Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Prapodivnej kočkopes, u nějž jsem dlouho váhal, nakolik se bere vážně - a ono to ve finále není na škodu. Tichá jitra jsou totiž ve svým celku tak nějak nepodlejzavě bezelstný, na emoce si dávaj bacha, nenudí ani chvíli a - možná SPOILER - je strašně sympatický, jak neslavně nechá všechny skončit. O tom byla celá řádka silných historických okamžiků - hrdinové totiž často neumírali v okázalých a důstojných pozicích. Sílu měl až dopad jejich činu. "Pět děvčat, jen pět děvčat! A neprošli jste. Nikam jste nedošli a teď zdechnete!" ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Když ono se to hodnotí dost blbě. Nadšení z originálního znění opadlo ve chvíli, kdy jsem zjistil, že titulky vytvořil nějaký totální dysortografik, jehož každé "vydím" nebo "vi" bylo doprovázeno skřípěním zubů a ukápnutou slzou... Hned se také přiznám, že původní film jsem neviděl, tudíž mi ani remake nijak nevadí, protože co se scenérií a krásných bab týká, byla na obě dvě víceméně krása pohledět. Originální flashbackové prostřihy do života 5 statečných a slušná atmosféra film dělají zajímavým kouskem. No a při čekání na pátého Ramba bylo i docela fajn podívat se na ruskou verzi této legendární postavy. Bohužel to není zrovna film pro inteligenci, ale na poměry ruského filmu slušný a především vizuálně působivý počin. ()

Reklama

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Celkom obstojné dielo z ruskej produkcie. Mne ale trošku vadí, že tie ruské mená ženských postáv idu ťažko do uší a počas filmu neviem ktorá je ktorá. Proste nie sú to tak zaužívané mená ako je to u filmov z USA, ktoré zaplavujú TV, net, kiná a nadabujú každú sračku z poza mora aj keď film nie je hodný ani 5 centov. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Technicky velmi dobře zvládnutý film, s dobře natočenou akcí, jehož další velkou předností je krajina v které se odehrává. Příběh ve druhé půlce nabídne několik dobře natočených momentů (zpáteční cesta močálem). Bohužel, větší hodnocení znemožňuje místy opravdu velmi toporný scénář, kdy se ve filmu vyskytují opravdu neskutečné a vážně míněné dialogy ("No jo vlastně, oni jsou taky lidi, to mě nedošlo") ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Možná vás zaskočí ten KONTRAST ... všední obrázky prostého venkovského života uprostřed panenské přírody, kde jen ubytovaná vojenská jednotka připomíná velkou válku, zuřící kdesi za obzorem ... válku vzdálenou a neskutečnou jako zlý sen, který spolehlivě zažene svítání. A potom ... potom přijdou. Ti, kdo ----- " ... nejsou lidi. Ani lidi, ani zvířata. Jenom fašisti." ----- A je třeba je zastavit. Vyprávění vás může zaujmout zvláštní drsnou poetikou, které nezbyl žádný prostor ke snění ... i osudy těch dívek, tak mladých a tak rozdílných - dobrovolnic, z nichž každá měla svůj důvod vzít do rukou zbraň k obraně vlasti ... z nichž žádná nebyla super-hrdinkou, neboť opravdová válka je o nezměrném množství drobných hrdinských i méně hrdinských činů, které se v bolestech rodí z každého těžkého dne - a které ve spojení se správnou strategií mohou, ale taky nemusejí přinést dílčí či globální vítězství. P.S.: Ve filmu je - byť pod neutrálním úhlem pohledu - okrajově zmíněna i Zimní válka. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (10)

  • Tento film se nachází i v prodloužené verzi jako čtyřdílný seriál. (ČSFD)
  • Hlavná časť natáčania prebiehala v Karélii v lete a na jeseň 2014. (Arsenal83)
  • V čase 18:45 je vidět PzKpfw 38(t). LT vz. 38 (nebo TNHP, německy PzKpfw 38(t) či SdKfz 140) byl lehký tank československé konstrukce (vyroben společně ČKD a Škodou) převzatý Wehrmachtem po obsazení Československa v roce 1939 a používaný jím během druhé světové války. [Zdroj: Wikipedia.cz] (Horryx)

Reklama

Reklama