť brutálním a trýznivým způsobem. Vyšetřování její smrti je dostává do labyrintu napínavých událostí a přivádí je ke skupině lidí, kteří se ničeho nebojí a nic je nezastaví. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

dr.fish 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já musím říct, že mne druhá série vlastně bavila o něco víc než první. Zoufale tu ale chyběla Zuzana Kanócz, která mne v jedničce naprosto dostala. Jinak ovšem velice zapletená zápletka, skládanka, která do sebe velmi velmi pomalu zapadá, to někoho může otrávit. Ne ale mne. Brilantní Jiří Dvořák v roli prchajícího lobisty, spousta vedlejších postav, které mne bavily. Mysteriózno tentokrát upozaděné, za což jsem v podstatě rád. Konec samozřejmě díky velmi složité stavbě příběhu a klopýtání hrdinů spíše zklame, ale to bych zas tak filmu nevyčítal, s tím se podle mne nedalo nic dělat. Strávil jsem zkrátka u obrazovky příjemně čas, slušná televizní zábava. 75% ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkově poměrně povedená krimi mini-série, ale na původní filmy to prostě nemá. Tajemno vystřídá série nudných dialogů a ze záhadných zločinů zůstanou prachsprosté vraždy, které jen málo připomínají původní styl a koncepci zločinů z prvních filmů. Celá záležitost si ovšem drží svojí kvalitu, především díky skvělému obsazení i vedlejších postav, které celý seriál pozvedají i přes některé trhliny ve scénáři. Co bych asi nejvíce vytkl je již výše zmíněná absence tajemna, mystika a minulost odsouzena hrát druhé housle za stínem lobistů a moderních úkladů mocnářů, kteří plní funkci tajného a tajemného bratrstva spíš jen jako druhotnou povinnost. U pana režiséra Stracha vždycky tak trochu čekám, že se budu bát a budu googlit okolnosti historických vražd a nebo méně známých událostí, ovšem v této druhé části mi chyběly tyto záležitosti obě, nebál jsem se u žádné scény a historie a tajemno se zde taky prakticky neobjeví. Naproti tomu mě velmi zaujala originální přemyslovská myšlenka následníka a s tím spojená celá zápletka, která měla být dle mého názoru zapletena trošku jinak. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabý drajv mysteriózna, zbytečně roztahané bloudění v labyrintu jmen a nepodstatných dějových vsuvek (malí kluci na tajném výletě, milenecký pár před autonehodou), otravné zoomování, nebývale mdlé herecké výkony (Vilhelmová s bouchačkou by zapadla leda do týmu Mahoneyho; řád ve složení Vitásek, hlas Harrisona Forda, pan Fajst, správce ze zámku a counselor Štěpán Šafránek působil tak neskonale krutopřísně, že by se na jeho pokyn templářští rytíři zřekli víry). Tohle Strach nemohl vyhrát.. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tiše jsem doufal, že klasický propad ve druhé sérii nenastane. Nastal. Za vlasy přitažený motiv je tak naivní, že vzbuzuje úsměv. Naštěstí se zápletka rozplete až na konci a po většinu času tak zůstáváte v celkem slušném napětí. No, ono ledacos se dá odhadnout, ale i tak zůstává slušná porce (byť pěkně pitomého) překvapení na závěr. Jenže je tu další průšvih, pokus o politickou linii. Každý kdo se občas dívá na zprávy by si sice podobný konec lobisty přál, ale oproti scénáristům nepropadá naivitě. Takže severská inspirace zakomponováním politiky tentokrát hrubě nevyšla. U nás je to prostě jinak. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řadu jsem neviděl (možná zkusím), u druhé jsem dal závěrečný díl. Myslím, že jsem o nic nepřišel, jeden díl byl důstojným zástupcem série. Vraždění pistolí, stínáním hlavy, pohřbíváním za živa, tajemno a la středověk, žijící potomci českého krále - to všechno mě nevyděsilo, ale donutilo k několika mírným úsměvům. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se v Brně, zámku Hradec nad Moravicí, fakultní nemocnici Brno, parku Lužánky v Brně, letišti Brno -Tuřany, Rosicích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Filmovalo se v lokalitách: Moravské Knínice, Jamolice, Dobřínsko, Říčany u Brna, Brno, zámek Hradec nad Moravicí. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Přestože první série končí tím, že strážmistr Souček (Vojtěch Kotek) dostal nabídku od brněnské kriminálky, aby k nim nastoupil a měl z nabídky velkou radost, v dalších dílech se již neobjevil. (sator)

Reklama

Reklama