Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čermák zase hraje Čermáka. ____ Seriál je poctivě natočený, dobře zahraný, má zajímavé lokace (i když pohraničí už začíná být trochu okoukané) a solidně napsané detektivní zápletky a navíc i dějové propojení mezi jednotlivými díly. Vadila mi stereotypní postava hlavního borce, neohroženého detektiva, který jde proti pravidlům, ale má výsledky - to je tak omleté klišé! ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvních pár dílů mi trvalo, než jsem se do toho pořádně dostal, naštěstí to pak celé mělo stoupající tendenci. Spousta postav mi v průběhu seriálu postupně přirostla k srdci a tak mi nakonec bylo až skoro líto, že to všechno končí. Na české poměry vskutku solidní počin. Tento komentář se týká jen a pouze první řady seriálu, druhá je bohužel propadák... ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na ČSFD má momentálně Rapl při 5 a půl tisíci hodnotících úctyhodných 79 %, a to je bezpochyby lákavé skóre. Shlédl jsem tedy namátkou tři díly druhé série, abych zjistil, zda má smysl seriálu věnovat vyšší pozornost. Musím přiznat, že Rapl si řemeslně stojí lépe, než je v české produkci zvykem, a přehledem za sebou nechává žánrové pokusy komerčních televizí. Viditelně se pokouší inspirovat severskou tvorbou, přebírá prvky drsné školy a napodobuje osvědčené motivy a typy postav. S atmosférou vykořeněného, pošramoceného pohraničí ale umí pracovat mnohem působivěji např. Pustina a takové Případy 1. oddělení mnohem zdařileji zapadají do českého prostředí - jsou zkrátka uvěřitelnější. Rapl selhává v tom základním - v solidních, logicky funkčních scénářích, ze kterých by okatě nezíraly nedodělky a díry. Kdo má rád žánrově zpřízněné špičkové zahraniční seriály, nepotřebuje s Raplem ztrácet čas, protože kvalitou se k nim český pokus nepřibližuje ani vzdáleně. Možná, že první série je zdařilejší, ale co jsem viděl, mně k zaháčkování ani zdaleka nestačilo. Celkový dojem: 40 %. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

První série: Vynikající atmosféra, kvalitně natočené, zajímavá kamera, Hynek Čermák je trefa do černého, jen mám osobně trochu problém s kvalitou scénářů, jelikož tvůrci dopředu tak okatě signalizují, kdo je v dané epizodě vrah, že jakmile se dotyčný objeví poprvé v záběru, dá se téměř stoprocentně uhodnout, že je to on...jestli to je nějaký koncept, tak dost nepochopitelný... Druhá série: Závratný propad kvality, tak trochu nastavovaná kaše i vaření z vody. Z vážně míněného seriálu se místy stala jeho parodie... PS: Co ten luxusní policejní vozový park, to je nějaká satira? :-) ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tak to nakonec dopadlo na pět hvězd. Ještě pořád to má k autentičnosti trošku daleko (moc velkolepé na tak malé hřiště), akčním scénám chybí profesionalita a občas postavy působí amatérsky. Ale scénář funguje. Přistoupil jsem na hru "první nová tvář v záběru je záporák", protože to pracuje s prostředím a funguje atmosféra. Hudba ujde. Z toho, jak se recyklovala ta instrumentálka, mě místama pilo krev. Intro nic moc. Na druhou stranu herecké obsazení funguje a Hynek Čermák hraje úžasně. Četl jsem interview, kde si stěžoval na podmínky a kdyby prý byl při náladě, odevzdal by lepší výkon. Ale já si myslim, že to lepší bejt nemohlo a ty podmínky aspoň vykreslují jeho postavu, která hláškuje, v bitkách se solidně předvede pár chvatama a ten jeho nesmlouvavej / nekompromisní charakter mě fascinoval. Jen tak dál, Raple. Jeho dcera šukézní, totéž Slepice a bavil i šéf policejního oddílu a nakonec i ten Lupínek byl supr. Finální souboj / zastřelení hlídače v té chatě, bylo opravdu napínavé. Bavil jsem se i u těch "obyčejných" případů, kde o tolik nešlo o proti celému pozadí. Německej policajt solidní posila. A emoce fungovali na plné otáčky, umíraj dobrý i špatný postavy. Hovoří za mě dost subjektivní pocity, ale o hodnocením nepochybuju a druhou sérii budu sledovat. Snad se fakt vrátí Čermák. ()

Galerie (433)

Zajímavosti (167)

  • V průběhu natáčení zažil štáb teploty od -19 do 40 nad nulou. (Duoscop)
  • V roce 2018 vznikl v bývalé škole osady Ryžovna minipivovar, jenž vaří mimo jiné pivo pojmenované po majoru Kunešovi – Rapl. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama