Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kristen, Kincaid a Joey se utkali s Freddym Kruegerem již v NOES 3. Tentokrát jsou zpět v normálním životě, ale Kristen znova začíná mít noční můry... V jedné z nich se prochází Freddyho domem, dojde až do kotelny a tam vtáhne do svého snu Kincaida i Joeyho. Po útoku psa se Kristen probouzí s ošklivou ránou na ruce... Během další noci se Freddy znovu "vrací k životu" a Kincaid a po něm i Joey se nedosní rána... To je však jen začátek a Freddy se už těší na další mladé maso, samozřejmě s Kristen v čele... V roli Kristen se představí Tuesday Knight, která také nazpívala titulku "Nightmare" (úvodní titulky). (5150)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Marná snaha, tohle je z celé série asi nejakčnější a celkově nejvydařenější díl. Už samotný úvod je dokonale provedený, správná depresivní muzika a hlavně skvělé speciální efekty. Dějová linie potácející se na úzkém chodníčku mezi snem a realitou (tady je ten chodníček opravdu uzonkej) dávaly mé fantazii řádně zabrat. Jak se říká ve snu je možné všechno a tohodle se tvůrci včele se specialistou na efektní podívané Renny Harlinem drželi jak lovecký pes pachu kořisti. Scénář se mi velmi líbí, protože nápad s absorbcí duší kamarádů je neotřelý a velmi originální, herecké výkony jsou velmi slušné a hlavně přeměna v brouka jedné milé slečny stojí za to. Jo a až pudete spát a bude se vám zdát o staříkovy v pruhovaném svetru jehož jedinou zábavou je broušení k ruce přiroslých nožů, pak Bůh s váma .):) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Welcome to Wonderland, Alice!“ Majoritní vlastník továrny na Rohypnol zase rozjíždí svá pekelná kola, při architektuře mordů tradičně využívá slabin i koníčků obětí a na konci odejde, i když všichni dobře víme, že nedává své podkoží tak lacino. Jizlivý kotelník Frederick je v pohodě, ale nemůžu se dívat na horor, u kterého se vzhledem k jeho stylu nejvíce bojím toho, že se na place objeví Corey Haim a Corey Feldman. Kostelní finále k napravení dojmu nestačí a tenhle Harlinův dlouhý polibek na špatnou noc je zubem času vybělená kost ve voliéře hororových supů.. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Vražda jako sport - obzvlášť když v tom vystupuje frajer Krueger. Pro mě asi nejzdařilejší pokračování kultovní série, jejíž pomyslnou kvalitativní laťku pozvedlo zase o trochu výš, alespoň co se efektů týče. Borci z Dream Quest Images (spolupráce na trhácích jako Sliz nebo Total Recall) se tu vyřádili opravdu neskutečně, protože i dneska působí jejich masky stále svěže. Však kdo by zapomněl na slavnou scénu proměny děvy na velkého švába nebo závěrečnou Freddyho likvidaci v kostele. Brutálně černý humor tu znovu zastoupí Kruegerovy hlášky a jeho nápady při aktech zabíjení. Pecka. ()

5150 

všechny recenze uživatele

"Neměli jste mě zahrabávat, já ještě žiju." Freddy Krueger____Po letech jsem se k NOES 4 vrátil, ale bohužel kouzlo prvního zhlédnutí bylo definitivně pryč. Nicméně i tak stále zůstává mým nejmilejším dílem série, hlavně pro svoji zábavnost... Moje nej pasáž je ta úvodní "titulková", kdy malá holčička kreslí křídama na chodník a do toho hraje píseň "Nightmare"... Jinak doporučuju komentář od Mr.Apache. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Také velmi slušný díl! Pohřbít jeho ostatky bylo málo - náš milovaný děckovrah se vrací, aby si to vyřídil s přeživšími z minula, ale zabrousí už také do nového masa, nevázaného rodiči, kteří ho kdysi usmažili zaživa. Hlavními hrdiny jsou: (vyměněná) Kristen, sympatická Alice a její bratr. Jednička byla intenzivní, dvojka nudná, trojka zábavná, no a čtyřka je snová. Atmosféra je opravdu ‚snovější‘, oproti minule opět o něco hororovější, avšak vyloženého děsu zde moc nenajdete. Nechybí ale pár silnějších a moc dobře vypadajících momentů (lámačka rukou na bench press a následná přeměna na hmyz, scéna osvobozování duší, či „wanna suck face?“). Freddy zase šaškuje a hláškuje, ale přesto z toho není cítit moc komedie. Spíš vyšinutost. /Čili: Není to kdovíjaká extra podíváná, ale na čtvrté pokračování rozhodně dobrý výsledek. 7,5/10. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 13 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama