Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (611)

Lima 

všechny recenze uživatele

Neskutečně banální primitivní příběh, jenž by se dal popsat několika málo slovy, není rozhodně ozdobou tohoto snímku. Přesto jde, díky zručné režii zkušeného harcovníka, o celkem koukatelnou záležitost, která se dá brát z několika úhlů. Pro někoho to může být "sebeoslavná óda" na známého rappera, pro jiného autobiografický příběh, nebo chytrý producentský tah zpeněžit toho, co právě "frčí". Pro mně osobně všechny vyjmenované možnosti dohromady, plus zvědavá návštěva kulturně a mentálně vzdáleného prostředí, ve kterém si lze respekt a úctu vybojovat v rapperském souboji, kde bohatá slovní zásoba a umně poskládaná slova nahradí kordy, či proklatě rychlé kolty u pasu :o) Na jedno (ale opravdu jenom jedno) zkouknutí ucházející počin. Resumé: dvě a půl *. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Zajímavé filmové pojetí a zpracování tohoto druhu hudby a světa kolem ní, který mi zrovna nic moc neříká. Snímek ale realisticky popisuje těžký život a špatné pracovní příležitosti v předměstích Detroitu a jiných velkoměst. Není tak divu, že tam vzrůstá kriminalita a v noci není radmo vycházet ven. Filmový scénář je také docela zajímavý, ale mohl být možná o něco pestřejší. Herecké obsazení a výkony spíš nadprůměrné. Rozhodně překvapil Eminem, nekpřekvapila Kim Basinger (vím že je dobrá herečka) a Brittany Murphy svou líbeznou tvářičkou také přispěla, ale přesto tomu něco chybí. Konec jsem si představoval víc vygradovanej, ale celkově velmi slušný. Titulní píseň "Lose Yourself" si podle mě Oscara také zasloužila. 8 Mile není obyčejný film, na který by se zapomnělo, jedině čas prokáže jeho kvality. Dodatek (30.12.2012) Po několika projekcích zjišťuju, že tenhle film je vážně dobrej a aktuální v každý době. Proto zvyšuju na 5*... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

I pres zvlastni namet, kterej nemusi sednout kazdymu, to neni spatne. Sice se to neda srovnavat s Curtisovo nejlepsima filmama, ale rozhodne to je nadprumer. Eminema sice neposloucham, ale nevadi mi a ty pisnicky, co ma v tomhle filmu, jsou asi ty nejlepsi co jsem od nej kdy slysel. Jako herec Eminem prekvapil, zvlad to jako profik, ale zas na druhou stranu, bylo to o jeho zivote, tak to tak moc hrat nemusel. Dej filmu je dobre sviznej a i konec se poved. Eminem se nedostane pryc, ani neziska nejaky prachy, jen respekt a vo tom to je. ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

70%. S odstupem času, i když trochu paradoxně, se mi film líbí víc, než v dobách, kdy jsem sám chtěl být tvrdým raperem (jako každý malý kluk, co se narodil v 80 - 90. letech). Obecně mám v poslední době tendenci nahlížet na životopisné filmy více dokumentárníma očima a jsem ochoten leccos odpustit, především po technické stránce, na druhou stranu v některých aspektech jsem naopak přísnější, to hlavně v autentičnosti a přesnosti příběhu. Tady jsem odpustil řadu věcí, které by mě za jiných okolností přiměly snížit hodnocení, ale v příběhu je 8 Mile velmi silná a proto jsem hodnocení z původních tří navýšil na čtyři. Navíc, kupodivu, Eminem jako herec je velmi slušný. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejsem příznivce Hip Hopu takže mi spousta věcí nic neříká. Ale režisér L.A. Přísně tajné Curtis Hanson, to se prostě musí někde ta kvalita projevit. Myslím že s tímhle filmem dokázal neskutečné. Režírovat to slabší režisér tak výsledek by byl asi trošku hůře koukatelný. Takhle to byl velmi oddychový snímek. Eminem exceluje, těžko říct jestli je to tím ,že hraje sám sebe. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (56)

  • Píseň „Lose Yourself“ obsadila první místo v hitparádách v Řecku, Izraeli, Itálii, Mexiku, Peru, Novém Zélandu, Norsku, Portugalsku, Rumunsku, Španělsku, Švédsku, Švýcarsku, Velké Británii a Venezuele. Také se objevila na Eminemově (Rabbit) albu „Curtain Call: The Hits“ (2005) po boku dalších jeho největších hitů. (Ouwen)
  • Papa Doc (Anthony Mackie) ve filmu dvakrát vytáhne pistoli Beretta 92FS, ale ani jednou nevystřelí. Cheddar Bob (Evan Jones) se neúmyslně postřelí revolverem Smith & Wesson Model 10. (kesinaa)
  • Filmový plakát ukazuje Eminema (Rabbit), který si cosi píše na ruku. Když se člověk dobře zadívá, objeví úvodní text písně „Lose Yourself“. (KucC)

Reklama

Reklama