Reklama

Reklama

Rapl - Série 1

(série)
Česko, 2016, 12 h 52 min (Minutáž: 58–61 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Kristýna Frejová, Cyril Drozda, Aneta Krejčíková, Sara Sandeva, Miroslav Etzler (více)
(další profese)

Epizody(13)

Recenze (69)

stone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kluci ze skutečné mordparty musí uchcávat. smíchy. Česká televize chtěla ušetřit na profesionálním poradci a tudíž je pan Pachl za mimoně i se svým scénářem. Vraždy zásadně řeší krajské oddělení a ne okresní policajti a určitě ne tak, jako tady tihle:)) Když policajt nepozná mrtvolu a musí přijet patolog, aby zjistil že to mrtvola není, tak to už je fakt silný matroš... Nehledě na to, že Hynek Čermák je ubytovaný v chaloupce, ze které jakoby minutu před tím vykopali nějaké sudeťáky. Ale jinak dobrý :) Hlavně ať se to nedostane mimo českou kotlinu, nebo zase budeme populární..... ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kuneš je fakt rapl, ale v dobrym slova smyslu. Jsem rád, že spin off mého oblíbeného Cirkusu Bukowsky se vydal jinou cestou a nesnažil se vytvořit kopii. Jediné, co mě mrzelo, ale čekal jsem to, byla lineární linie. Prvních pár dílů se řeší spíše separé případy a od půlky se schyluje k něčemu, co má překvapit. Za mě byl pachatel případu Wágnerová málo uvěřitelný, očekával jsem něco hlubšího, např. proč udělal co udělal právě takhle. Ale to jsou vedlejší ztráty, ve víru ostatních krimi, kterými přetékají komerční televize je to nadprůměr. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný a napínavý akční kriminální seriál. Po shlédnutí celé první série bych ho zařadil mezi to nejlepší, co lze v domácí produkci v daném žánru vidět. Herecké výkony úplně všech herců a celého týmu kriminalistů jsou výrazné a přesvědčivé. Sledování každého dílu mne bavilo. 4-5 hvězd (osobní poznámka na okraj: musím se dodatečně podívat na sérii Cirkus Bukowsky, který mne minul) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série Kunešova vyhnanství na sever mě bavila. Co na tom, že u nás neexistuje místo, kde by svítilo slunce tři hodiny denně a k severnímu polárnímu kruhu je to od nás nejméně čtyři dny jízdy na sobovi, když na Jáchymovsku řádí holohlavé ušaté torpédo, jehož jazykové schopnosti jsou pro mne častým zdrojem zábavy. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

60% — Určitě nadprůměrný český detektivní seriál, který zdařile navazuje na původní sérii Cirkus Bukowský. Přesto však není všechno jenom pozitivní. Seriálu určitě uškodila jeho celková stopáž — ukázalo se, že třináct dílů je moc a že je autoři nedokázali všechny naplnit zajímavými případy. Kvůli tomu byl taky „hlavní“ případ vraždy policistky Hany Wágnerové dost rozmělněn a stal se brzy průhledným. Na konci taky na diváky nečekalo žádné překvapení, pouze potvrzení toho, co většina již delší dobu tušila. Podle mého názoru by seriálu prospělo, kdyby měl tak polovinu dílů, hlavní pozornost by se zaměřila na vyšetřování případu Hany W. a jednotlivé díly by byly doplněny o ty nejzajímavější samostatné případy. A zapracovat na gradaci příběhu. Ale jinak jsem celkem spokojen, seriál mě bavil, měl však potenciál, který nebyl beze zbytku naplněn. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (59)

  • Natáčelo se v těchto lokalitách: Jáchymov, Praha, věznice Vykmanov, Karlovy Vary, Radošov, Mariánské lázně, elektrárna Tisová, elektrárna Mělník, Jablonec nad Nisou, Albrechtice - Špičák, Klánovice, Újezd nad Lesy, klášter Teplá, Březová, Kladno, Boží Dar, Úvaly, Horní Blatná, bývalý cínový důl Saversack- Přebuz, Aš, Dubenec, Horoušany, Abertamy, kaple Suchá, Merklín, Cheb, psychiatrická léčebna  Bohnice, rozhledna Bleiberg u Bublavy, bývalá kasárna Hřebečná, Loket, Přebuz, Úvaly, Dolní Litvínov, Prokopské údolí. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Je zřejmé, že filmaři s auty u železničního přejezdu koncem 51. minuty neriskovali a jedoucí vlak do scény prolnuli v postprodukci. Za Kunešovým (Hynek Čermák) autem se na přejezdu táhne světelná mlha a světla z vlaku nesvítí skrz kabinu (byly by vidět siluety osob uvnitř). Dále světlo z reflektorů Gregorova (Jan Dolanský) auta postupně „dojíždí“ do záběru až ve chvíli, kdy auto už zastavilo před přejezdem. (aquacam)
  • Když Mácha (Tomáš Jeřábek) ohledává vykradený pokoj zmizelé Veroniky, říká, že se jedná o obyčejnou vloupačku. Recepční s tím moc nesouhlasí, ale přesto zamlčí nepochopitelně zásadní informaci a totiž, že muž, který byl v jejím pokoji, se představil jako její otec. (sator)

Reklama

Reklama