Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (611)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejsem příznivce Hip Hopu takže mi spousta věcí nic neříká. Ale režisér L.A. Přísně tajné Curtis Hanson, to se prostě musí někde ta kvalita projevit. Myslím že s tímhle filmem dokázal neskutečné. Režírovat to slabší režisér tak výsledek by byl asi trošku hůře koukatelný. Takhle to byl velmi oddychový snímek. Eminem exceluje, těžko říct jestli je to tím ,že hraje sám sebe. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pro lidi, jako je Jimmy Rabbit, je hip hop jedinou věcí v životě, která má smysl. Dobře ví, že hudba je pro něho vstupenkou do lepšího světa a cestou k úspěchu, proto svou zlost spoutává do slok a zpříma se staví ke všem zkouškám. Eminem utáhne film i v těch nejslabších chvilkách a že je jich tu požehnaně. Ani Kim Basingerová v roli jeho matky není k zahození, ale film dokáže pěkně nudit, pokud právě nevyznávate tento hudební styl. 60% ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Eminema a tuhle hudbu nemusím. Přesto musím dát tohle vysoké hodnocení, protože: 1. Eminem je (překvapivě) výborný herec, 2. Curtis Hanson je (nepřekvapivě) skvělý režisér a tohle opravdu zvládl na jedničku a 3. Skladba která získala Oscara je fakt vynikající a (překvapivě) přesvědčila i převážně konzervativní akademii. Úhrnem - dobře jsem se bavil a dost mě to překvapilo :) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Proof: 1. Shook Ones - Mobb Deep ,2. Juicy - Notorious BIG ,3. Gotta Get Mine - MC Breed (w/Tupac) ,4. Feel Me Flow - Naughty By Nature ,5. Player's Ball - Outkast ,6. Get Money - Jr. Mafia ,7. You're All I Need - Method Man & Mary J. Blige ,8. Temptations - Tupac ,9. Shimmy Shimmy Ya - Ol' Dirty Bastard ,10. Bring Da Pain - Method Man ,11. C.R.E.A.M. - Wu Tang Clan ,12. Runnin - Pharcyde ,13. Survival of the Fittest - Mobb Deep ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Takový milý film o tom, kterak chudý chlapec skrze hip hop a nějaké to fuck ke štěstí přišel. Nedávno jsem se pokusila aplikovat Eminemův pozdrav ( "mír s tebou bratře" - doprovázeno vytrčeným prostředníčkem) na chlápka co mě předjel autem přes plnou čáru. Kupodivu neměl pochopení i když hip hop asi poslouchal, za jeho slovník by se styděl i Mc Šaman. Jemu i ostatním Osmou míli vřele doporučuji. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (56)

  • Režisér Curtis Hanson si vymínil, že před natáčením bude s Eminemem (Rabbit) šest týdnů zkoušet. Donutil ho zhubnout deset kilo, změnit barvu vlasů na hnědou a v rámci přípravy mu prý pouštěl filmy s Jamesem Deanem. (Bauer)
  • Eminem (Rabbit) bol veľmi rád, že film nie je autobiografickým dielom, pretože cítil, že presadzovanie jeho osobnej histórie by obmedzilo rozprávanie a charakterizáciu. Vytvorením fiktívnej povahy vedel, že nebude obmedzovaný skutočnosťami. (WalterIK7)

Reklama

Reklama