Reklama

Reklama

Devadesátník Zev (Christopher Plummer) se po smrti své ženy vydává z pečovatelského domu na útěk a na sedm desetiletí odkládanou cestu za pomstou. Bojuje se selhávající pamětí, ale má instrukce od přítele Maxe (Martin Landau), kterému podává zprávy o misi, v níž potřebuje získat zbraň a najít muže, odpovědného za smrt jejich rodin v Osvětimi a skrývajícího se pod cizí identitou. Zevovo urputné odhodlání ho vede na dobrodružnou cestu plnou neočekávaných zvratů při hledání toho správného viníka. Napětí, otázky morálky a šokujících odhalení v netradičně pojaté road-movie o stínech nacismu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (311)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Napriek vysokému hodnoteniu som nútený ostať pri triezvych troch hviezdičkách. Stále som prekvapovaný neopozeranými pohľadmi na problematiku holocaustu a musím uznať, že scenárista sa snažil. Problém je v tom, že nemám rád filmy, v ktorých brilantný záver má prekryť všetko dovtedy videné. Také filmy sú odsúdené na jedno pozretie. Hlavnej postave som tú jej striedavo zapnutú a vypnutú demenciu dosť neveril. Ale Christopher Plummer bez ohľadu na všetko predtým napísané má aj odo mňa absolutórium za výkon, ktorý predviedol. Niektorí tvrdia, že nie je veľký problém, aby 88-ročný zahral postavu o niekoľko rokov staršieho a o niekoľko diagnóz postihnutejšieho. Ja si myslím, že problém to je, a preto väčšia časť z mojich troch hviezdičiek patrí práve jemu. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nenechte si ujít. Tahle cesta za pomstou s Alzheimerem v zádech je sice komornějšího rázu (chápej, není dlážděna mrtvolama alias Harry Brown), ale když se člověk koukne na tu křehkou Plummerovu skořápku, ani se nemůžeme divit tomu, že když na našeho dědu zařve policejní nácek, tak si chudák nachčije do kalhot. I skrz svůj věk je to však pořád sympaťák, a to i přes to, že zhruba už někde v polovině filmu tak nějak vytušíte, jak se to s jeho postavou vlastně má. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Všichni zúčastnění geronti hrají, jako by byli v nejlepších letech. Zjišťuji, že trpím nějakou zvláštní slabostí k filmům, kde se starší pán rozhodne odněkud zdrhnout a na stará kolena se vzít osud do vlastních rukou. Taktéž mám pocit, že se v poslední době roztrhl pytel s filmy zaobírajícími se tímto tématem. Nicméně, to je zřejmě jediná podobnost tohoto snímku s ostatními. Zbytek je vcelku originální. Když se pokusím zalovit v paměti, tak jsem snad neviděl snímek, ve kterém byla člověku stařecká demence ku prospěchu. Někdy se ale opravdu může velmi hodit zapomenout na hříchy minulosti. Režisér pro diváky vystavěl vskutku luxusní příběh o honbě za pomstou s naprosto luxusním závěrečným rozuzlením, ze kterého mi nefalšovaně spadla čelist. Počátek filmu byl lehce rozpačitý. Jakmile se ovšem člověk do děje ponoří, tak jej již snímeček nepustí. Několikrát dokonce spolusledovatelka orgasmicky vykřikla nadšením. Vynikající záležitost. Viděno v rámci Společné výzvy s Lucinkou. Film nám vybrala uživatelka eLeR. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Výtečný nápad a především úžasná a opravdu nepřekonatelná pointa hodně vyzdvihují místy unylejší tempo příběhu ve kterém se občas bohužel projeví, že leč legendární Plummer stále přesvědčivě hraje, na hlavní roli mu už dochází dech. Jednoznačně ale jeden z nejoriginálnějších scénářů amerického nezávislého léta.Takový mix přání smrti a Šindyho seznamu.Tenhle film by si asi zasloužil nejednu Oscarovou nominaci, ale bohužel...na tohle zabedněná akademie neslyší.80%. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tento film má zrovna takový název,který přesně vystihuje tento film.Opravdu si ho budu "pamatovat".Christopher Plummer zde předvedl neuvěřitelný výkon.Nesmím opomenout ani jeho herecké kolegy.Kdo má rád výborný příběh s postupným stupňováním děje,tak ten si tady přijde na své.Nejlepší na filmu byl asi konec,protože takové rozuzlení jsem tedy ani z jednoho procenta nečekal.To muselo překvapit každého.Asi film nebude nijak super známý,ale u mě si zaslouží ten plný počet hvězd.Hodnocení:90% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (15)

  • Film sa natáčal v Toronte, Hamilton, Sault Ste. Mary (Kanada). (Arsenal83)
  • Rudyho Kurlandera #1 hrá Bruno Ganz, ktorého rodným jazykom je švajčiarska nemčina, nie klasická nemčina, čo malo na prvý pohľad odhaliť, že nemôže ísť o hľadanú postavu. Zatiaľ čo nemčina sa často nazýva jazykom bez rytmu a melódie, vo švajčiarskej nemčine je prakticky každé slovo zdôraznené na prvej slabike. Výsledkom je veľmi výrazná, rytmická melódia hore-dole, čo jasne vylučuje, že by šlo o Nemca - veliteľa bloku v tábore. (Arsenal83)
  • Aby Jürgen Prochnow vypadal starší pro roli Rudyho Kurlandera, musel být použit speciální make-up. (aporve)

Reklama

Reklama