Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tohle je...ze všech ruských filmů co jsem viděl, jeden z nejméně ruských. A abych pravdu řekl, ta "ruskost" mi tam chyběla. Poetika jako z artových filmů západní evropy a akce jak béčkoidní USA.. Přitom základ vystavěný na "chemii" velitele a bandy ženských funguje dobře a zápletka samotná je ve své jednoduchost taky dost napínavá.... Jsem zvědavý na původní film.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Technicka stranka je bezchybna. Ale akcnych scen je minimum a dejova omacka ma strasne nudila. Najviac ma srali neustale spominacky na zaciatku behom ktorych som si mal oblubit postavy, ale vôbec sa mi to nepodarilo a tym padom cely film isiel mimo mna. Pôvodnu verziu som nevidel a vzhladom na jej vrazednu stopaz som tomu rad. 4/10. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Už nedávno jsem se chtěl podívat na první verzi tohoto akčního (převážně ženského) filmu, ale nakonec jsem dal přednost loňské verzi, i když jen z toho důvodu, že se někde píše, že hrdinky tu nejsou macandy (jako ve verzi z roku 1972), ale modelky, a že jsou "i jinak akční". A také mě zajímalo, jak se vypořádají s šestnácti těžce vyzbrojených „komandos“ (vojenská jednotka vycvičená pro zvláštní úkoly), jak se píše v "Dnech ruské kultury". Šlo však jen o 16 mužů se samopaly (žádné těžké zbraně), se kterými si holky se staršinou (nebo stařešinou?) poradily, byť za cenu vlastního života - tohle není spoiler, to je jasný jako facka. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Dlužno říct, že remake za originálem nijak nezaostává, přidává barvu velmi solidní kameru a střih a ubrali na socialistické morálce, trochu to zmodernizovali což zasloužilí komsomolci přijmou z uzarděním, ale pokrok nezastavíš. Smysl takových povedených remaků je oživit legendy - stalo se, tohle je velmi solidně zmáklej válečnej film. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Film mě velice mile překvapil. Rozjezd sice byl trochu rozvláčnější se svými flashbacky a vedlejšími rovinami, ale v akci rozhodně nezklamal. Rusové mi ukázali nový rozměr války, kdy byla verbována i mladá děvčata, která všechna nebyla neohroženými hrdinkami. Bohužel z akce vyšel vítězně opět muž. Válka byla vedena i přes drobné šarvátky, jejich hrdinům ale nešlo stejně o nic méně, než o život. Velice oceňuji krásu ruské tajgy a ruských žen, neboť mladé vojačky byly opravdu přitažlivé - a to i bez šatů. Zajímavý počin bez velkolepého vlastenectví v monstrózních bitvách. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (10)

  • Hlavná časť natáčania prebiehala v Karélii v lete a na jeseň 2014. (Arsenal83)
  • V záběru, kdy Němci popravují zajatce u zdi kulometem MG 42, je vidět, že v nábojovém pásu kulometu nejsou „dobové“ ostré náboje se špičatými kulkami. (montywalsh)

Reklama

Reklama