Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední loupežníci byli chyceni a pro výstrahu zazděni. Ve Spessartu bude na věky klid. Tedy aspoň do té doby, než při stavbě dálnice rozkopnou nedobrovolný žalář loupežníků. Jejich duchové se rozkoukávají po světě a zamíří do nedalekého zámku. Tam ve finanční nouzi přežívá komtesa Charlotta (Liselette Pulver) s příbuznými. Snaží se svůj zámek ubránit před dluhy a spekulanty. Návrh na ubytování arabského prince jí tedy přijde vhod. Ale jeho příchodem se teprve dostane do maléru. Přičinlivá strašidla ve snaze jí pomoci prince okradou a Charllota putuje do vězení. Loupežnické čarodějce se podaří namíchat lektvar na zhmotnění, a tak se mohou strašidla vydat do Bonnu osvobodit Charlottu. (Jezinka)

(více)

Recenze (63)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, který se mi líbil už před 25 lety a jistě se mi bude líbit i za dalších 25 let. Strašidla jsou roztomilá a kouzelná. Někdy vypadají jako šmoulové, když si více loknou. Hned se naučí řídit auta a buldozer, ačkoliv pochází z první třetiny 19. století. [1461. hodnocení, 56. komentář, 73%] ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Už to sice není tak výborné jako když jsem to viděl coby kluk, ale stále to má své kouzlo a zůstává nejlepší částí spessartské trilogie. Sympaticky bezstarostná duchařská komedie, která si nedělá hlavu s logikou a místo toho na diváka hrne maximální pohodu, nebývalou lehkost a vtípky, ktreré jsou někdy jen milé, jindy zase lehce kousavé ale i dnes většinou srozumitelné. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

EDIT 2016: Druhý díl Strašidel sklízí možná větší úspěchy než první. Dočkal se dabingu dříve než jednička a jeho tvůrci si s ním opravdu vyhráli, což je patrné už v úvodních zpívaných (!) titulcích. Strašidla pro mě docela překvapivě bodují i jako muzikál, resp. spíš hlavně v této kategorii, a je to samozřejmě díky skvělé práci týmu ČST Praha. Vyhrát si někdo takhle s filmem v dnešní době a podobně jej obsadit, jdu na to do kina i za čtyři kila. Trikově na rok 1960 geniální! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keďže sériu obohatili duchovia, pribudlo veľké množstvo infantilného humoru a štýlu grotesky. Prvý diel mal atmosféru, ktorá bola bežná v starých dobrodružných rom-com. Tento zmenil výhybku a zrejme doplatil. Z môjho pohľadu, kvalitatívne v rámci obsahovej stránky degradácia, v rámci komerčného kalkulu update. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Strašidlá sú celkom prekvapivo úplne odlišné od Hostinca a to nielen dobou, v ktorej sa odohrávajú, ale aj celkovým vyznením, keď pribudlo pesničiek a humoru, čím sa z filmu stala takmer až bláznivá komédia. Prvá polovica je super, atmosféra na zámku mi pripomenula Fantomasa v Škótsku, príchodom do "zapadákova" Bonnu ale film atmosféru stráca a pribúdajú muzikálové vložky, ktoré sú občas dosť otravné. Našťastie je tu stále dosť suchého humoru, ktorý by som občas označil až za luxusný. Vďaka nemu nemôžem povedať, že by film zostarol. Ak to netvrdíme o našich rozprávkach z 50tych rokov, netvrďme to ani o sérii o Spessarte. Pulverka je šik aj s krátkymi vlasmi a kľudne by som si ju na tú radnicu odviedol aj ja. Úvodné titulky s českým vyspievaním nemeckých tvorcov sú....no to musíte bezpodmienečne zažiť na vlastnej koži. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Nejznámější stavební památkou Spessartu je vodní zámek Mespelbrunn, sídlo rodu Echte. I zde se natáčelo. (sator)

Reklama

Reklama