Reklama

Reklama

Rapl - Série 1

(série)
Česko, 2016, 12 h 52 min (Minutáž: 58–61 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Kristýna Frejová, Cyril Drozda, Aneta Krejčíková, Sara Sandeva, Miroslav Etzler (více)
(další profese)

Epizody(13)

Recenze (69)

Caa 

všechny recenze uživatele

Není to úplně blbé, ale k dobrému detektivnímu seriálu tomu ještě dost chybí. Kupříkladu postava Kuneše se nikam nevyvíjí. Vyšetřování případu Hany W. v podstatě neprobíhá, takže chybí pojítko mezi jednotlivými díly. Většina pachatelů je tvůrci prozrazena už v první třetině dílu. O logické nedostatky v ději není nouze. Co se ale fakt povedlo je kamera a krásně ponurá atmosféra. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný a napínavý akční kriminální seriál. Po shlédnutí celé první série bych ho zařadil mezi to nejlepší, co lze v domácí produkci v daném žánru vidět. Herecké výkony úplně všech herců a celého týmu kriminalistů jsou výrazné a přesvědčivé. Sledování každého dílu mne bavilo. 4-5 hvězd (osobní poznámka na okraj: musím se dodatečně podívat na sérii Cirkus Bukowsky, který mne minul) ()

Reklama

sethi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No není to špatný! Některý díly vážně nadprůměrný, jiný stojí za starou belu (E11) Jako celek to ale drží hezky pohromadě. Již zmiňovaná atmosféra se severským nádechem mě hodně baví, včetně úvodní a závěrečné znělky. Syrovost mohla být ještě hutnější. Chtěla bych zmínit herce. Hynek Čermák - trefa do černého, Alexej Pyško - fenomenální, Lukáš Příkazký - dobré osvěžení. Jen Jan Dolanský mě trochu zklamal, takovej hezkej chlap a taková výživná role, ale nevěřila jsem mu ani ťuk, není ten typ. A kolik je vlastně tý Lucii Žáčkový? Vypadá chudák děsně... ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série je celkově velmi podařená. Postavy jsou velmi dobře napsané a dokážou se za těch třináct dílů vrýt pod kůži. Trošku jsem měl problém v jednotlivých dílech s případy, které jsou velmi jednoduché a z detektivního žánru ne příliš strhující. Co se méně povedlo z detektivního žánru, tak vynahrazuje vývoj postav a bočních linek z osobního života, který se spojuje v zajímavé nitky. Poslední díly jsou výborně vygradované a určitě se Rapl může považovat za jeden z nejlepších českých seriálů......8/10 ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S odstupem pěti let, v průběhu druhé projekce, zvedám hodnocení na plný počet, protože je každé pondělí ryzí radostí usednout před placku a dopřát si doušek kvalitního seriálového krimi počinu z našeho hrnce. Perfektní atmosféra, klid, příjemný humor, velmi dobré případy, soukromé patálie vyšetřovatelů nevyrušují, naopak dodávají příběhu na šmrncu. Obsazeno parádně, fajn scénář i dialogy, vizuál podmanivý. První sérii mám ráda, patří k tomu nejlepšímu, co u nás v daném žánru vzniklo. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (59)

  • Miroslav Etzler (Lucas Rohan) se nemusel nechat v tomto díle zaskakovat kaskadérem v situacích, kdy šplhal po skále. V minulosti se tomuto sportu dost věnoval, když jej k němu přivedla jeho partnerka herečka Vilma Cibulková. (sator)
  • Tento díl se natáčel v klášteru Teplá, na Božím Daru, Jáchymově, Holešovicích, Nuslích, Smíchově, Březové. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Trojice křížů, kde se také natáčelo, byla zhotovena v roce 1849 občany města Prameny (Sangerberg). Jejich umístění na výrazné vyvýšenině dávalo v pozdějších dobách vznik pověstem o jejich původu. Jsou na nich umístěny nápisy, které však nejsou příliš čitelné. Lze pouze vyčíst, že byly vyrobeny jako poděkování za uzdravení. (sator)

Reklama

Reklama