Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem příliš nechápala důvod vzniku remaků, ale když se jedná o stejnou jazykovou mutaci, tak již se to nedá ani omluvit neochotou Američanů číst titulky. Tento film mi konečně otevřel oči. V původní, velmi úspěšné, verzi bylo málo nahoty a krve. Tak tady je hodně nahoty, velmi hodně nahoty a docela dost krve. Dle těchto indicí by člověk mohl nabýt dojmu, že se jedná o upíří porno, ale ne, stále je to válečný film. Na jeho obhajobu musím uvést, že je obstojně nasnímán a v celém dvouhodinovém filmu jsem objevila jeden zajímavý režijní nápad, když se staršina dovleče na ostrov, schoulí se v zoufalství, vyčerpání a strachu do embryonální polohy. Inu, trochu málo. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Když ono se to hodnotí dost blbě. Nadšení z originálního znění opadlo ve chvíli, kdy jsem zjistil, že titulky vytvořil nějaký totální dysortografik, jehož každé "vydím" nebo "vi" bylo doprovázeno skřípěním zubů a ukápnutou slzou... Hned se také přiznám, že původní film jsem neviděl, tudíž mi ani remake nijak nevadí, protože co se scenérií a krásných bab týká, byla na obě dvě víceméně krása pohledět. Originální flashbackové prostřihy do života 5 statečných a slušná atmosféra film dělají zajímavým kouskem. No a při čekání na pátého Ramba bylo i docela fajn podívat se na ruskou verzi této legendární postavy. Bohužel to není zrovna film pro inteligenci, ale na poměry ruského filmu slušný a především vizuálně působivý počin. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Prapodivnej kočkopes, u nějž jsem dlouho váhal, nakolik se bere vážně - a ono to ve finále není na škodu. Tichá jitra jsou totiž ve svým celku tak nějak nepodlejzavě bezelstný, na emoce si dávaj bacha, nenudí ani chvíli a - možná SPOILER - je strašně sympatický, jak neslavně nechá všechny skončit. O tom byla celá řádka silných historických okamžiků - hrdinové totiž často neumírali v okázalých a důstojných pozicích. Sílu měl až dopad jejich činu. "Pět děvčat, jen pět děvčat! A neprošli jste. Nikam jste nedošli a teď zdechnete!" ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Škoda, ale víc jak sovětské verzi ze '72 dát nemůžu. Jednak je to i na 120 minut dost zkrácené (jako že fakt dost), druhak je to dost poplatné dnešku, takže ty upravené, umyté a svěží modelky mi do toho moc neseděly. A Treťjak se na tom podepsalo i to, že jsem čekal, co se bude dít a ono se to dělo přesně tak, jak v "předloze", což není ani tak výtka, jako sdělení, že mě tu už jaksi nemělo co překvapovat. Prostě takový lehčí a kratší odvar dříve viděného.. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“TAK DĚVČATA, JDEME NA LOV!...“ /// Protiletadlovej (ženskej) oddíl kdesi v ruský prdeli… postupný flashbackový představení hlavních aktérů (aktérek), který přerušuje všední život. Taky vypravěč, navozující válečnou poetiku. Moc hezký! Provázanost soudruhů vojáků s divákem funguje na 120% (komu by se taky nelíbilo vočumovat ruský (mladý) holky). A pak jednotka o velikosti 6 vojáků vyráží plnit bojovej úkol. Neznalost originálu neomlouvá, ale zato slibuje nevokoukanej zážitek. A taky že jo! Bojový dobrodružství, ve kterým je jedno kdo koho zastřelí, páč jde vo to, kdo koho přechčije. Škoda, že závěr je takovej sentimentální… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmenou povídku, kterou napsal Boris Lvovič Vasiljev v roce 1969 (ani sovětskej film z roku 1972), neznám. 2.) Přemejšlím, kdy jednotce vyhlásit „koupací den“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (86)

Zajímavosti (10)

  • Tento film se nachází i v prodloužené verzi jako čtyřdílný seriál. (ČSFD)
  • V čase 18:45 je vidět PzKpfw 38(t). LT vz. 38 (nebo TNHP, německy PzKpfw 38(t) či SdKfz 140) byl lehký tank československé konstrukce (vyroben společně ČKD a Škodou) převzatý Wehrmachtem po obsazení Československa v roce 1939 a používaný jím během druhé světové války. [Zdroj: Wikipedia.cz] (Horryx)
  • V záběru, kdy Němci popravují zajatce u zdi kulometem MG 42, je vidět, že v nábojovém pásu kulometu nejsou „dobové“ ostré náboje se špičatými kulkami. (montywalsh)

Reklama

Reklama