Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tohle je...ze všech ruských filmů co jsem viděl, jeden z nejméně ruských. A abych pravdu řekl, ta "ruskost" mi tam chyběla. Poetika jako z artových filmů západní evropy a akce jak béčkoidní USA.. Přitom základ vystavěný na "chemii" velitele a bandy ženských funguje dobře a zápletka samotná je ve své jednoduchost taky dost napínavá.... Jsem zvědavý na původní film.. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Vojna nie je o tom kto koho zastrelí, ale kto koho prechytračí..." Na úvod trailer. Zhodou okolností som ruský originál videl iba nedávno asi pred pol rokom a to som ani netušil, že v tej chvíli je už na svete jeho nová verzia. Ruský film a remake, to je spojenie na aké nie sme veľmi zvyknutí, ale áno, ten príbeh si o to pýtal. Osobne si myslím, že sa vydaril. V remaku sa tvorcovia vyhli niektorým veciam, ktoré mi v staršej verzii vadili a to najmä dĺžka a rozvláčnosť a streľba naslepo krížom -krážom. Tu po krátkej zoznamke v úvode a asi 30-tich minútach sme už na ceste za Nemcami. od tej chvíle až do záveru je to skvelý film plný napätia a pri väčšej snahe by sa z toho dal vytrieskať i kult a nesmrteľný film. Veľké výhrady nemám, ale originál mal temnejšiu atmosféru. V remaku hrá pomerne hrdinská hudba, určite by som volil depresívnejšiu, pretože ich situácia nebola jednoduchá. Pre mladých, ktorí majú alergiu na staršie čiernobiele filmy je to skvelá príležitosť zoznámiť sa z klasikou a sklamaný nebudú ani diváci, ktorí nevedia do čoho idú. PS. Vojačka Žeňa mala výstavné prsia...80%. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Příběh, který rozpumpoval můj krevní oběh. V podmanivé kráse krajiny válečného dobrodružství se sešla opravdu skvělá herecká parta s maximální disciplinou. Především sympatické ženské postavy, které zde dobře hrají a mají na tom lví podíl. Ostatně na nich stojí prakticky celý film. Domnívám se, že to je stejně dobrý jako původní film, ba dokonce o maličko lepší. V každém případě tomu nechybí ani zvláštní poetika ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tady to nebylo o gerojích, ale o gerojkách, ale jinak typická oslava válečného hrdinství, ačkoliv bez přehnaného sovětského patosu. Ale i když se nejedná o žádný zázrak, to běhání a střílení po lesích a bažinách potěší a přítomným děvčatům člověk musí přiznat šarm a poděkovat jim, že se ho nebály naplno ukázat. Lepší dobrá. 65% ()

progression 

všechny recenze uživatele

Docela povedený moderní remake původního (výborného) filmu režiséra Rostockého. Výborná kamera (s modernějšími technologiemi vynikne krása přírody i hlavních hrdinek :-) , zajímavá hudba a skvělý příběh podle skutečné události , ALE při srovnání s originálem (jak se velice často stává) bohužel prohrává dost silně na body. Příběh je poměrně přesně "okopírován", ale zajímavé je, že představitelky (moderních) hrdinek si už teď skoro nepamatuji, představitelky z originálu (především Irinu Ševčuk, Olgu Ostroumovou, ale i další tehdy neherečky přesně typově vybrané) mám i po letech stále před očima a nejenom z nostalgie, před pár lety jsem si originál "oprášil". Rostockého povedený nápad, že reálné scény budou černobílé (a speciálně u těch bojových scén jim to "slušelo" více), zatímco retrospektivy a závěrečný epilog budou v kontrastu barevné, což celkové vyznění originálu (podle mého laického názoru) ještě umocnilo. Každopádně na originál se určitě rád znovu podívám, u kopie (i když relativně povedené) si zdaleka nejsem jistý ... ()

Galerie (86)

Zajímavosti (10)

  • Při první bojové scéně zaútočí na ženské osádky protiletadlových děl kulometnou palbou německý transportní letoun Junkers Ju-52/3m, který ale neměl ve výzbroji žádné vpřed střílející zbraně, jak je vyobrazeno ve filmu. (bejkovec)
  • V čase 18:45 je vidět PzKpfw 38(t). LT vz. 38 (nebo TNHP, německy PzKpfw 38(t) či SdKfz 140) byl lehký tank československé konstrukce (vyroben společně ČKD a Škodou) převzatý Wehrmachtem po obsazení Československa v roce 1939 a používaný jím během druhé světové války. [Zdroj: Wikipedia.cz] (Horryx)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno