Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Poučena Temným případem i severskou detektivní školou vytáhla Česká televize nečekaný trumf v podobě divokého Krušnohoří, jehož nehostinným hvozdům kraluje charisma „českého Willise“ Hynka Čermáka. Cíga, pěsti, hlášky. A taky pohlcující atmosféra, která těží z prvotřídního řemesla i neokoukaných lokací drsného pohraničí. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Rapl je hodě solidní kriminálka po stránce jednotlivých případů. Pár slabších se sice našlo, ale oproti konkurenci je to pořád velmi povedené. Fajn je prostředí Krušných hor, které je vítaná změna. Všechno podporují výborně napsané a zahrané postavy, kterým tedy s přehledem vévodí Čermákův Kuneš. Po technické stránce taky nelze moc, co vytknout. Tak proč jen 4*? Důvodem je dost odfláknutá dlouhodobá linka. To, co se tváří jako hlavní linka ze začátku je nakonec rychle vyřešeno, stejně jako linka s křivým policajtem. A pak se to v posledním díle narychlo naváže na sebe. To je asi jediná výtka. 80 % ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, není to kdovíjaká perla. Vlastně nemám ani srovnání s místní žánrovou konkurencí. Tím, jak se případy omezují na stopáž jednoho dílu, je vidět, že řadu případů vesměs vyřeší nevěrohodně působící zkratky, na druhou stranu se seriál drží při zemi, co se týče různých zvratů, které divák nebo čtenář detektivek už víceméně čeká. Stejně jako Cirkus Bukowsky je i Rapl protkán drsnou atmosférou částečně odkazující na severské krimi (major Kuneš je opravdu srovnatelný s Nesbøho Harry Holem, i ostatní postavy nesou rysy postav z jeho detektivek). Jsem rád, že se u nás něco takového vůbec točí a že po nějaké době můžu opět se zájmem usedat k seriálu made in Czechia. (1 146.) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Věci Jana Pachla na mě zatím působí tak, že mají pouze náběh na vynikající žánrové kusy, občas to zaskřípe v logice nebo scénáristické zkratce, ale to neznamená, že tvůrce nemůže zrát jak víno. Pokrok už je poznat, pořád je to daleko před všemi mordpartami, dialogy netrhají uši, herci působí přirozeně a některé je vyloženě slast sledovat (kromě Hynka Čermáka samozřejmě mladej talentovanej Lukáš Příkazký a bard Alexej Pyško). 70%. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Je určitě dobře, že by tenhle seriál natočen. A je možná ještě líp, že už skončil. Tahle věta je úplně výstižná. Přes velmi solidní start se pomalu, ale jistě začal utápět ve vlastních kličkách a na konci z toho byl málem vlastní gól. A teď mám na mysli hlavně hloupý scénář, který z těch dvanácti dílů nedokázal dostat víc. I přes obrovské charisma Hynka Černáka se na konci nemůžu tvářit vůbec spokojeně. Přidat tam víc profesionální práce, namátkou z Prvního oddělení, možná bych předl blahem. Takhle je to jen průměrná trojka. ()

Galerie (433)

Zajímavosti (167)

  • V úvodních titulkách (konkrétně u jmen Lukáš Příkazký/Alexej Pyško) se objeví letecký záběr na bývalou nacistickou továrnu Sauersack (česky Rolava), jež se nachází poblíž Přebuze. (Šéfik)
  • Kuneš (Hynek Čermák) zahraje doma složitý kytarový riff. Vzhledem k tomu, že hra na kytaru provází Hynka Čermáka celý život, hrál ho opravdu on, a to na kytaru Jazzmaster Fender. Kytarové kombo je též značky Fender. (sator)
  • Režisér Jan Pachl jednoznačně odmítl pokračování třetí řadou, řekl, že by to bylo jen ždímání starých hadrů, proto také zvolil nemilosrdný konec pro hrdiny i padouchy. (sator)

Reklama

Reklama