Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tohle je prostě jen remake. Remake, který je akčnější než původní film, který je trochu nadupanější, ale jinak je naprosto stejný a o hodinu zkrácený. Jenže právě ona poetičnost a zaměření na postavy, mi mnohem více sedělo u původního filmu, který tenhle film prostě nepřekonal. Dobrá akční podívaná, ale při srovnání s původním filmem pro mě skoro bez emocí. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Škoda, ale víc jak sovětské verzi ze '72 dát nemůžu. Jednak je to i na 120 minut dost zkrácené (jako že fakt dost), druhak je to dost poplatné dnešku, takže ty upravené, umyté a svěží modelky mi do toho moc neseděly. A Treťjak se na tom podepsalo i to, že jsem čekal, co se bude dít a ono se to dělo přesně tak, jak v "předloze", což není ani tak výtka, jako sdělení, že mě tu už jaksi nemělo co překvapovat. Prostě takový lehčí a kratší odvar dříve viděného.. ()

Reklama

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

V súčasnej dobe nie je žiadnym prekvapením, že sa prerábajú staršie sovietske filmy. Aj v tomto prípade ide o remake filmu z roku 1972, ktorého premiéra bola načasovaná na 70. výročie osláv Dňa víťazstva. Ja tvrdím, že akákoľvek kópia nikdy nenahradí originál a taktiež je vylúčené porovnávať tieto dva filmy. Ale pre mladých ľudí je to jediný spôsob, ako im priblížiť atmosféru doby po prepadnutí Sovietskeho zväzu Nemeckom, nakoľko k staršiemu filmu sa dnes dopracujú už veľmi ťažko. Film sa natáčal v Karélii a je to skutočný príbeh sovietskeho klasika Borisa Vasiljeva, ktorý v 2. svetovej vojne vo svojich 18 – tich rokoch velil v Karélii jednotke 25 dievčat. Išlo o protilietadlový oddiel s úlohou chrániť a brániť Bielomorsko – baltský kanál. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Vojna nie je o tom kto koho zastrelí, ale kto koho prechytračí..." Na úvod trailer. Zhodou okolností som ruský originál videl iba nedávno asi pred pol rokom a to som ani netušil, že v tej chvíli je už na svete jeho nová verzia. Ruský film a remake, to je spojenie na aké nie sme veľmi zvyknutí, ale áno, ten príbeh si o to pýtal. Osobne si myslím, že sa vydaril. V remaku sa tvorcovia vyhli niektorým veciam, ktoré mi v staršej verzii vadili a to najmä dĺžka a rozvláčnosť a streľba naslepo krížom -krážom. Tu po krátkej zoznamke v úvode a asi 30-tich minútach sme už na ceste za Nemcami. od tej chvíle až do záveru je to skvelý film plný napätia a pri väčšej snahe by sa z toho dal vytrieskať i kult a nesmrteľný film. Veľké výhrady nemám, ale originál mal temnejšiu atmosféru. V remaku hrá pomerne hrdinská hudba, určite by som volil depresívnejšiu, pretože ich situácia nebola jednoduchá. Pre mladých, ktorí majú alergiu na staršie čiernobiele filmy je to skvelá príležitosť zoznámiť sa z klasikou a sklamaný nebudú ani diváci, ktorí nevedia do čoho idú. PS. Vojačka Žeňa mala výstavné prsia...80%. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Dlužno říct, že remake za originálem nijak nezaostává, přidává barvu velmi solidní kameru a střih a ubrali na socialistické morálce, trochu to zmodernizovali což zasloužilí komsomolci přijmou z uzarděním, ale pokrok nezastavíš. Smysl takových povedených remaků je oživit legendy - stalo se, tohle je velmi solidně zmáklej válečnej film. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (10)

  • V záběru, kdy Němci popravují zajatce u zdi kulometem MG 42, je vidět, že v nábojovém pásu kulometu nejsou „dobové“ ostré náboje se špičatými kulkami. (montywalsh)
  • Při první bojové scéně zaútočí na ženské osádky protiletadlových děl kulometnou palbou německý transportní letoun Junkers Ju-52/3m, který ale neměl ve výzbroji žádné vpřed střílející zbraně, jak je vyobrazeno ve filmu. (bejkovec)

Reklama

Reklama