Reklama

Reklama

Labyrint - Série 3

(série)

VOD (1)

Epizody(7)

Recenze (90)

Mlle odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto je čistokrevný odpad. Od scénáře přes režii až po herecké výkony. Jsou to zfilmované novinky.cz, černá kronika bulvárního periodika. Jazykem a dikcí, texty i dějem, dokonce i režie a kamera se přizpůsobuje „profesionalitě“ úrovně tohoto sociálního „výběru“. Kostrbaté, přeříkané, nežité, neuvěřitelné, trapné klišé s potřebnou dávkou „hororové fantasy“, použitelné maximálně u stolu nějaké hodně přehlížené čtyřky některého z bývalých průmyslových regionů. Kam jsi to Strachu až propadl ve svém podivuhodném filmovém „dospívání“, ve své zoufalé a hlavně na oko zoufale vystavované snaze po lidovosti za každou cenu? Jediné, co Tvé dílo teď připomíná, jsou budovatelsky skicované příběhy dělnického lidu z padesátých let, dokonce i nějaká ta ideologická pomáda se v nich najde. Škoda takového talentu. ()

stration 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

La3yrint se Jirkovi povedl. Je vidět, že si tvůrci dali tentokrát se scénářem podstatně více práce, než na druhé sérii. Je neuvěřitelné, že ačkoli jde v podstatě pořád o to samé a schéma je podobné předchozím sériím, divák se ani chvilku nenudí a hltá jednu epizodu za druhou. Herci jsou opět perfektní, potěší hlavně Švehlík ml., Rampepurda a Taclík, u kterého jsem si do konce nebyl jist, jestli hraje hňupa, nebo jestli je geniální :-) Výborná je rovněž hudba Ondry Brzobohatého, která správně brnká na nervy v té pravé chvíli. Co se týká samotného rozuzlení, byl jsem spokojen. By mě zajímalo, kdo tohle všechno odhadl předem. Já teda ne. Poslední díl byl sice lehce překombinovaný a Langoš ťukající v podzemí hradu na zeď pár metrů od prkny zaházených dveří mě dokonce rozesmál, ale já si to už jenom užíval. Jiříku, toč hernajs dál! A toč podobný věci! Děsně Ti to jde! ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretia séria ma vôbec nesklamala, počas šiestich epizód sa rozohrávala výborná tajomná atmosféra. Až na tú siedmu, ktorá bola akoby naviac a chcem si z nej pamätať len záverečné definitívne odhalenie. A teda bolo čo odhaľovať pri tom množstve postáv a zápletiek, z ktorých niektoré viedli len do slepej uličky. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prosím, dejte někdo Jiřímu Strachovi opravdu dobrý scénář, ne jen pátou (!) variantu na totéž.. Ono opravdu, dvě minisérie s Trojanem a Dvořákem a tři série Labyrintu pořád všechny hrají na stejnou tajemnou notu plnou kápí, tajemných masek, mystična a absence jakéhokoliv chapadla. Nechápejte mě špatně, tahle třetí série je dobrá, bavila mě mnohem víc, než druhá, k hereckým výkonům a režii nemám co vytknout a řemeslo je tu odvedené výborně, hudba i kamera je moc dobrá (a zrovna kamera u Stracha dost často působí až příliš televizně a levně, takže pochvala), jenže k čemu to je, když se scénář musí uchylovat k trapným výmluvám, aneb - diváku, to co jsi viděl, to jsi neviděl, byla to halucinace! Hůůůů !! - to opravdu není moc dobrá scenáristická práce, stejně jako dva noví detektivové, kteří měli v příběhu jen dva úkoly - záběry na upnutý zadek a béčkové balící scény, toť vše. Kupení vedlejších postav tu je sice také, ale tentokrát v rámci smysluplných mantinelů. Zatím jsem moc pochval nenapsal, ale v konečném důsledku mě to opravdu bavilo, fakt jo, jenže když je něco dobré, ale tam moc to prasí jedna složka díla, opravdu to zamrzí. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fakt bych rád dal vyšší hodnocení, ale připadá mi to jako čaj potřetí ze stejného pytlíčku. Záhady, náboženství, vraždy, maska magora je spíš směšná. Různé logické (ale pořádné) chyby, třeba že alibi potencionálního pachatele je pár dílů neřešeno, jinak by jich nebylo tolik. Technicky na úrovni, ale to je asi tak všechno. Naopak herecké obsazení je dobře sehrané a rád jsem je viděl (Stach, Kratina) a potěšilo mě, že postava Miroslava Donutila vylezla z kanclu a přestala na chvíli se řvaním na podřízené a se strachem z politiků. :o) Ale teď vážně, Jirko, nechtělo by to zase na čas změnit žánr? ()

Galerie (95)

Zajímavosti (13)

  • Psychiatrická léčebna Medlánky v reálu neexistuje. Byla vytvořena z nemocnice v Tišnově. (klukluka)
  • Když zatknou Stolařovou a ukážou jí Adamovy obrázky vražd, velmi ji to překvapí a tvrdí, že je nikdy neviděla. Přitom v psychiatrické léčebně byla u toho, když je Adam kreslil v zahradě. (honajz)
  • Epizoda se mj. natáčela v nemocnici v Tišnově, která představovala filmovou Psychiatrickou léčebnu Medlánky. (velkyvezir)

Reklama

Reklama