Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce

(seriál)
  • USA Fear the Walking Dead (více)
Trailer
USA, (2015–2023), 86 h 10 min (Minutáž: 40–65 min)

Režie:

Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz, Michael Uppendahl (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Alycia Debnam-Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Mercedes Mason, Colman Domingo, Rubén Blades, Lennie James, Cliff Curtis, Danay Garcia, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(113)

Svět živých mrtvých není světem pouze Ricka Grimese, ale i čtyřicetiletého učitele angličtiny Travise Manawa, který žije v Los Angeles. Společně s družkou Clark Madison s jejími dětmi Nickem a Alicii, byvalou Travisovou manželkou Lizou Ortiz, jejich synem Christopherem a dalšími se snaží přežít pandemii chodících mrtvých, která vypukla. (Vanilla77)

(více)

Diskuze

cariada

cariada (hodnocení, recenze)

BackPa

z týdne na týden určitě ne spíš  během hodin. Vem si jak rychle nastane black out. Stejně tak si vem , když vypukne nákaza, tak se začne raketově šířit zpráva, že se něco děje všichni zapínají internet , tv, rádio a na stává přetížení sítě. Mezitím se šíří nákaza, přestává fungovat náká elektrárna či někde náká rozvodná síť, nemá to kdo opravit a nastává nedostatek proudu a totální kolaps je tu. Samozřejmě , že někde něco může fungovat, ale bez informacích je to stejně k ničemu, protože lidi nebudou vědět co se děje. Nastává chaos rozklad společnosti.

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

Podle me to nebylo uplne spatne. Chytnuli to za zajimavy konce, ci zacatek... Postavy...eh... je tam Lexa z The 100 to mi musi stacit :-) Co mi ale prijde naprosto stupidni, ze ani jednou v tom dile nezaznelo slovo zombie... Sakra vzdyt to je prvni vec, co musi kazdeho napadnout, kdyz vidi takove obrazky a veci... Nebo si hraji na to, ze je to svet kde nikdy nikdo neprisel s timhle tematem? Filmy a hry Resident Evil neexistuji, Brad Pitt nehral ve World War Z a tak? To je dost trapne...

Lefty86

Lefty86 (hodnocení, recenze)

BackPa

uvědom si že přestanou vysílat tv, protože reportéři, programátoři atd... všichni mizej. neni nic. tudíž ani internet, mě teda z týdne na týden přijde až až

cariada

cariada (hodnocení, recenze)

BackPa

ano možná tak solární či vodní, ale jaderné či uhelné určitě né a bez lidí by to určitě nefungovalo. Tak že by to zbývající  sami neutáhly a vypadla by celá síť. Osobně by nastal Black out stejně tak u internetu, možná by někde fungoval,ale nebyl by aktualizovaný, tak, že by byl k ničemu. Nehledě tomu by při prvních potížích nastalo přetížení všech sítí a nastal by výpadek, který by neměl kdo opravit vzhledem k tomu co se děje.

na příspěvěk reagoval BackPa

BackPa

BackPa (hodnocení, recenze)

vlcince

Na toto je složité odpovědět. Některé elektrárny jsou dělané tak, aby vydržely bez obsluhy desítky nebo stovky let!. Co se týče internetu, tak je nějakých 12 "velkých serverů", přes které to všechno putuje a ty určitě nějaké takové opatření (minimálně v řádech týdnů) mít budou. Nějaké lokální výpadky internetu ano, ale aby v celé Americe najednou vypadla síť? To podle mě nehrozí.  Šlo by to udělat řízeně, ale určitě ne, že po pár dnech to přestane všude fungovat..

na příspěvěk reagoval cariada

cariada

cariada (hodnocení, recenze)

mě by spíš zajímalo jestli ta nákaza je skutečně globální nebo se týká jen amerického kontinentu, nikde to tam přece není řečeno co se děje v Evropě či Austrálii nebo se pletu? Protože by se klidně mohlo stát, že třeba Austrálie , která je poměrně izolovaná oceánem by mohla být docela chráněná. Co vy na to?

cariada

cariada (hodnocení, recenze)

PatrikP4

jestli že uběhl 1 rok a půl (plus 2 měsíce co byl Rick v kómatu) u TWD tak se může ten děj propojit během prvních pár měsíců co se náký postavy mohli potkat a pak se jejich osud zase rozdělil, tam přece není důležité,aby časovou linii srovnali do stavu kde je teď TWD.

na příspěvěk reagoval PatrikP4

Lefty86

Lefty86 (hodnocení, recenze)

vlcince

Když se ti začnou procházet zombíci pod okny a žrát všechny tvý kolegy a příbuzný, budeš makat na tom aby jsi mohl nahodit zprávy na web?? vlastně jaký když nikdo nechce dělat reportáže, proč vlastně?? no joooo pod okny se procházejí Zombie a žerou jejich kolegy. Takže ano, po pár dnech ne li dřív. 

