Reklama

Reklama

Rapl - Série 2

(série)
Česko, 2019, 13 h 12 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Cyril Drozda, Aneta Krejčíková, Marcela Holubcová, Naďa Urbánková, Ivo Trajkov (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Major Kuneš se vrací a s ním přichází… RAPL. Jáchymovské detašované pracoviště, které bylo dlouhou dobu trnem v oku byrokratického aparátu, je v rámci restrukturalizace zrušeno a podplukovníka Rohana pověří vedením kriminálky v Ústí nad Labem. Netrvá dlouho a přetáhne tam všechny „své“ kriminalisty. Naslibuje jim hory doly, a i když nic z toho nedodrží, stará parta je zase pohromadě... (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

baddass01 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sebestředný "umělec" Pachl aktuálně připravuje minisérii Volha a když čtu, o čem to má být, je jasné, že to opět bude ideologická sračka, na kterou samozřejmě dostane peníze z veřejnoprávního eráru. Možná, že kdyby se Pachl více věnoval scénáři Rapla a méně se staral o Babiše, možná by to nebyla taková katastrofa, viz. : "... Babiš, ať už je, jaký je, má na rozdíl od nich aspoň podnikatelský drive. Svůj koncern neustále zvětšuje, aby si pak mohl koupit celou zemi. Potom koupí celou Evropu, a když ho nic nezastaví, tak skončí asi v Americe." - - - - - - Konečně někdo z havlistů přiznává, že v 89 žádná spontánní revoluce studentů nikdy neexistovala, viz. : ".. při práci na scénáři jsem nastudoval hromadu materiálů o ekonomickém přerodu v 90. letech. Celá ta ekonomická změna včetně kuponové privatizace byla naplánovaná už dva tři roky před revolucí v Rusku, takže se na ní velící důstojníci StB a KGB svezli." https://magazin.aktualne.cz/pachl-rapl-je-krok-od-sebevrazdy-a-to-lidi-bavi-v-podsveti-n/r~8f31493e18e611e9a67dac1f6b220ee8/?redirected=1554177950 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych byl profesor na filmařské škole, tak na Raplovi bych vzorově ukazoval, jak v první sérii napsat dobré postavy a jak v druhé sérii ty postavy totálně zkurvit. Nevím, co se Honzovi Pachlovi honilo hlavou, ale nelogický přesun celé policejní party z Jáchymova do Ústí nejenom, že nedává smysl, ale ještě zkurví na co šáhne. To, že se většina postav chová v první sérii dost šovinisticky jsem přecházel s tím, že to s tou Slepicí všichni tak zvláštně koulí, ale ona si ve výsledku ten respekt vydobýt vlastně dokáže. Druhá série už se ale s tím doslova nesere a předvádí situace, které by si mohla odpustit. Třeba vztah Lupínka s manželkou způsobil, že se z Lupínka stalo příšerný hovado. Navíc chybí i atmosféra Krušných hor a vyšetřování tu rázem je na úrovni Nováckých a Primáckých detektivek. Za mě velké zklamání. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po velmi dobré 1. sérii jsem se na pokračování těšil a očekával jsem obdobnou kvalitu. Očekávání však zůstalo nenaplněno. První díl se mi sice dost líbil a přisliboval dobrou podívanou, ale s každým dalším dílem se naděje na důstojné pokračování prvního Rapla rozplývaly. Atmosféra Krušných hor je pryč, chování postav je nezajímavé a často nelogické, zejména pak během vyšetřování či policejních akcí, zápletka kolem Jugoslávců není zdaleka tak chytlavá jako ta kolem Etzlera a Dolanského v předešlé sérii. A samotný závěr? Nečekaný, definitivní... a to je jedině dobře. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série mě lehce zklamala. Případy v jednotlivých dílech vypadají, že je někdo napsal separé a pak složitě přemýšlel, jak je naroubovat, aby se ukázalo, že vše složitě směřuje k pointě série. Vidím to na 65%, není to špatné, ale oproti první sérii je cítit ten pád. Ale pořád jde o jeden z nejlepších českých spin offů (taky jeden z mála :D). ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Režisér Pachl se nechal hned po skončení série slyšet, že tato byla pestřejší, akčnější, ve všem lepší. Jen rádoby kritici a vůbec čecháčkové, kteří nedohlédnou za hranice svého plotu, to nepochopili. Obzvláště, co se týče rasizmu, xenofobie, a vůbec všehomíra světa. Prostě to, že druhá série byla ve všem horší a podle mě stála za starou belu, mohu já a další diváci, kteří kroutili hlavou nad nesmysly, jež nám tvůrci servírovali. Už od prvního dílu jsem tušil průšvih, málokdy se bavil a do konce vydržel jen ze zvědavosti. Průměrné hodnocení je asi spíše z nostalgie. Protože udělat z našich detektivů trosky, žijící v plísni, jezdící rachotinami, kteří vyřeší případ jen s dávkou obrovského štěstí, to jsem nečekal a neuvítal. Parodovat vlastní seriál, to je na nějakou cenu, ne? Co napsal Tom_Lachtan v plném rozsahu podepisuji. ()

Galerie (231)

Zajímavosti (82)

  • V epizodě zazní píseň „Jaro“ od skupiny Fešáci z roku 1975. Autorem textu, hudby i zpěvu je Jindřich Šťáhlavský. (sator)
  • Scény fotbalového zápasu, kde měl hrát fiktivní klub Spartak, se natáčel na příbramském fotbalovém stadiónu. Tvůrci využili také domácích aktérů, v záběru lze vidět jako hlavního rozhodčího Michala Patáka, bývalého prvoligového a mezinárodního rozhodčího, a také bývalého ligového hráče Příbrami Daniela Huňu. Tvůrci si trochu pohráli se záběry, když hráč šel po vyloučení směrem k nedokončené boční tribuně, kde nejsou žádné kabiny. Později však vyšel z kabin k autu za jinou tribunou, a opět odjížděl vozem pod nedokončenou tribunu, kde srazil hrozícího nácka. (ydenbroy)
  • Loď v příběhu se jmenuje Beskydy. Jedná se o zadokolesový vlečný motorový remorkér vyrobený roku 1956 společností České loděnice, n. p. Praha, závod Mělník, určený původně pro vlečení nákladních lodí bez vlastního pohonu. Díky svému malému ponoru, kolesovému pohonu a vysokému výkonu se může plavit i za nízkého stavu vody. (sator)

Reklama

Reklama