Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Len zriedka kedy hľadám slová, no musím priznať, že ma táto vojnová dráma vzhľadom k štruktúre príbehu pomerne dosť zaskočila. Obsah som nečítal, a tak keď došlo k obratu a uvedomil som si, že prvé husle v tomto snímku hrajú nežné polovičky, ovládla ma skeptika. Lenže tento počin je tak nečakane podmanivý, že pochybnosti ani omylom nie sú na mieste, ba práve naopak, ponúka toho rozhodne viac, ako ktorákoľvek americká pseudo vlastenecká, ideologická sračka. Ja som si to "užil", a či sa to bude páčiť iným? To mi je úprimne povedané úplne u riti. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Ženy a válka, jaké nepřirozené spojení! Hrdinky tohoto příběhu by asi také za normálních okolností do války nešly a zbraň do rukou nebraly. Jenže každá z nich má už za sebou své bolestné ztráty, své mrtvé, svůj "nesmrtelný pluk". Viděla jsem zpracování z r. 1972, ale bohužel srovnávat nemohu, natolik mi paměť neslouží. Takže zcela nezávisle na sobě - film považuji za vydařený a velmi působivý. Nevidím nic podstatného, co by se dalo vytknout. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ukážkový naturalizmus! Priznám sa, že originál z 1972 som nevidel, takže nemôžem porovnávať. Ale toto tak či tak rozhodne predčilo očakávania. Malo to všetko, čo by som od filmu tohto žánru očakával - reálny historický podklad, charizmatické postavy seržanta i statočných žien, strastiplná zápletka, napínavý dej, trefné dialógy, emócie, no a samozrejme spomínaný dominantný naturalizmus. To všetko zaobalené do pôsobivých kulís ruských lesov, jazier a močiarov. Výborné herecké výkony! Tento film je dôkazom, že aj Rusi vedia natočiť úžasný film, ktorý sa človeku dostane pod kožu. V podstate niet nič, čo by som tomuto filmu vytkol - takže posielam 5*. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že ten Hollywood zničil už i ty Rusy. Už taky točí v americkém stylu. Přesto ve filmu možno vidět ruský přístup k věci, což je na tom rozhodně to nejhezčí. Ta Amerika je zmáknutá tak napůl plynu, takže paradoxně akční scény jsou špatně natočené a silné jsou hlavně ty Vaskovy monology a ruská klišé ("za ródinu...). Je vidět, že je to film pro jinou generaci, než jsem já, viděl jsem už příliš syrovějších válečných filmů. Přesto to stojí alespoň za jednu projekci. 70% ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Tyhle malý příběhy odehrávající se někde na okraji celosvětový řežby jsou dobrý v tom, že mají silnější vypovídací hodnotu o hrůzách války a protiválečný apel naléhavější než velkolepý spektákly se stamiliónovými rozpočty. Film má výbornou kameru, krásnou přírodu, slušnou akci a nakonec i solidní emocionální náboj. V Rusku tyhle věci vždycky uměli. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (10)

  • V záběru, kdy Němci popravují zajatce u zdi kulometem MG 42, je vidět, že v nábojovém pásu kulometu nejsou „dobové“ ostré náboje se špičatými kulkami. (montywalsh)
  • Při první bojové scéně zaútočí na ženské osádky protiletadlových děl kulometnou palbou německý transportní letoun Junkers Ju-52/3m, který ale neměl ve výzbroji žádné vpřed střílející zbraně, jak je vyobrazeno ve filmu. (bejkovec)
  • V čase 18:45 je vidět PzKpfw 38(t). LT vz. 38 (nebo TNHP, německy PzKpfw 38(t) či SdKfz 140) byl lehký tank československé konstrukce (vyroben společně ČKD a Škodou) převzatý Wehrmachtem po obsazení Československa v roce 1939 a používaný jím během druhé světové války. [Zdroj: Wikipedia.cz] (Horryx)

Reklama

Reklama