Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nukleární zkoušky prováděné v poušti severozápadní části Ameriky mají za následek zmutování mravenců, z nichž se stávají gigantické obludy. Hororový dav lezoucích a drápajících se mutantů z jejich obrovských katakomb může zastavit pouze specializovaný tým vědeckých profesionálů s pomocí zkušené a plně vyzbrojené vojenské armády... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Varování před nukleárními zkouškami nejen v opuštěných pouštích, protože ony pouště nemusí být až zas tak opuštěné, a pak může po 11 letech od zkoušek dojít k mutacím přeživších organismů v tomto případě mravenců. Po zmizení prvních několika lidí v poušti, dochází k velice rychlému vypátrání zdroje oněch zmizení a k velice rychlému zničení prvního mraveniště. Ale, naneštěstí se podařilo dvěma královnám těchto smrtících monster uletět a je jen otázka krátkého času, kde založí nová hnízda a L.A. je se svými říčními kanály k tomu účelu více než vhodné. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Them!" je monster/animal horror vystavaný na teórii mutácie spôsobenej nukleárnym ožiarením. Na rozdiel od väčšiny diel, ktoré majú rovnakú myšlienku, a tých sa veru v 50.-tých a 60.-tých rokoch minulého storočia natočilo hodne, je tento film na tom dosť dobre i dnes. Jedná sa o snímok so štedrým rozpočnom, dobrými hercami a na vtedajšie možnosti profesionálnym vyvedením gigantických mravcov. Áno, práve o komunitu týchto inak neškodných živočíchov tu ide. Vplyv radiacie však z nich spravil životunebezpečných obrovských agresorov. *** ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejlepší monster film o mravencích, jaký jsem měl zatím tu čest vidět. Líbí se mi postupné poodhalování příběhu, kdy přestože víte již od začátku, kdo stojí za zmizením několika lidí – tak to tvůrci dokázali přesně načasovat a atmosféra se v tu chvíli začala ještě více stupňovat. V určitých chvílích jsem si sice říkal, že to je zbytečně natahováno, ale byl jsem odměněn finálním rozuzlením v kanálech pod Los Angeles. K trikům nemám nejmenší výhrady, protože na svou dobu jsou hodně dobré, což se nejspíš velkou měrou podepsalo i na tom, že z tohoto filmu měli někteří lidé v té době noční můry. Dneska se už sice většině záběrů jen zasmějeme, ale i tak to pro mě zůstává nadprůměrným filmem. 7/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

No, jo, holt „s vynálezem atomových bomb otevřel člověk dveře novému světu. A nikdo neví, co nás v tom novém světě čeká.“ Ostatně zmutovaní mravenci by mohli vyprávět. V 21. století tohle „monster movie“ Gordona Douglase dle očekávání neohromí, nicméně disponuje obdivuhodnou atmosférou a jako inspirace posloužil řadě pokračovatelů v daném žánru. Dnes milá pohádka svého času děsila plné kinosály (kasovní trhák jak dělaný), škoda jen, že se občas strachovala většího odvazu a neubrala na propraných klišé!! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Monster sci-fi horory zrovna moc nemusím a na tomhle se po mnoha stránkách určitě již podepsal zub času, ale, na druhou stranu má své neocenitelné kouzlo. Duch padesátých let s narůstajícími obavami nejen ze studené války, ale i jaderné síly, černobílý obraz, osobnostně silná, emancipovaná, rozhodná a v neposlední řadě i hezká ženská role Dr. Pat Medfordové v podání Joan Weldon a skvělý herecký výkon malé holky (Sandy Descher), srandovní Dr. Medford (Edmund Gwenn) pro mnohé dnes již zřejmě k pousmání triky a provedení samotných monster, které mě se naopak líbily mnohem více, než dnešní digitální triky, z filmu s přehledem dělají zajímavou a nadprůměrnou podívanou. Jen je škoda místy dost nudných a ukecaných míst (hlavně ve druhé části filmu, kdy se děj přesune z pouště do velkoměsta) a trochu slabší závěrečné zúčtování. 3,5* ()

Galerie (36)

Zajímavosti (19)

  • Prvý obrovský zmutovaný mravec sa objaví až v 28. minúte filmu. (beso74)
  • Film byl poprvé ve Švédsku uveden pod názvem Spindlarna, což v překladu znamená „pavouci“. Zápletka filmu se však točí okolo mravenců, nikoliv pavouků. (ČSFD)

Související novinky

Michael Giacchino našel nový projekt

Michael Giacchino našel nový projekt

05.01.2023

Oscarový skladatel a po nedávném debutu u Marvelu se snímkem Vlkodlak: Noční lovec taky režisér Michael Giacchino (Ztraceni, The Batman) se zdá se našel svůj příští tentokrát už celovečerní projekt.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno