Reklama

Reklama

Rapl - Série 1

(série)
Česko, 2016, 12 h 52 min (Minutáž: 58–61 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Kristýna Frejová, Cyril Drozda, Aneta Krejčíková, Sara Sandeva, Miroslav Etzler (více)
(další profese)

Epizody(13)

Recenze (69)

stone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kluci ze skutečné mordparty musí uchcávat. smíchy. Česká televize chtěla ušetřit na profesionálním poradci a tudíž je pan Pachl za mimoně i se svým scénářem. Vraždy zásadně řeší krajské oddělení a ne okresní policajti a určitě ne tak, jako tady tihle:)) Když policajt nepozná mrtvolu a musí přijet patolog, aby zjistil že to mrtvola není, tak to už je fakt silný matroš... Nehledě na to, že Hynek Čermák je ubytovaný v chaloupce, ze které jakoby minutu před tím vykopali nějaké sudeťáky. Ale jinak dobrý :) Hlavně ať se to nedostane mimo českou kotlinu, nebo zase budeme populární..... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série Rapla se mi líbila o trošku více než Cirkus Bukowsky, ale ani v zde se žádný velký zázrak nekonal. Kuneš se dostal do nového prostředí, nová partička vyšetřovatelů dokázala částečně pobavit – každý z nich měl nějaké ty trable, koroner tu a tam prohodil nějakou tu dobrou hlášku (až na to jeho „uvidíme po pitvě“ – ta mě srala). Ubylo erotiky, což mi nějak nevadilo, to však neznamená, že by tu byla absence nahoty. Některé případy byli dobré, jiné suché, stejně tak akční pasáže. Nicméně se to udrželo v lepším průměru – což znamená 60% (poté co jsem viděl i celou druhou sérii, zvedám o jednu hvězdu a na 70%). Hyneček Čermák jasně nejlepší, Sara Sandeva roste do krásy, Dolanský se tu moc neohřál a konečně jsem na vlastní oči viděl Alexeje Pyška – který propůjčil svůj hlas mimo jiné i takové STAR jakou je Bruce Willis … ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mé hodnocení první sezóny seriálu Rapl se v průměru vyšplhalo až na dvě hvězdičky, což mě docela překvapilo. Přiznám se, že jsem se do sledování pustil s velkým očekáváním, ale čím více epizod jsem viděl, tím víc mi bylo jasné, že Jan Pachl přecenil své síly. Původně jsem doufal v další Pustinu, ale zmýlil jsem se na celé čáře. Seriálu by určitě prospělo, kdyby se po celou dobu vyšetřovala jen vražda Hany Wagnerové, dopadení vraha v každém dílu udělalo z Jáchymova český Midsummer a výsledek pak působil poněkud směšně. Neuvěřitelné nesmysly při vyšetřování, vykolejená logika a obsazení některých neherců dílo zkázy dokonaly, ale pokud se dostanu k druhé řadě, jistě si ji nenechám ujít, protože to beru jako zkoušku odolnosti. ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série je celkově velmi podařená. Postavy jsou velmi dobře napsané a dokážou se za těch třináct dílů vrýt pod kůži. Trošku jsem měl problém v jednotlivých dílech s případy, které jsou velmi jednoduché a z detektivního žánru ne příliš strhující. Co se méně povedlo z detektivního žánru, tak vynahrazuje vývoj postav a bočních linek z osobního života, který se spojuje v zajímavé nitky. Poslední díly jsou výborně vygradované a určitě se Rapl může považovat za jeden z nejlepších českých seriálů......8/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série Kunešova vyhnanství na sever mě bavila. Co na tom, že u nás neexistuje místo, kde by svítilo slunce tři hodiny denně a k severnímu polárnímu kruhu je to od nás nejméně čtyři dny jízdy na sobovi, když na Jáchymovsku řádí holohlavé ušaté torpédo, jehož jazykové schopnosti jsou pro mne častým zdrojem zábavy. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (59)

  • Natáčelo se v těchto lokalitách: Jáchymov, Praha, věznice Vykmanov, Karlovy Vary, Radošov, Mariánské lázně, elektrárna Tisová, elektrárna Mělník, Jablonec nad Nisou, Albrechtice - Špičák, Klánovice, Újezd nad Lesy, klášter Teplá, Březová, Kladno, Boží Dar, Úvaly, Horní Blatná, bývalý cínový důl Saversack- Přebuz, Aš, Dubenec, Horoušany, Abertamy, kaple Suchá, Merklín, Cheb, psychiatrická léčebna  Bohnice, rozhledna Bleiberg u Bublavy, bývalá kasárna Hřebečná, Loket, Přebuz, Úvaly, Dolní Litvínov, Prokopské údolí. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • V seriálu jsou na vozidlech aktérů použity registrační značky s číselnými sériemi, které v době vzniku nebyly v Karlovarském kraji vydávány (např. 4K8). (.se)
  • „V den vraždy se u Steigerwalda (Dušan Sitek) našlo 8 tisíc liber,“ praví policista Kuneš (Hynek Čermák). Jenže nenašlo. Právě motiv zmizení peněz přiměl vyšetřovatele přiklonit se od verze nešťastné náhody k úkladné vraždě. (sator)

Reklama

Reklama