Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kristen, Kincaid a Joey se utkali s Freddym Kruegerem již v NOES 3. Tentokrát jsou zpět v normálním životě, ale Kristen znova začíná mít noční můry... V jedné z nich se prochází Freddyho domem, dojde až do kotelny a tam vtáhne do svého snu Kincaida i Joeyho. Po útoku psa se Kristen probouzí s ošklivou ránou na ruce... Během další noci se Freddy znovu "vrací k životu" a Kincaid a po něm i Joey se nedosní rána... To je však jen začátek a Freddy se už těší na další mladé maso, samozřejmě s Kristen v čele... V roli Kristen se představí Tuesday Knight, která také nazpívala titulku "Nightmare" (úvodní titulky). (5150)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Po originály, Freddy v dvojke svoje obete zabíjal hlava nehlava. V trojke sa to všetko zmenilo, spoznal ich slabosti, ktoré využíval a hlavne zneužíval. Napríklad ak sa niekto bojí výšok hups s ním na najväčšie miesto v ústave. V štvorke bola jeho aktivita zase iná. Vraždy boli neskutočne dobré a veľmi originálne, asi najlepšie z celej série. Samozrejme keďže ide o vtipno poňatý film aj samotné vraždy sa bez dávky humoru nezaobídu. O ten humor a samozrejme čierny ako uhol sa postaral kto? :) Štvrté vystúpenie kultového Freddyho Kruegera bolo trochu na inú nôtu. Pridal sa vtip a to ešte väčší než bol v predošlých filmoch. Dej pokračoval tam kde sa minule skončil a celkovo som spokojný i keď bolo už aj lepšie Celá recenzia: TU ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mně se Dream Master líbil ještě o kousek víc než Dream Warriors, a to především zásluhou sympatičtějších hrdinů. Hodinu a půl jsem si s Freddym opět užil, ale stejně mě mrzí, že opravdu strašidelná a hororová je pouze první Cravenova část. Celkově sérii A Nightmare On Elm Street tak pokládám za jeden z hororově nejméně využitých námětů vůbec - ačkoli jednotlivé filmy se mi dost líbí, šly by udělat mnohem výživněji. ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Snaha navázat na povedený třetí díl se cení a je zde několik málo momentů, které nelze zapomenout, ale i tak se jedná o ryze průměrný kousek ze série Noční můry v Elm Street. Oproti Freddyho pomstě sice čtyřka dopadla lépe, ale naneštěstí se mi občas dostavila nuda. Trikový mistři z Dream Quest Images odvedli opět špičkovou práci plnou krve, slizu a zmutovaných patvarů, ale kvůli pokulhávajícímu scénáři není Vládce snu taková bomba. I když se tu mihnou postavy z předchozího dílu, tak nové působí docela dost ploše, nezajímavě a ne tolik sympaticky. Freddyho výstřelky a řádění pokaždé tempo nakopnou, ale nemají sílu tento nesoudržný celek udržet pohromadě. Stejně jako u dvojky mám pocit, že tento díl vzniknul jen za účelem "natočení dalšího dílu" a svezení se na vlně popularity Noční můry v Elm Street. Žádné poctivě natočené hororové "pokoukáníčko od srdíčka" se nekoná. P.S. Po poctivém shlédnutí celé sedmidílné série mám jasno. Pokud chcete ušetřit čas a seznámit se s filmy o Freddym Kruegerovi, pusťe si první díl Noční můra v Elm Street a následně navazující třetí díl Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna. Zbylé s klidem přeskočte, protože o nic vskutku nepřícházíte. Možná tak o drahocený čas a ukousané nehty z nudy. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Vražda jako sport - obzvlášť když v tom vystupuje frajer Krueger. Pro mě asi nejzdařilejší pokračování kultovní série, jejíž pomyslnou kvalitativní laťku pozvedlo zase o trochu výš, alespoň co se efektů týče. Borci z Dream Quest Images (spolupráce na trhácích jako Sliz nebo Total Recall) se tu vyřádili opravdu neskutečně, protože i dneska působí jejich masky stále svěže. Však kdo by zapomněl na slavnou scénu proměny děvy na velkého švába nebo závěrečnou Freddyho likvidaci v kostele. Brutálně černý humor tu znovu zastoupí Kruegerovy hlášky a jeho nápady při aktech zabíjení. Pecka. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

vykrádačka sama sebe aneb pořád to samé dokola... časem už to prostě přestane strašit a začne nudit, občas spíš už černohumorně bavit, tu a tam překvapí kamerový nápad, pár povedených vražd, zajímavý konec... ale většinu času jsem prozíval... tak nevím, jestli má vůbec cenu si tu pětku pouštět... za tuhle můru ospalých 50%. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

  • Režie filmu byla nabídnuta Tiboru Takácsovi, který ale nabídku odmítl kvůli uspěchanému natáčecímu plánu. (HellFire)

Reklama

Reklama