Reklama

Reklama

Dárek

  • Česko Křivdy z minulosti (více)
Trailer 1

VOD (1)

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) jsou mladý manželský pár, jehož život se odehrává přesně podle představ a plánů. A to až do dne, kdy náhodně potkají Gorda (Joel Edgerton), Simonova dávného známého ze střední školy. Od té chvíle se jejich budoucnost začíná pomalu ale jistě rozjíždět po děsivém a šíleném tobogánu. Po několika dalších náhodných setkáních a nečekaných návštěvách Simon a Robin začínají být z Gordova chování a slov znepokojení. A navíc se začnou objevovat záhadné dary, díky nimž se odkrývají podivná tajemství z minulosti. A Robyn se tak nejen dozvídá znepokojující pravdu o tom, co se odehrálo před dvaceti lety mezi Simonem a Gordem, ale především stojí před nečekanými otázkami. Jak dobře opravdu známe nám nejbližší lidi? Je dávná minulost navždy už jen minulostí? (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (487)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Darčeku nie sú zaujímavé zvraty a vodenie diváka za nos, ktorého na konci Edgerton prekvapí (ale nešokuje). Na Darčeku je pozoruhodné prekreslenie postáv, ich vývoj, práca s motívmi. Zápletka je v podstate fádna až otrepaná, ale vďaka postavám s hĺbkou je nakoniec všetko vo filme na správnom mieste. Pokiaľ pôjdete na film viacerí, budete o ňom dlho diskutovať. Malý, skôr nízkorozpočtový triler (ale ako rodinná dráma hodnotnejší), ktorý je vďaka svojim kladom na Hollywood atypický. Vďaka svojim zvratom mu je však poplatný. Takmer v každej scéne a v každej prednesenej vete možno hľadať významy a spájať ich s tým, čo už sme videli, alebo budeme vidieť. Mám ale na mysli postavy a ich charaktery, viac ako dejové zvraty. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dárek je snímek, který je s blížícím se koncem lepší a lepší a stále méně vám dovolí odpoutat zrak od obrazovky. Zejména závěr se nese v duchu pěkně hutné pointy, co v divákovi musí nějaký čas zůstat. A ponaučení z Edgertonova počinu? "Nečiň druhým to, co nechceš, aby bylo činěno tobě", případně že karma opravdu existuje..? :) ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Ohoho! O hodně hlubší, než se na začátku zdálo. Nejdřív to vypadá na stalking, ale jak se postupně odhaluje pravda a motivace postav, začíná to být víc a víc zajímavé. Film adresuje pravdu, kterou si často lidé nechtějí přiznat - podstata a charakter lidí se nemění. Můžou získat zkušenosti a odstup, ale kdo byl parchant, tak parchantem i zůstane. (Spoiler) Vemte si Simona - v mládí to byl hajzl, co šikanoval a zničil pomluvou život spolužákovi, protože ten spolužák byl "divnej". Film vám vysvětlí Simonovy (velmi lidské) motivace i to, jak si sám omlouvá to, co provedl. Nemění to nic na tom, že Simon je parchant. A parchant je i Gordy, ale mě ho bylo líto - a zároveň jsem ho chápala. Když někdo váš život zničí do takové míry, nemůžete se nad to povznést. Závěr byl sice trochu přehnaný, ale líbilo se mi, že Gord se Simonovi pomstil psychologicky a promyšleně. Thriller nemusí zkrátka mít krev a lekačky (ačkoli tu jsou), aby byl efektní. Tenhle film rozhodně doporučuju. 90 % ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Popravde, čakal som trošku inak rozvíjajúci sa príbeh, takže som veľmi milo prekvapený. Snímok v závere ponúka solídne zvraty, či bližší pohľad na skutočný problém, kedy už divák doslova "stráca" prehľad komu má naozaj "fandiť". Rozuzlenie je malým šokom z ktorého "milo" zamrazí, či vyvoláva jednu zásadnú otázku, takže z tohto pohľadu nie je nič lepšie, ako nechať diváka na pochybách. Nuž, nadarmo sa nehovorí, že si človek ani po niekoľkých rokoch nemôžeme byť istý s osobami, ktoré sa takmer neustále pohybujú v jeho okolí. Odstupom času nespoznávame príbuzných, nie to ešte "cudzincov", v podobe priateľov, kolegov, ba dokonca partnerov. Aj keď toto je trošku iný príbeh s pomerne drzou, no zrejme "zaslúženou" satisfakciou. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Na Joela, jako herce jsem si už za ty roky zvykl. Jako na režiséra, mi to asi zabere krapet více času. Pokud ale všechny jeho budoucí filmy budou jako tenhle, budu víc, než spokojen. Solidně výstavěné drama s tlumenými hereckými výkony a překvapivou pointou na závěr. Ještě, že já byl ve škole dycinky hodnej kluk... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Joel Edgerton (Gordo) si obarvil vlasy na červenohnědou, aby dodal své postavě odtažitý vzhled, a nosil hnědé čočky, aby naznačil, že Simonovo (Jason Bateman) dítě by mohlo být jeho. Přirozeně má tmavě hnědé vlasy a modré oči. (veronikajel)

Reklama

Reklama