Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (611)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Až v posledných dňoch som docenil predposledný Eminemov album Kamikaze (<3) a opäť prešiel celou diskografiou, preto prišlo vhod pozrieť si "jeho" autobiografiu aj cez pohyblivé obrázky, nie len zvuk a text. A hoci veľa bolo zdramatizovaného a veľa sa nestalo, viem si úplne živo predstaviť, že Marshallove začiatky vyzerali presne takto, čo sa len podpisuje pod to, ako vierohodne bola snímka natočená. Alfou a omegou je vyrastanie v detroitskom pekle, vypočítavosť ľudí a battle rap. Taktiež v sebe nesie ponaučenie/radu pre nádejných amerických raperov, ktoré si MGK k srdcu zrejme nezobral a film ani nevidel, keď sa rozhodol vydať 'Rap Devil' (x). Slušný herecký ansámbel, solídna porcia intenzity počas lyrických súbojov, neustále hrajúci opus 'Lose Yourself' a, samozrejme, Eminem... Čo viac si od takéhoto filmu môže fanúšik rapu priať? --- (21.11.2017) (13.6.2021) (21.6.2021) ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Eminema a tuhle hudbu nemusím. Přesto musím dát tohle vysoké hodnocení, protože: 1. Eminem je (překvapivě) výborný herec, 2. Curtis Hanson je (nepřekvapivě) skvělý režisér a tohle opravdu zvládl na jedničku a 3. Skladba která získala Oscara je fakt vynikající a (překvapivě) přesvědčila i převážně konzervativní akademii. Úhrnem - dobře jsem se bavil a dost mě to překvapilo :) ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si o tomhle filmu mám myslet... Mělo to pár dobrých, dokonce moc dobrých momentů, především souboje... u těch jsem se bavila a rozšířila si slovník anglických sprostých slov a zajímavých anglických obratů. Dále se mi líbily ty dvě krátké chvilky, kdy si Eminem se sluchátky na uších smolí na malý papírek texty- jedna v autobuse, druhá v karavanu. Ale ta vata mezi těmi souboji... Dylo to absurdní a o ničem, nepochopila jsem z toho nic- proč zapalovali barák, proč se vydal do rádia zmlátit toho černého týpka aj. Písničky byly to lepší, hlavně ty, co se týkaly soubojů... Ale asi jsem od toho čekala něco jiného... Nebo něco víc... Aktualizace 6.6.06: Jsem s to přidat ještě hvězdu za finální souboj, tam je ta atmosféra tak mrazivá a napjatá... Ta písnička tolik jiná.. Při uterku za 4 ()

imf 

všechny recenze uživatele

Eminem vypraví, rapuje a především fantasticky odehrává svůj životní příběh a strhává diváka do nuzného Detroitu, daleko za osmou míli, která připomíná demilitarizovanou zónu a kde se bílá barva při rapování příliš nenosí. Story o rapu, životní filozofii a trnité cestě Eminema za jeho současnou slávou, by vás měla chytit za srdce, ať už si o tomhle svérázném zpěvákovi myslíte cokoliv... a to snad mluví za vše... ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Povedené drama s autobiografickými prvky rappera Eminema, který mě překvapil tím, že je docela slušný herec. Film se odehrává ve velmi dobře vybraném prostředí se slušnou atmosférou. Je to klasický příběh bělocha, který se zkouší prosadit mezi černochy. Hodně filmu dala i režie Curtise Hansona (L.A. Přísně tajné). Dokonce páni z Akademie pochopili, že titulní píseň Lose Yourself je fakt hodně dobrá (a to rozhodně nejsem velkým příznivcem rapu)...... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (56)

  • Písnička, kterou parta zpívá po zapálení baráku, je část textu z písničky „The Roof Is on Fire“ od hip-hopového složení Rock Master Scott & the Dynamic Three. (Rudm)
  • V pôvodnom scenári pracoval Rabbit (Eminem) v hoteli, kde niesol ľuďom tašky a mal problémy so svojím šéfom. (WalterIK7)

Reklama

Reklama