Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (290)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na ČSFD má momentálně Rapl při 5 a půl tisíci hodnotících úctyhodných 79 %, a to je bezpochyby lákavé skóre. Shlédl jsem tedy namátkou tři díly druhé série, abych zjistil, zda má smysl seriálu věnovat vyšší pozornost. Musím přiznat, že Rapl si řemeslně stojí lépe, než je v české produkci zvykem, a přehledem za sebou nechává žánrové pokusy komerčních televizí. Viditelně se pokouší inspirovat severskou tvorbou, přebírá prvky drsné školy a napodobuje osvědčené motivy a typy postav. S atmosférou vykořeněného, pošramoceného pohraničí ale umí pracovat mnohem působivěji např. Pustina a takové Případy 1. oddělení mnohem zdařileji zapadají do českého prostředí - jsou zkrátka uvěřitelnější. Rapl selhává v tom základním - v solidních, logicky funkčních scénářích, ze kterých by okatě nezíraly nedodělky a díry. Kdo má rád žánrově zpřízněné špičkové zahraniční seriály, nepotřebuje s Raplem ztrácet čas, protože kvalitou se k nim český pokus nepřibližuje ani vzdáleně. Možná, že první série je zdařilejší, ale co jsem viděl, mně k zaháčkování ani zdaleka nestačilo. Celkový dojem: 40 %. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Bezna soucasna serialova zalezitost, kdyz jste nemocnej, da se tim ukratit cas. Cermak se v tehle pozici nasel a funguje. Jednu hvezdu ubiram proto, ze serial ma velmi dobrej casting, ale mimo hlavniho padoucha. Ten vypada spis jako nejakej zastydlej trempskej strejda nez jako nejvetsi boss drogovy mafie z Balkanu. :))) ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Rapl mě překvapil, protože jsem netušil, že jde ve šlépějích Kuneše. Ale tentokrát si udělal geniální průser, který ho deportoval z Prahy až na samé pohraničí, kde lišky dávají dobrou noc. Snímek chce tlačit stejně dobře na pilu jako jeho předchůdce Bukowsky, ale na to nemá dech i když koule pana Čermáka na to pořád mají! Zase na druhou stranu, když vidím co v dnešní chaotické době vzniká za televizní paskvil, tak Rapl patří rozhodně do toho lepšího šuplíku kriminální zábavy! 90% ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Při letošní repríze jsem si uvědomil, že se na každý díl těším i když jsem ho už viděl a docela si ho pamatuju. To se mi u detektivního seriálu nestává. .... Skvělý seriál s výbornou atmosférou, nápaditou režií a hereckýma výkonama za který se u televize divák nestydí. Přidávám hvězdičku a těším se na druhou řadu. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tak to nakonec dopadlo na pět hvězd. Ještě pořád to má k autentičnosti trošku daleko (moc velkolepé na tak malé hřiště), akčním scénám chybí profesionalita a občas postavy působí amatérsky. Ale scénář funguje. Přistoupil jsem na hru "první nová tvář v záběru je záporák", protože to pracuje s prostředím a funguje atmosféra. Hudba ujde. Z toho, jak se recyklovala ta instrumentálka, mě místama pilo krev. Intro nic moc. Na druhou stranu herecké obsazení funguje a Hynek Čermák hraje úžasně. Četl jsem interview, kde si stěžoval na podmínky a kdyby prý byl při náladě, odevzdal by lepší výkon. Ale já si myslim, že to lepší bejt nemohlo a ty podmínky aspoň vykreslují jeho postavu, která hláškuje, v bitkách se solidně předvede pár chvatama a ten jeho nesmlouvavej / nekompromisní charakter mě fascinoval. Jen tak dál, Raple. Jeho dcera šukézní, totéž Slepice a bavil i šéf policejního oddílu a nakonec i ten Lupínek byl supr. Finální souboj / zastřelení hlídače v té chatě, bylo opravdu napínavé. Bavil jsem se i u těch "obyčejných" případů, kde o tolik nešlo o proti celému pozadí. Německej policajt solidní posila. A emoce fungovali na plné otáčky, umíraj dobrý i špatný postavy. Hovoří za mě dost subjektivní pocity, ale o hodnocením nepochybuju a druhou sérii budu sledovat. Snad se fakt vrátí Čermák. ()

Galerie (433)

Zajímavosti (167)

  • Epizoda se natáčela v Praze, Ústí nad Labem, Kolíně, Vykmanově a Černé Hoře (Kruče a Bar). (SONY_)
  • Scéna s přepadením vězeňského transportu na začátku filmu byla natočena v přístavu v Kolíně. Na jednom ze záběrů jedou po nábřeží v Kolíně podél Labe pod Starý most. Je to i drobná logická chyba, jedou po břehu s řekou po levé straně a během okamžiku proběhne přepadení v přístavu s řekou po pravé straně. (lukas.kohout)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno