Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičký a mimořádně talentovaný závodník Jimmy Bly (Kip Pardue) jen těžko odolává tlaku, který s sebou nese oslnivá kariéra nového favorita velkých cen. Majitel závodního týmu (Burt Reynolds) proto povolává zpět do kokpitu zkušeného Joea Tanta (Sylvester Stallone), který má být mladému kolegovi oporou, krýt mu na okruhu záda a dovést ho k titulu mistra světa. Jejich hlavním soupeřem je šampión Beau Brandenburg (Til Schweiger). Jimmy Bly mu nebezpečně šlape na paty a navíc začal chodit s jeho bývalou dívkou. S Tantem má Brandenburg nevyřízené účty v podobě dávné nehody. Film se natáčel osm měsíců na devíti velkých cenách v pěti zemích světa. Kromě pohnutých osudů hrdinů a dramatických situací na závodních okruzích nabízí i jedinečné záběry z pohledu pilota, řítícího se cílovou rovinkou rychlostí 380 km/h. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

choze 

všechny recenze uživatele

Jak se někomu nemůže líbit to, co dělá Sly se sportovním žánrem? Po více než deseti letech, které uplynuly od posledního Rockyho se Sly opět vrací ke sportovní tématice, v příběhu střiženého podle osvědčené, ale už poněkud vyčichlé staré receptury. Soupeření o jeho realizaci s konkurenčním projektem Rennyho Harlina nakonec skončilo jejich sloučením a Harlin natočil Stallonův scénář. Výsledkem je film plochý jako závodní dráha, po které se v něm závratnou rychlostí prohání jednotlivá nadupaná vozítka s ušlechtile správnými hrdiny, aby se čas od času srazila v okatě počítačových záběrech. Ale zábava je to slušná a honička městem a následná havárka na okruhu výborné. Varování: slabším povahám hrozí předávkování patosem! P.S.: Všimli jste si Harlinova camea? ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Dost dobré sportovní drama. A opět nízké hodnocení pravděpodobně zapříčiněné tím, že lidé Stallona mají nejvíce v oblibě v akci. Přesto mě tenhle film bavil. Hlavním hrdinou byl ale Kip Pardue, který mi moc nesedl, ale nevadí. Nejlepšími scénami ve filmu jsou závody formulí + jeden zběsilý závod na ulici. Hudba se mi líbila, hlavně závěrečná písnička při finálovém zápasu. Hodnotím celkově film 81% = **** ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Poslední skvělý Stalloneův film je Cliffhanger, proto není divu, že se se svým šablonovitě jednoduchým scénářem obrátil na Rennyho Harlina. Akční scény jsou opravdu povedené, ale honička v ulicích vypadá jako z komedie a kolize na závodní dráze jsou poněkud přehnané a připomínají spíše efekty z počítačové hry. Prostě průměr. ()

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele

Schumacher mě netrestej, aneb variace na dvoustopé Ohnivé koule. Pokud si Sly takhle nějak představuje závody, pak je nad kokpit jasné, kde před léty získal tak bezvadnou a propracovanou boxerskou techniku, při které Kličko bledne závistí. Chyběl tam už jen kokotský závod městem...ne, kurva, ten tam vlastně taky byl, tak snad už jen Žán Klód, který by díky své buzerantské votočce a imbusem (šestkou) ve své vrásčité hnátě šteloval klukům podvozky, no jéje. Kdybych neočekával za tři týdny konec světa, asi bych již plánoval nekompromisní pomstu...vraždu, smrt zabitím, Silvestře. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Filmov z prostredia automobilových pretekov je pomerne málo (tých kvalitných ešte menej) preto som sa na túto snímku celkom tešil. Bohužiaľ som bol sklamaný. Nie tým, že film absolútne postráda realitu, ale skôr tým, že som sa jednoducho nudil. Nereálne búračky, také veľmi pritiahnuté za vlasy. Priemerný film. Oveľa lepšie sú skutočné preteky formulí a oveľa lepšie sú aj iné Slyove filmy. Závodov tu podľa mňa bolo menej ako by si taký film zaslúžil. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Původně chtěl Stallone natočit životopisné drama o legendárním brazilském jezdci Ayrtonovi Sennovi, který tragicky zahynul roku 1994. (hippyman)
  • Stallone zahájil práci na tomto projektu již v roce 1997. (hippyman)
  • Reportéra na tlačovej konferencii si zahral supervízor špeciálnych efektov Brian Jennings. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama