Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postavy jsou velmi dobře napsané a dokážou se za těch třináct dílů vrýt pod kůži. Trošku jsem měl problém v jednotlivých dílech s případy, které jsou velmi jednoduché a z detektivního žánru ne příliš strhující. Co se méně povedlo z detektivního žánru, tak vynahrazuje vývoj postav a bočních linek z osobního života, který se spojuje v zajímavé nitky. Poslední díly jsou výborně vygradované a určitě se Rapl může považovat za jeden z nejlepších českých seriálů......8/10 ()

zette 

všechny recenze uživatele

Po nekolika prvnich dilech jsem byl trosku zklamany, nebot jsem cekal pokracovani Bukowskeho a me ocekavani se lisilo od skutecnosti. Postupem casu jsem se u Rapla bavil stejne dobre a vzdy se tesil na dalsi dil. Coz je u serialu vzdy to nejdulezitejsi! Propleteny pripad pasovani drog, ktery se line nekolika dily cely serial okorenil. Jasne, nekdy na hrane uveritelnosti, ale nesmirne zabavne, hlavne diky Kunesovi, vyborna postava. Ale i vedlejsi postavy jsou velice slusne vykreslene a zahrane. Dobre napsane dialogy a atmosfera se da misty krajet. ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, není to kdovíjaká perla. Vlastně nemám ani srovnání s místní žánrovou konkurencí. Tím, jak se případy omezují na stopáž jednoho dílu, je vidět, že řadu případů vesměs vyřeší nevěrohodně působící zkratky, na druhou stranu se seriál drží při zemi, co se týče různých zvratů, které divák nebo čtenář detektivek už víceméně čeká. Stejně jako Cirkus Bukowsky je i Rapl protkán drsnou atmosférou částečně odkazující na severské krimi (major Kuneš je opravdu srovnatelný s Nesbøho Harry Holem, i ostatní postavy nesou rysy postav z jeho detektivek). Jsem rád, že se u nás něco takového vůbec točí a že po nějaké době můžu opět se zájmem usedat k seriálu made in Czechia. (1 146.) ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Je určitě dobře, že by tenhle seriál natočen. A je možná ještě líp, že už skončil. Tahle věta je úplně výstižná. Přes velmi solidní start se pomalu, ale jistě začal utápět ve vlastních kličkách a na konci z toho byl málem vlastní gól. A teď mám na mysli hlavně hloupý scénář, který z těch dvanácti dílů nedokázal dostat víc. I přes obrovské charisma Hynka Černáka se na konci nemůžu tvářit vůbec spokojeně. Přidat tam víc profesionální práce, namátkou z Prvního oddělení, možná bych předl blahem. Takhle je to jen průměrná trojka. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle mohla být velká pecka, nicméně něco tomu zkrátka schází.. Kdo je větší Rapl ?? Pachl, který po velkých očekáváních přichází s prvním za řeč stojícím spin-offem, aby se ještě před televizním startem vlastně divákům omluvil, že sklouzává k tuzemské rutině, nebo Kuneš, jehož si výtečný Hynek Čermák znovu výsostně užívá ?? V důsledku Rapl postrádá onu výjimečnou halucinogenní atmosféru Cirkusu Bukowsky a stává se poněkud banální, navíc sem tam překvapivě dramaturgicky nezvládnutou, díky čemuž formální milovník žánru přichází o své uspokojení z něj, vnitřně mnohdy podivně neživotnou detektivkou, která se dokáže jasně odlišit snad jen naprosto precizním řemeslem.. Přese všechny výtky a nedostatky však Rapl platí za výbornou zábavu se skvostnou ústřední Kunešovou dějovou linií a opravdu nesmírně zajímavým castingem, na něhož má Pachl zkrátka nos jak policejní vlčák.. ()

Galerie (433)

Zajímavosti (167)

  • Osada Rýžovna neboli Seifen či Sejfy, která se objevuje v příběhu, leží v nadmořské výšce kolem 1 000 metrů, šest kilometrů od Božího Daru. Její rozloha činí necelých 30 hektarů. Vesnice vznikla v 16. století díky hornické činnosti a hlavně rýžování cínu, proto i její pozdější název Seifen, tedy rýžovat. Po útlumu hornické činnosti se obyvatelstvo živilo převážně chovem dobytka a ruční výrobou, například paličkováním krajek. Do druhé světové války byl součástí obce kostel, škola a žilo tam 400 obyvatel. Po roce 1945 byla převážná část odsunuta, domy chátraly a nakonec jich bylo 90 procent srovnáno se zemí. (sator)
  • Některé scény se natáčely v opravdu těžkých podmínkách a mrazech. Jednu noční natáčecí dobu museli herci přežít v lehkém oblečení i přesto, že venku panoval mráz -18 °C. Herec Alexej Pyško takové mrazy při natáčení odnesl oboustranným zápalem plic. (HawkeyP)
  • Známá hláška: „Mám hlad jako herec,“ nabývá v tomto případě úplně nových rozměrů. Jeden z herců, Lukáš Příkazký, přiznal, že je produkce při natáčení trápila hlady. Možná byl tento výrok s lehkým úsměvem myšlen v legraci, přesto si ale herci při dlouhém natáčení často na nedostatek jídla opravdu stěžovali. (HawkeyP)

Reklama

Reklama