Reklama

Reklama

The Disaster Artist: Úžasný propadák

  • Česko Úžasný propadák (více)
Trailer 3

Film Disaster Artist se točí kolem vzniku kultovního propadáku Pokoj v režii Tommyho Wiseaua ("Nejlepší propadák všech dob"). Režisér a herec James Franco (Zlatý glóbus(R) pro nejlepšího herce, 2018) v něm proměnil skutečný příběh ambiciózního hollywoodského outsidera Tommyho Wiseaua - umělce proslulého upřímným zápalem a diskutabilními metodami – v oslavu přátelství, uměleckého vyjádření a snů splněných navzdory nepřekonatelným překážkám. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (297)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Toto je asi fakt len film pre milovnikov pôvodneho The Room. Videl som z neho len trailer a sceny, ktore su aj v tomto filme a ani tie mi nepripadali tak mizerne, aby som sa smial. A zaroven mi nepripadal svojou mizernostou zabavny ani film vzniku jedneho mizerneho kultu. Nechapem comu som sa mal smiat alebo co ma na tom malo bavit. Originalny Tommy Wiseau ma napriek svojmu totalnemu antitalentu urcitu charizmu. Zatialco James Franco tu pôsobi odpudivo. A jeho brat uplne neznesitelne. Idealnym reziserom tejto pocty otrasneho herca a rezisera Tommyho Wiseaua by bol Jared Hess. Ten by film dokazal natocit s uprimnym obdivom a zaroven absurdnym humorom. Vo Francovej rezii to je len divne. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"IT'S BRYAN FUCKING CRANSTON!" --------- Ďalší zárez na pažbe geniálneho Francovho herectva. Celý film je viac menej prehliadka jeho hereckých schopností a záverečná komparácia s The Room je už len potvrdením, pretože bola na vlas identická. A ako bolo v jednom komentári na margo Jamesa F. spomenuté - "the actor, the myth, the legend" - a s tým sa dá len a len súhlasiť. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je mi to hrozně líto, ale ten film je zajímavý jen kvůli tomu o čem a o kom je. Tommy Wiseau je jedna z největších záhad dnešní popkultury a proto se zdá být dobrý nápad natočit o něm film. Na druhou stranu je to člověk tak divnej, že se o něm vlastně nedá natočit film který by diváka opravdu strhnul. Tommy je naprosto nečitelný a proto na něj nejde naroubovat opravdu kvalitní dramatická nebo komediální scénáristická konstrukce.. Já věřím, že se Franco snažil seč to jen šlo, ale výsledek je tak trochu bez barvy, chuti a zápachu...Jinak... Mám osobní teorii, že Wiseau je upír kterému je už asi tak 1000let a proto je už senilní, naprosto znuděný a zmatený věčným životem a navíc mu straší ve věži od momentu kdy v 60.letech vycucal jednoho hipíka naládovaného LSD. Mám taky podezření, že ve své senilitě zapomněl, že je upír a každý nový boží den se snaží zase a znova zjistit co se to kolem něj kurva děje... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $21,120,616Tržby Celosvetovo $29,820,616▐ James Franco je exot, tak sa nečudujem že sa do takého niečo pustil. Mne ale proste toto nesedí, chyba mi tam ľahkosť, trefnosť, skutočná zábavnosť, správny nadhľad. /25%/ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

O the Room jsem slyšel poprvé teprve před dvěma lety..Jako asi každý jsem si říkal, proč bych sakra měl koukat na nejhorší film všech dob a proč by to někoho mělo zajímat. Posléze jsem zjistil, že má film více než oddanou skupinu fanoušků, kteří na půlnočních projekcích the Room doslova hltají a semtam si hodí lžícema na plátno. Mezi takové zjevně patří i James Franco a jeho partička kamarádů, kteří do svého vysněného projektu dali doslova všechno a je obdivuhodné, že přetočili mnoho scén jedna ku jedné. A já jim ten úspěch přeju, je jenom obrovská škoda, že se později nějakým způsobem do "kampaně" Me too zapletl i Franco a bohužel se to rozkřiklo před vyhlášením oscarových nominací. Doufám, že Franco z Hollywoodu jen tak nezmizí, maximálně zpytuje svědomí a přijmou ho zpět, je to dříč a jako Disaster artist Tommy Wiseau naprosto dokonalý...a já ho fakt žeru. PS : nezapomeňte na potitulkovku ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Na konci filmu se v publiku při premiéře filmu krátce objeví i Michael Rousselet, který je považován člověka, který jako první přitáhl pozornost na The Room (2003) a započal tak jeho kult. Rousselet se v součanosti věnuje filmu profesionálně. (Dementra)
  • V snímke Pokoj (2003) postava Petra (psychiater v okuliaroch, ktorý spadne pri futbalovej scéne) náhle zmizne. Namiesto nej sa objaví nová postava s názvom Steven, ktorá nie je nijak bližšie opísaná a používa repliky, ktoré sa hodia k postave Petra. Film Disaster Artist túto zmenu nijak nespomína a postava Petra sa v ňom naďalej prezentuje ako jeden herec. (belinko)

Související novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama