Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čermák zase hraje Čermáka. ____ Seriál je poctivě natočený, dobře zahraný, má zajímavé lokace (i když pohraničí už začíná být trochu okoukané) a solidně napsané detektivní zápletky a navíc i dějové propojení mezi jednotlivými díly. Vadila mi stereotypní postava hlavního borce, neohroženého detektiva, který jde proti pravidlům, ale má výsledky - to je tak omleté klišé! ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Jako ano, chápu, že v okresech na severu mají zocelené ženy, které si odrodí a druhý den už se hlasí zpět do procesu, stejně tak dá rozum, že kde se objeví Kuneš, tam jde statistika vražd prudce nahoru, ale ruku v ruce s objasněností, neboť před čackým majorem se nikdo neschová. Ještěže to mělo jen třináct dílů, protože to se takhle jako ohlídnete a zjistíte, že půlka Jáchymova to má za sebou, půlka sedí v base a Barnaby, teda Kuneš odjíždí někam, kde to ještě žije. Cirkus Bukowsky měl oproti Raplovi jednu velkou výhodu a tou byla přiznaná nadsázka, byla to taková malinko twinpeaksovština a většina nesrovnalostí se vcelku snadno dala zamést pod koberec, nebo ze stolu, jak už je komu libo. Rapl zvážněl, zeseriózněl (navíc taky zepizodičněl) a hlavně totálně zprůserovatěl. Věřím tomu, že ty parodie na scénář by napsal lépe i démonický Tomáš Magnusek. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Bezna soucasna serialova zalezitost, kdyz jste nemocnej, da se tim ukratit cas. Cermak se v tehle pozici nasel a funguje. Jednu hvezdu ubiram proto, ze serial ma velmi dobrej casting, ale mimo hlavniho padoucha. Ten vypada spis jako nejakej zastydlej trempskej strejda nez jako nejvetsi boss drogovy mafie z Balkanu. :))) ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve srovnání se současnými českými kriminálními seriály (Kriminálka Anděl, Případy 1. oddělení, Mordparta) je tohle zřejmě nejlepší. Má to ucházející scénář, dobré herce (čímž ovšem nemyslím přímo Hynka Čermáka s jeho jedním výrazem v obličeji a neschopností intonovat) a depresivní, až severskou atmosféru. Slušně natočená kriminálka, která jde ale občas až příliš po povrchu a zločiny mají většinou ta nejjednodušší řešení. Postavy nejsou prokreslené, ačkoli jejich naznačené příběhy jsou daleko zajímavější, než kriminální případy, ale hodina stopáže na osobní příběhy a ještě nosný případ, prostě nestačí. Od Pachla jsem čekala větší pecku. Přesto všechno musím konstatovat, že se seriál každým dílem zlepšuje, ale na ten lepší průměr nakonec nemá. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

České krimi inspirované severskou tvorbou mě zaujalo od prvního okamžiku. Seriál je poctivě natočený, dobře zahraný, má zajímavé lokace (oblasti Krušných Hor) a solidně napsané detektivní zápletky a navíc i dějové propojení mezi jednotlivými díly. Výborná hudba, atmosféra, herecké obsazení, člověk se pomalu nedokáže odtrhnout od televize od počátečních titulků až po závěrečné. Doháníme zahraniční produkci a inspirace je znát. Čermák si postavu Kuneše neskutečně dává a jeho suché hlášky neměly chybu, žral jsem přítomnost Pyška i Příkazkého. Poslední díly jsou výborně vygradované a určitě se Rapl může považovat za jeden z nejlepších českých seriálů. Těším se na druhou sérii. ()

Galerie (433)

Zajímavosti (167)

  • V první epizodě 1. série "Nástřel" jde Lupínek (Lukáš Príkazský) s přítelkyní do kina. Podle plakátu na film Gangster Ka (2015), v kterém hlavní roli ztvárnil Hynek Čermák, režíroval ho Jan Pachl, za kamerou stál Marek Janda a hudbu složil Tadeáš Věrčák, takže u natáčení Rapla se sešlo mnoho tvůrců právě z filmu Gangster Ka. (navabaca)
  • Ve 13.epizodě 1. série "Zimmer frei", poté, co Johana (Sára Sandeva) pomůže Rohanovi (Alexej Pyško) s kravatou, následuje scéna s gramofonem, kdy jí pustí skupinu Katapult. Rohan drží v ruce první LP kapely, ale z gramofonu začne hrát skladba "Jsou špatný dny". Ta však na tomto LP, ani na tom následujícím nikdy nebyla. Vyšla pouze na singlu "Maturant/Jsou špatný dny" a po letech na výběrovém CD. (Oldies 777)

Reklama

Reklama