Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nukleární zkoušky prováděné v poušti severozápadní části Ameriky mají za následek zmutování mravenců, z nichž se stávají gigantické obludy. Hororový dav lezoucích a drápajících se mutantů z jejich obrovských katakomb může zastavit pouze specializovaný tým vědeckých profesionálů s pomocí zkušené a plně vyzbrojené vojenské armády... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Tayen 

všechny recenze uživatele

Předek všech dnešních prvoplánových hororů o zmutovaných žábách, krysách, klíšťatech a vší té havěti, co na nás útočí v hejnech, rojích, tlupách, co nás vztyčeným ukazovákem varuje před vzpourou přírody, pokud ji nepřestaneme zanášet různými fujtajbly. Tehdy to byl originální nápad a film funguje docela dobře. Prostě: je pořád lepší podívat se na Them! z roku raz dva, než na novodobé bláboly, které omílají pořád stejné téma a uráží už jen tím, že se prohání na VHS. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vaše prijatie podobných monster filmov z rokov 50tych bude závisieť od toho, či vás zaujmú atmosférou, nedefinovateľným guilty pleasure efektom, alebo množstvom zábavných akčných scén s prerastenými monštrami. Atmosféra Them! je podľa mňa v záplave konkurencie priemerná, oných akčných scén je tu pomenej a tak sa nie je väčšinou času na čom príliš zabávať. Them! beriem ako film, ktorým som si doplnil prehľad o vtedajšej sci-fi kinematografii. Dobové perly žánru sú pre mňa úplne iné filmy. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Triky samozřejmě neohromí (po takové době), nicméně film působí velkorozpočtově a áčkově i dnes. Herci výborní, v komparsu několik desítek vojáků včetně použití vojenské techniky. Takže když se mluví o použití fosforové munice do pancéřovek, opravdu vidíte výbuchy fosforu, ne benzínové nápodoby. A tak podobně, nejsou to napodobeniny, tudíž vše vypadá velmi reálně. Co se týče příběhu, musím uznat, že je velmi dobře vedený, s vynikající a nenápadnou gradací od začátku do konce. Drobné logické nesrovnalosti nic proti tomu všemu napětí neznamenají. Akorát mě poměrně naštvalo -- SPOILER -- škoda té kompromisnosti s přežitím dětiček na začátku i konci. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Heh. Armada, plamenomety, hniezdo, vajicka, kralovna. Ako spomenul POMO Cameron mal slusnu inspiraciu pri nakrucani Votrelcov. A to nielen vyssie spomenutymi spoznavacimi znakmi ale aj faktom ze samotne obrie mravce nastupuju az v tretine filmu zatial co v uvode sa buduje atmosfera a zbieraju sa dokazy potvrdzujuce spociatku absurdnu teoriu o vrazdiacich zmutovanych mravcoch. A taktiez tu mame vyplasene male dievca (akasi vzdialena parafraza na Newt). 80% ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený padesátkový sci-fi horor. Nejlepší jsou scény v pouští, ty jsou hodně dobře udělané, místy mě docela mrazilo. Následné vyšetřování už takovou zábavu nepřináší, ale pořád se nedá říct, že bych se nudil. Obří mravenci sice dnes již vypadají zastarale, ale nikdy mi nedělalo problém dívat se na staré filmy z pohledu té doby, takže jejich design a nemotornost a pomalost rozhodně neberu jako nějaké mínus. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (19)

  • Prvý obrovský zmutovaný mravec sa objaví až v 28. minúte filmu. (beso74)
  • Film byl poprvé ve Švédsku uveden pod názvem Spindlarna, což v překladu znamená „pavouci“. Zápletka filmu se však točí okolo mravenců, nikoliv pavouků. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v pouštích Nového Mexika a v Los Angeles. (Epistemolog)

Související novinky

Michael Giacchino našel nový projekt

Michael Giacchino našel nový projekt

05.01.2023

Oscarový skladatel a po nedávném debutu u Marvelu se snímkem Vlkodlak: Noční lovec taky režisér Michael Giacchino (Ztraceni, The Batman) se zdá se našel svůj příští tentokrát už celovečerní projekt.… (více)

Reklama

Reklama