Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Možná by bylo dobré si po projekci této verze zopakovat originální snímek z roku 1972, abych je mohl lépe porovnat, protože v tomto případě dávám 4*, což je stejné hodnocení, které jsem kdysi před lety dal i staršímu počinu. Nemohu tedy dnes relevantně porovnávat, avšak mnohé scény se mi při sledování remakeu vybavovaly. A jitra jsou zde tichá je film, který má výborný a poutavý námět a obě verze jej skvěle zpracovávají. I v tomto případě potěší hudba, lokace a výběr hereček do hlavních rolí, přičemž i Pjotr Fjodorov si získá divákovy sympatie. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Ženy a válka, jaké nepřirozené spojení! Hrdinky tohoto příběhu by asi také za normálních okolností do války nešly a zbraň do rukou nebraly. Jenže každá z nich má už za sebou své bolestné ztráty, své mrtvé, svůj "nesmrtelný pluk". Viděla jsem zpracování z r. 1972, ale bohužel srovnávat nemohu, natolik mi paměť neslouží. Takže zcela nezávisle na sobě - film považuji za vydařený a velmi působivý. Nevidím nic podstatného, co by se dalo vytknout. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jednotka měla permanentní problémy s kázní, staršina tak požádal o abstinenty, kteří se mu v noci nebudou plížit za sukněmi. K jeho překvapení dorazí nové posily, jen je tu jisté ale: jde o samé mladé ženy. Pánové bojují na frontě, ony za sebou mají těžké časy a do armády se přihlásily dobrovolně, aby pomohly své vlasti. První velký úkol je tady: v oblasti se pohybují dva němečtí parašutisté. Jsme totiž v Rusku, léta páně 1942. Fajn (krev a mlíko) hrdinky, překvapivě slušná atmosféra, mírné napětí a moc pěkné scenérie. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Taká dobrodružná, miestami mierne napínavá naháňačka s prestrelkami a v peknom prírodnom prostredí. Aj niektoré dievčence tu boli pekné, to sa musí nechať, hlavne v tej spoločnej sprche, ale inak žiadna vojnová sláva to nebola. Keď si odmyslíme slušnú kameru a divácky celkom atraktívne zvládnuté prestrelky, tak tu už nebolo nič, čo by výraznejšie zaujalo. Lepší dojem zo snímku kazili hlavne trápno-patetické dialógy, ktoré mi teda miestami riadne pílili uši. Chápem, že nejaká propaganda tu musela byť, ale čo je moc je moc. Tiež ma pobavilo ako bolo v snímku prezentované, že dievky boli hádam vo vojne aj sexuchtivejšie ako chlapi, dobrá haluz. Toľko sa motali okolo toho starešiny, samé koketnosti a narážky a on nič. Keď z jeho úst aj na tému niečo vyšlo, tak to bolo len niečo trápne v zmysle o láske k vlasti... no skrátka pravý Rus (myslím ironicky samozrejme). Nuž čo, dievčence museli byť teda riadne sklamané... Skrátka bolo to na môj vkus až moc uhladené. Len priemer. 60/100 ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, jestli tak, jak holky ve filmu vypadaly, taky vypadala skutečnost, nicméně o tom hodně pochybuji. Film to ale byl pěkný a v pár lidech se zvládla hodně zajímavá válečná akce s pěkným koncem, takže spokojenost, což jsem upřímně od Rusáků nečekal. K tomu se mi líbil scénář, který se nesral s postavami. 85% ()

Galerie (86)

Zajímavosti (10)

  • Hlavná časť natáčania prebiehala v Karélii v lete a na jeseň 2014. (Arsenal83)
  • V čase 18:45 je vidět PzKpfw 38(t). LT vz. 38 (nebo TNHP, německy PzKpfw 38(t) či SdKfz 140) byl lehký tank československé konstrukce (vyroben společně ČKD a Škodou) převzatý Wehrmachtem po obsazení Československa v roce 1939 a používaný jím během druhé světové války. [Zdroj: Wikipedia.cz] (Horryx)

Reklama

Reklama