Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (611)

golfista 

všechny recenze uživatele

Eminema a tuhle hudbu nemusím. Přesto musím dát tohle vysoké hodnocení, protože: 1. Eminem je (překvapivě) výborný herec, 2. Curtis Hanson je (nepřekvapivě) skvělý režisér a tohle opravdu zvládl na jedničku a 3. Skladba která získala Oscara je fakt vynikající a (překvapivě) přesvědčila i převážně konzervativní akademii. Úhrnem - dobře jsem se bavil a dost mě to překvapilo :) ()

boshke 

všechny recenze uživatele

V poseldní době se do Eminemovy tvorby opět zaposlouchávám, tudíž opětovné shlédnutí Osmé míle bylo zřejmě přirozeným důsledkem. Přes hlavního hrdinu "s bílou prdelí" na mne film působil nesmírně černošsky. Aniž jsem rasistou, bylo toho/jich na mne trochu moc. Nevím, do jaké míry je film inspirací Eminemovými začátky a do jaké míry filmovou fikcí, ale příběh je poutavý a i Eminemův výkon se mi líbil. 313! 80% ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Ak sa vám kedysi páčil Rocky a ešte ste z toho nevyrástli, pobavíte sa. Mne ale prišla 8 Mile trochu nudná a príliš jednoduchá. Čo nie je chyba ani rejži Curtisa Hansona ani Eminema, ale je to chyba systému, ktorý vládne v špinavých štvrtiach amerických veľkomiest. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Proof: 1. Shook Ones - Mobb Deep ,2. Juicy - Notorious BIG ,3. Gotta Get Mine - MC Breed (w/Tupac) ,4. Feel Me Flow - Naughty By Nature ,5. Player's Ball - Outkast ,6. Get Money - Jr. Mafia ,7. You're All I Need - Method Man & Mary J. Blige ,8. Temptations - Tupac ,9. Shimmy Shimmy Ya - Ol' Dirty Bastard ,10. Bring Da Pain - Method Man ,11. C.R.E.A.M. - Wu Tang Clan ,12. Runnin - Pharcyde ,13. Survival of the Fittest - Mobb Deep ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Aj keď odhliadnem od toho, že rapové súboje fakt nie sú moja šálka kávy (hoc ústredná Lose Yourself je suverénna vypaľovačka) a nerozumiem im (ako sa hodnotí, kto dá väčší diss?), je 8 Mile či už ako dráma alebo variácia na zero-to-hero drámy á la Rocky totálne nefunkčné. Jeho bývalá, ktorá čaká jeho dieťa, je tu len v jednej scéne. Postava Brittany Murphy je úplne plytká a je tu len, aby tu bola love interest. Ani sociálny rozmer tu nie je dostatočne rozpracovaný a hmatateľný. Je tu všetko a pritom nič. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (56)

  • Scény, které se konají v Shelteru, což je skutečný klub v Detroitu, byly natáčeny v prázdném skladu, protože klub nebyl v té době použitelný. (KucC)
  • Ve filmu můžeme několikrát zahlédnout i ceduli 8. míle, která je přímo v názvu filmu a zároveň slouží jako jakási hranice. (cmenda)
  • Severoamerické tržby skoroživotopisného dramatu byly 116,8 milionu dolarů, celosvětové 242,8 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama