Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Když ono se to hodnotí dost blbě. Nadšení z originálního znění opadlo ve chvíli, kdy jsem zjistil, že titulky vytvořil nějaký totální dysortografik, jehož každé "vydím" nebo "vi" bylo doprovázeno skřípěním zubů a ukápnutou slzou... Hned se také přiznám, že původní film jsem neviděl, tudíž mi ani remake nijak nevadí, protože co se scenérií a krásných bab týká, byla na obě dvě víceméně krása pohledět. Originální flashbackové prostřihy do života 5 statečných a slušná atmosféra film dělají zajímavým kouskem. No a při čekání na pátého Ramba bylo i docela fajn podívat se na ruskou verzi této legendární postavy. Bohužel to není zrovna film pro inteligenci, ale na poměry ruského filmu slušný a především vizuálně působivý počin. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že ten Hollywood zničil už i ty Rusy. Už taky točí v americkém stylu. Přesto ve filmu možno vidět ruský přístup k věci, což je na tom rozhodně to nejhezčí. Ta Amerika je zmáknutá tak napůl plynu, takže paradoxně akční scény jsou špatně natočené a silné jsou hlavně ty Vaskovy monology a ruská klišé ("za ródinu...). Je vidět, že je to film pro jinou generaci, než jsem já, viděl jsem už příliš syrovějších válečných filmů. Přesto to stojí alespoň za jednu projekci. 70% ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Film mě velice mile překvapil. Rozjezd sice byl trochu rozvláčnější se svými flashbacky a vedlejšími rovinami, ale v akci rozhodně nezklamal. Rusové mi ukázali nový rozměr války, kdy byla verbována i mladá děvčata, která všechna nebyla neohroženými hrdinkami. Bohužel z akce vyšel vítězně opět muž. Válka byla vedena i přes drobné šarvátky, jejich hrdinům ale nešlo stejně o nic méně, než o život. Velice oceňuji krásu ruské tajgy a ruských žen, neboť mladé vojačky byly opravdu přitažlivé - a to i bez šatů. Zajímavý počin bez velkolepého vlastenectví v monstrózních bitvách. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tady to nebylo o gerojích, ale o gerojkách, ale jinak typická oslava válečného hrdinství, ačkoliv bez přehnaného sovětského patosu. Ale i když se nejedná o žádný zázrak, to běhání a střílení po lesích a bažinách potěší a přítomným děvčatům člověk musí přiznat šarm a poděkovat jim, že se ho nebály naplno ukázat. Lepší dobrá. 65% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tohle je...ze všech ruských filmů co jsem viděl, jeden z nejméně ruských. A abych pravdu řekl, ta "ruskost" mi tam chyběla. Poetika jako z artových filmů západní evropy a akce jak béčkoidní USA.. Přitom základ vystavěný na "chemii" velitele a bandy ženských funguje dobře a zápletka samotná je ve své jednoduchost taky dost napínavá.... Jsem zvědavý na původní film.. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (10)

  • V čase 18:45 je vidět PzKpfw 38(t). LT vz. 38 (nebo TNHP, německy PzKpfw 38(t) či SdKfz 140) byl lehký tank československé konstrukce (vyroben společně ČKD a Škodou) převzatý Wehrmachtem po obsazení Československa v roce 1939 a používaný jím během druhé světové války. [Zdroj: Wikipedia.cz] (Horryx)
  • V záběru, kdy Němci popravují zajatce u zdi kulometem MG 42, je vidět, že v nábojovém pásu kulometu nejsou „dobové“ ostré náboje se špičatými kulkami. (montywalsh)

Reklama

Reklama