Reklama

Reklama

Melanie: Dar života a smrti

  • Česko Nejnadanější dívka (festivalový název) (více)
Trailer 1

Film se odehrává v blízké budoucnosti, kdy je lidstvo téměř vyhubeno kvůli parazitické houbě, která se přenáší lidskými tekutinami. Infikovaní lidé se rychle mění v bezduché zombie, kterým se říká „hladoví“. Jedinou nadějí lidstva je malá skupina hybridních dětí druhé generace, které také patří k hladovým, ale mají schopnost myslet a učit se. Děti jsou vězněny na vojenské základně pod vedením seržanta Parkse a chodí zde i do školy, kde s nimi experimentuje doktorka Caldwellová. Hlavní učitelkou je Helen Justineauová, která zodpovídá za vzdělání dětí. Mezi dětmi vyniká nadaná dívka Melanie, která si k Helen vytvoří silné citové pouto. Když základnu přepadnou „hladoví“, Melanie uteče a spolu s ní i Helen, Caldwellová a dva přeživší vojáci, Gallagher a Dillon. Melanie má celou dobu náhubek, aby ostatní nepokousala či nesežrala. Dillon je při dalším útoku hladových zombie zabit. Skupina dojde pěšky do Londýna, kde potkává zástupy hladových. Ti je ale necítí, protože se členové skupiny namazali blokovacím gelem. Na noc se uzavřou v opuštěné laboratoři. Caldwellová prozrazuje, že hladové děti druhé generace byly objeveny jako novorozeňata poté, co zabily své matky… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (166)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tohle není konec ... jen už to není váš svět. Nejvíc si tento film užijí ti, kdo: 1. Nečetli obsah...ten je jeden velký spoiler-ideální je nevědět vůbec nic. 2. Ti, kdo nečetli obsah a neznají videohru, ani seriál Last of Us. 3. Ti, kdo nečetli obsah a hodně se jim líbil seriál Last of Us. Melanie působí jako jeho velmi slušná odbočka, možná i prequel. Do světa LoU zapadá skvěle. Vizuál je v pohodě, atmosféra hlavně díky zvuku parádní. Škoda té stopáže, na druhou stranu vysloveně hluchá místa Melanie nemá. Pravda pár hloupých míst (které ale nejspíš v knize nevyčnívají) by se našlo, ale i tak se mi tento příběh včetně zpracování líbí. Mám za to, že hodně pomohla nulová očekávání, resp. že jsem na začátku věděl jen to, že jde o horor. Zombie filmy mě moc neberou, ale tento má mnoho kvalit převyšujících žánr. Zdaleka to není jen o pobíhání a vybíjení nemrtvánků. 90% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V jedné rovině klasické zombie postapo, ve kterém se skupinka lidí snaží dostat odněkud někam a v té druhé celkem zdařilý pokus o drama s jistým morálním přesahem. Každopádně ať už to vnímáte jakkoliv, neoddiskutovatelným faktem zůstává, že film přináší do žánru několik neotřelých nápadů, ať už je to samotná charakteristika nákazy nebo fakt, že hlavní hrdinkou je výborně zahraná holčička-polozombie. Vůbec casting se vydařil a prvoligové herečky potěšily o to víc, že se v podobných filmech vyskytují jen zřídka. Sice by neškodilo tak o dvacet čísel kratší stopáž, ale i tak jsem hodně spokojen. 75% ()

Reklama

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Ale jo, já jsem byl nakonec spokojený. Některým vadilo tempo nebo holčička, kterou hraje černoška. Wtf? Fakt Czechia... Ale hlavně mě opět rajcovala Gemma Arterton se svým civilním projevem, luxusní prdelí a sexy hlasem. Už jako IO v debilním remaku Souboje titánů mě brala. :-D Jo a Glenn Close je tu krásně slizská. Velmi solidní post-apo. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

V celku mě to bavilo, i když mi moc nesedlo obsazení (u Gemmy Arterton jsem se zhrozil, jak zestárla od doby, kdy jsem ji viděl naposledy, a to jí bylo teprve 30 tehdy - ne že by se mi někdy líbila, ale zde fakt vypadá hrozně, i kvůli tomu vytahanému svetru, který má celou dobu na sobě; zbytek castu ve mně z různých jiných důvodů nějaké valné nadšení taky nevyvolal), a ten konec mě vyloženě otrávil - přesně takto jsem nechtěl, aby to skončilo, na druhou stranu přiznávám, že je to díky tomu nepředvídatelné. Jinak efekty mi přišly kvalitní (vegetací zarostlý Londýn nemá chybu - klidně by to tak mohlo být i normálně, haha) a stejně tak masky zombíků a jejich zvuky se moc povedly. Celkově mi to přišlo jako obstojný horor, který určitě stojí za vidění, byť z hlediska žánru s ničím novým nepřichází a nevyhne se ani spoustě klišé. Mimochodem zarazil mě zde nečekaný výskyt product placementu, který bych u tohoto filmu nečekal, jakož i ty zombie dětičky, které vypadaly jako Lucie Vondráčková zde . ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Obsah příběhu se nezdá nějak originální nebo inovativní, ale je to přesně naopak. Od spuštění snímku do jeho konce Vás nebude přestávat překvapovat. O čem bych se první zmínil je zpracování. Není to obyčejná zombie nákladačka alias Resident Evil nebo podobné. Jedná o kvalitní zombie drama, které ale neporušuje pravidla a tak zde dostaneme správnou verzi brutality i napětí. Co filmu nechybí je zajímavý, emotivní a drásající příběh, který až do svého konce nepřestane udivovat, stejně tak jako inovativní scény v průběhu snímku, kterých bylo dostatek a většinu jsem z toho nikde neviděl. Taková konfrontace před obchoďákem mluví za své. Film dále posouvá nahoru kvalita jednotlivě napsaných postav, stejně tak jako herecké výkony všech zúčastněných. Nejvíc však dominuje právě malá dívenka, která mě svým talentem neskutečně dojala. Film mi prostředím připomínal herni pecku The Last of Us(zasvěcení pochopí).Neskutečné překvapení z Británie. Snímek s drásajícím příběhem, který ještě podtrhují skvělé herecké výkony. Inovativní a velice vítaný přírůstek do tohoto žánru. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (1)

  • Doktorka Caldwell (Glenn Close) ve filmu říká, že proměnu lidí v zombie má na svědomí houba Ophiocordyceps Unilateralis. Tato houba skutečně existuje a přezdívá se jí „zombie houba“. Avšak nenapadá člověka, nýbrž blanokřídlý hmyz. Především pak mravence rodu Camponotus. (efenberger)

Reklama

Reklama