Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Poučena Temným případem i severskou detektivní školou vytáhla Česká televize nečekaný trumf v podobě divokého Krušnohoří, jehož nehostinným hvozdům kraluje charisma „českého Willise“ Hynka Čermáka. Cíga, pěsti, hlášky. A taky pohlcující atmosféra, která těží z prvotřídního řemesla i neokoukaných lokací drsného pohraničí. ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Jako ano, chápu, že v okresech na severu mají zocelené ženy, které si odrodí a druhý den už se hlasí zpět do procesu, stejně tak dá rozum, že kde se objeví Kuneš, tam jde statistika vražd prudce nahoru, ale ruku v ruce s objasněností, neboť před čackým majorem se nikdo neschová. Ještěže to mělo jen třináct dílů, protože to se takhle jako ohlídnete a zjistíte, že půlka Jáchymova to má za sebou, půlka sedí v base a Barnaby, teda Kuneš odjíždí někam, kde to ještě žije. Cirkus Bukowsky měl oproti Raplovi jednu velkou výhodu a tou byla přiznaná nadsázka, byla to taková malinko twinpeaksovština a většina nesrovnalostí se vcelku snadno dala zamést pod koberec, nebo ze stolu, jak už je komu libo. Rapl zvážněl, zeseriózněl (navíc taky zepizodičněl) a hlavně totálně zprůserovatěl. Věřím tomu, že ty parodie na scénář by napsal lépe i démonický Tomáš Magnusek. ()

Reklama

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Severský styl kriminálních příběhů je v mnohém inspirativní, staví především na hutné atmosféře a vyznačuje se značnou dávkou propracovanosti. V krušnohorské sérii se první ze základních kamenů podařilo do českého prostředí přenést takřka dokonale, více než vhodně zvoleným dějištěm a plným využitím jeho potenciálu pro ztvárnění neutěšené krajiny bičované větrem a deštěm nebo zahalené těžko prostupnou mlhou a zdobené velkými vrtulemi zvolna se točícími na vysokých stožárech. To platí také pro sérii ústeckou, která sice výrazně ubírá na potemnělosti na úkor některých humornějších tónů, ale výběr prostředí a jeho využití i zde naplňuje svou úlohu skvěle. Svůj díl práce přitom u obou řad odvádí samozřejmě také poněkud temnějsí a zajímavě snímající kamera nebo výborně padnoucí hudební podkres. Na druhém pilíři by se naproti tomu několik nedokonalostí najít dalo, více pak ve druhém případě, který zčásti trpí i možná až příliš jednoduchými dílčími zápletkami. S1 - 85 % a S2 - 75 % ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Uf co napsat? Chtěl jsem dát o hvězdu navíc ale nakonec néé. Seriál mě bavil o tom žádná. Kuneš si z Cirkuse Bukowsky přinesl vše co ho zdobilo, prostě polda od rány co má koule ale taky srdíčko. Opět super exteriéry, letecké záběry a surovost přírody ,,na konci,, světa. Malinko mě zklamaly některé příběhy, policejní taktika a postup kriminalistů. Škoda taky přehnaného konce kde to vypadalo jako v americkém akčňáku. Palec hore za sympaťáka Pyška. Třešinkou na dortu byla nestárnoucí J.Ježková a moje sexy bohyně J.Kolesárová:-)) Těším se na pokračování :-) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Tvrdí chlapi dělají zachmuřeně svou práci, bez úsměvu bojují s ponurými bezohlednými zločinci, zrádci ve vlastních řadách i s podezřívavou inspekcí. 1) Po každé epizodě zůstane na místě loužička chlapáctví._____ 2) Herecké typy odpovídají autorskému záměru a i milý 31letý Lukáš Příkazký (Kunešův - Raplův parťák Lupínek) je tu za tvrďáka. Přitažlivý 38letý Jan Dolanský (policista Gregor) to pak jistí._____ 3) 7.5.2019 - 2. řada. Snaha o atraktivní akční "světovou" podívanou je chvályhodná, ale režisér i scénárista, 42letý (2019) Jan Pachl to nezvládl. Děj je chaotický, chvílemi nesmyslný, což se stupňuje a v posledním díle dosahuje vrcholu._____ 4) Rovněž závěrečná pointa se mi hrubě nelíbí. Ve snaze vylíčit Rapla jako poctivého chlapa, co hraje podle pravidel, z něho na konci tvůrci udělali prostého hlupáka bez špetky pragmatismu - takový policajt očividně daleko nedojde._____ 5) Ten, kdo volil písničky, totálně ignoroval dobové konotace. Jakoby dvacetiletý chlapec vybíral podle toho, jak se mu songy líbí bez znalosti dobových souvislostí. Působilo to jako pěst na oko. ()

Galerie (433)

Zajímavosti (167)

  • V roce 2018 vznikl v bývalé škole osady Ryžovna minipivovar, jenž vaří mimo jiné pivo pojmenované po majoru Kunešovi – Rapl. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Známá hláška: „Mám hlad jako herec,“ nabývá v tomto případě úplně nových rozměrů. Jeden z herců, Lukáš Příkazký, přiznal, že je produkce při natáčení trápila hlady. Možná byl tento výrok s lehkým úsměvem myšlen v legraci, přesto si ale herci při dlouhém natáčení často na nedostatek jídla opravdu stěžovali. (HawkeyP)

Reklama

Reklama