PatrikP4

PatrikP4 (hodnocení, recenze)

cariada

No jo, ale v časové linii TDW jsi už docla daleko právě... A tady na Počátku jsi na začátku... To nebude tak jednoduchá propojit si myslím... Nevyloučily že se to propojí to je pravda, ale ani nepotvrdily, což znamená že si s tou myšlenkou zahrávaj a samy nevědí... Jestli taky nemají problém s tou časovou linií že by jim neseděla...

na příspěvěk reagoval cariada

deejv..96

deejv..96 (hodnocení, recenze)

Kincl

No na to že to má každý v sobě jsem taky psal teorii a to tu, že třeba ty nově narozené mimča jako třeba Judith jsou vůči tomu viru imunní, potažmo i proti kousnutí. Ale je to jen teorie nemusí to být pravda. 
Tím pádem ale by se zombie mohli v klidu rozkládat a nově narozené děti by byli imunní proti nim. MYslím že pro mě by to byl solidní a logický konec :) 

deejv..96

deejv..96 (hodnocení, recenze)

vlcince

Ano to jsem asi špatně pochopil :D 
Vlastně ani teď to nechápu pořádně. Zkus popsat co myslíš tím ´´zábrany´´ ? 

vlcince

vlcince (hodnocení, recenze)

deejv..96

U tých vojakov som nemal na mysli ako rýchlo sa tam objavili, ale ako rýchlo už dokázali zahodiť nejaké zábrany, čo už bolo možné vidieť aj v ukážke. Takže tvoja odpoveď síce dobrá, ale nebolo to, čo som mal na mysli. :D

na příspěvěk reagoval deejv..96

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Jinak myšlenka, že by tam třeba potkali v nějaký roli Guvernéra ještě vlastně než to celé vypukne všude možně, by nebylo špatný a ani dějově "divný" :D 

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Podle mě to s tím rozpadem by nebylo špatný, akorát když to má každý v sobě, tak by vlastně nikdy nebyl ten Svět bez zombie, protože by se rodili děti a ty by měli děti a umíraly :D By museli vždycky děti svoje rodiče vraždit, po tom co by zemřeli a promněili se :D 

na příspěvěk reagoval deejv..96

cariada

cariada (hodnocení, recenze)

a to propojení není jistý, oni to pouze nevyloučili, že se to může časem propojit, tak že uvidíme.

cariada

cariada (hodnocení, recenze)

taky jsem přemýšlel jaký čas v TWD uplynul myslím, že tak kolem dvou let. Už jenom kvůli Carlovi by měli ten děj víc posunout neboť ten představitel strašně rychle stárne. Tak aby to pak nevypadalo blbě.

deejv..96

deejv..96 (hodnocení, recenze)

cariada

To propojení je zajímavé, akorát by mě zajímalo, kdo to bude, protože všichni už tak nějak od 1 serie maličko aspoň co vidím já, zestárli. 
a to nemluvím už o Carlovi ! Glenn už taky nevypadá, jako náctiletý. 
úplně super by bylo, kdyby se tam objevil třeba Shane. Nebo Guvernér, prostě někdo kdo tam už není ale ta postava byla výrazná v twd. 

cariada

cariada (hodnocení, recenze)

podívejte se na Black out jak rychle přijde a to nejsou zombi po světě, tak že tohle vypadnutí proudu muže nastat prakticky kdykoliv a bez proudu nefunguje v dnešním světě nic. Jak už jsem zde včera psal o původu nákazy se nedozvíme nic. A mimochodem tvůrci řekli, že v některých dílech se vůbec neobjeví zombi.  A jak oba seriály propojit to je velice jednoduché stačí , když se v nákém díle objeví někdo z druhého seriálu a je to a nemusí to zrovna být ve stejné časové linii jako je ted TWD.

na příspěvěk reagoval deejv..96, PatrikP4

Související novinky

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

10.09.2020

Stanice AMC oznámila konec populárního seriálu Živí mrtví. Kabelovka završí současný seriál jedenáctou rozšířenou sérií, která bude mít celkem 24 epizod. Prvních dvanácti se pak dočkáme už příští rok… (více)

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

03.07.2019

Spisovatel a tvůrce slavné komiksové série Živí mrtví Robert Kirkman tento týden šokoval fanoušky. Jeho sága totiž nečekaně dospěla do finále, a to bez jakéhokoli předchozího upozornění. Posledním… (více)

Živí mrtví dostanou další spin-off

Živí mrtví dostanou další spin-off

09.04.2019

Stanice AMC oznámila třetí seriál vycházející z komiksu Živí mrtví Roberta Kirkmana. Zatím nepojmenovaný projekt by se měl točit okolo dvou mladých dívek, které patří k první generaci, jež dospívala… (více)

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

27.05.2017

Léto se blíží a spolu s ním i zombie apokalypsa, která se tentokrát nevyhne ani pražské náplavce. Pokud se chcete zchladit a pocítit mrazivé z mrtvých vstání na vlastní kůži, vyrazte v podvečer 31.… (více)

Reklama

Reklama